Sport

Beşiktaş trage de Lucescu

Ziarul de Vrancea
29 apr 2012 594 vizualizări
Conducerea clubului Beşiktaş îşi doreşte mult să îl readucă pe Mircea Lucescu la gruparea din Istanbul, cu care a cîştigat campionatul Turciei în 2003, chiar în anul în care echipa a sărbătorit 100 de ani de existenţă, informează cotidianul Akşam.

Potrivit sursei citate, preşedintele Fikret Orman şi ceilalţi oficiali vor ca la finalul acestui sezon Tayfur Havutcu să nu mai rămînă antrenor, el urmînd să primească altă funcţie în cadrul clubului. Primul pe lista antrenorilor doriţi este Mircea Lucescu. Conducerea clubului din Istanbul va aştepta un răspuns de la tehnicianul roman, deşi este conştientă că ar fi foarte greu ca acesta să vină la Beşiktaş, avînd în vedere faptul că este plătit foarte bine la actuala sa echipă, Şahtar Doneţk, are "mînă liberă" şi este foarte apreciat de patronul Rinat Ahmetov. În cazul în care Lucescu nu va accepta să revină în Turcia, cel mai probabil conducătorii de la Beşiktaş se vor orienta către un antrenor turc. Mircea Lucescu a antrenat echipa Beşiktaş în perioada 2002-2004.

Helsinki, ultima şansă


Sportivul Rareş Chintoan a cîştigat medalia de bronz la turneul preolimpic din China, dar a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, în lupta decisivă, cu al doilea medaliat cu bronz, chinezul Lei Liang, la lupte libere, categoria 120 kilograme.  Sportivul clujean a revenit în competiţii după o operaţie de ligamente la genunchi, luptînd cu şanse mari pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Aproape aceeaşi soartă a avut şi luptătoarea Estera Dobre, la categoria 48 kg. A obţinut medalia de bronz, dar de la acea categorie, s-au calificat doar primele două clasate. Romania nu are pînă acum nici un luptător calificat la JO, ultima şansă fiind turneul preolimpic de la Helsinki (4-6 mai).
Am rămas cu două medalii de aur
Sportivii Daniel Brata (categoria 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (^ 100 kg) au fost eliminaţi sîmbătă în preliminariile Campionatului European din Rusia, delegaţia Romaniei încheind participarea cu două medalii de aur, obţinute de Alina Dumitru şi Andreea Chiţu.  Ambii sportivi tricolori au pierdut prima luptă la Celiabinsk, Daniel Brata fiind eliminat de rusul Serghei Samoilovici, în timp ce Vlăduţ Simionescu a cedat în faţa georgianului Adam Okruaşvili.  Brata şi Simionescu au fost ultimii concurenţi din delegaţia Romaniei la CE din Rusia, care încheie participarea cu două medalii de aur, obţinute de Alina Dumitru (cat. 48 kg) şi Andreea Chiţu (cat. 52 kg).


Eventul la Zalău


Campioana la volei masculin Remat Zalău a cîştigat, sîmbătă, la Piatra Neamţ, Cupa Romaniei, după ce a învins în finală deţinătoarea trofeului, Dinamo Bucureşti, cu scorul 3-1 (-19, 22, 20, 2-3). În semifinale, Remat Zalău s-a impus în faţa finalistei sezonului CVM Tomis Constanţa, cu 3-0 (23, 18, 23), în timp ce Dinamo Bucureşti a cîştigat la mare luptă a doua dispută a semifinalelor, cu SCM U Craiova, cu 3-2 (-22, 24, -21, 19, 13). Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa Romaniei în sezonul 2010-2011, dar în actuala stagiune este nevoită se mulţumească cu medalia de bronz din campionat, în timp ce Remat Zalău a reuşit eventul, cîştigînd nu doar titlul naţional, ci şi Cupa.


Lyon a cîştigat Cupa Franţei


Formaţia Olympique Lyon a cîştigat Cupa Franţei după ce a învins, sîmbătă, în finala competiţiei disputată pe Stade de France, cu scorul de 1-0, echipa din liga a treia Quévilly.  Unicul gol al partidei a fost înscris de Lisandro Lopez, în minutul 29. Olympique Lyon, ocupanta locului patru în campionatul Franţei şi aflată în cursa pentru un loc de Liga Campionilor, şi-a asigurat datorită victoriei din Cupă cel puţin participarea în Liga Europa


Zenit, campioana Rusiei


Zenit Sankt Petersburg, antrenată de italianul Luciano Spalletti, a cîştigat, sîmbătă, pentru a doua oară consecutiv şi pentru a treia oară în istoria sa titlul de campioană în Rusia, informează site-ul oficial al UEFA. Zenit a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia Dinamo Moscova, ocupanta locului secund în clasament. Cu trei etape înainte de finalul play-off-ului, Zenit a acumulat 84 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de următoarele clasate, Dinamo Moscova şi ŢSKA Moscova, ambele cu cîte 69 de puncte. În urma acestui succes, Zenit Sankt Petersburg şi-a asigurat participarea în faza grupelor Ligii Campionilor în sezonul viitor. Gruparea rusă se află la al patrulea trofeu cu Luciano Spalletti pe banca tehnică, după cîştigarea campionatului şi a Cupei în 2010, precum şi a Supercupei Rusiei în actualul sezon.


Echipa lui Marica, în Liga Campionilor


Formaţia Schalke 04, la care evoluează Ciprian Marica, şi-a asigurat participarea în grupele Ligii Campionilor, după victoria, cu scorul de 4-0, din meciul de sîmbătă cu Hertha Berlin, din etapa a XXXIII-a a campionatului Germaniei. Tot sîmbătă, Kaiserslautern a fost învinsă de Borussia Dortmund, scor 2-5, iar VfB Stuttgart a pierdut în faţa formaţiei Bayern München, scor 0-2.  Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Schalke (locul III) are 61 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă din urmă de Borussia Mönchengladbach, ocupanta poziţiei a patra, cu 57 de puncte, care va juca în play-off-ul Ligii Campionilor. Lider în clasament este campioana Borussia Dortmund - 78 de puncte, urmată de Bayern - 70 de puncte.

“Sfinţii” au promovat în Premier League


Formaţia Southampton a promovat în prima ligă din Anglia, după ce a învins, sîmbătă, cu scorul de 4-0, echipa Coventry, în ultima etapă a eşalonului secund. Southampton, care a părăsit elita fotbalului englez în 2005, ajungînd la un moment dat chiar şi în liga a treia, se alătură în Premier League formaţiei Reading, care şi-a asigurat promovarea încă de la începutul lunii. În semifinalele play-off-ului, care vor oferi al treilea "bilet" pentru Premier League, se vor întîlni echipele Cardiff cu West Ham şi Blackpool cu Birmingham.


Dawson l-a învins pe Hopkins


Pugilistul american Chad Dawson l-a învins, sîmbătă, la Atlantic City, prin decizia arbitrilor judecători, pe conaţionalul său Bernard Hopkins, în vîrstă de 47 de ani, şi a cucerit titlul WBC la categoria semigrea. Doi judecători l-au desemnat cîştigător pe Dawson, cu scorul de 117-111, în timp ce al treilea a consemnat egalitate, 114-114. Chad Dawson a obţinut cea de-a 31 victorie ca profesionist, dintre care 17 au fost înainte de limită. WBC i-a impus pugilistului american Bernard Hopkins să boxeze din nou cu challengerul şi compatriotul Chad Dawson, după verdictul controversat de la primul lor meci, în care s-a pus în joc centura mondială la categoria semigrea.


A murit căpitanul “negrilor”


Fostul căpitan şi antrenor al All Blacks, Fred Allen, a murit, sîmbătă, la 92 de ani, au anunţat conducătorii federaţiei de rugby din Noua Zeelandă. Frederick "Fred" Richard Allen avea leucemie. El a fost inclus în International Rugby Hall of Fame în 2005 şi avea titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic. Allen a jucat primul meci cu All Blacks în 1946. El a antrenat echipa în perioada 1966 -1968, în care All Blacks au fost neînvinşi în 37 de meciuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.