Sport

Două titluri într-o zi

Ziarul de Vrancea
26 apr 2012 562 vizualizări
a Campionatele Europene de judo, Alina Dumitru şi Andreea Chiţu au cîştigat medaliile de aur

În prima zi a Campionatelor Europene de Judo de la Celiabinsk, romanca Alina Dumitru, campioană europeană, a cîştigat medalia de aur la categoria 48 de kilograme, Alina a cîştigat grupa A, după victorii în faţa sportivelor Marîna Krot (Ucraina), Lisa Kearney (Irlanda) şi Ludmila Bogdanova (Rusia). În semifinale, campioana olimpică s-a luptat cu Laetitia Payet (Franţa), pe care a învins-o prin ippon, calificîndu-se facil în finală. Ultima oponentă a fost belgiana Charline Van Snick, lupta fiind nedecisă după cele cinci minute regulamentare, astfel că s-a intrat în prelungirile de încă 3 minute. Alina Dumitru a avut nevoie doar de 20 de secunde, pentru a reuşi un ippon şi a cuceri a opta medalie de aur din carieră. Alina Dumitru are în palmares şapte titluri de campioană europeană (între 2004-2011, cu excepţia anului 2009), dar şi două medalii de bronz (2002 şi 2009).  Ea  cîştigat, joi, cea de-a opta medalie auropeană de aur din carieră şi a egalat astfel recordurile la medalii europene în judo-ul feminin.  Pînă la performanţa sportivei romane, recordul continental de 8 titluri era deţinut de austriaca Edith Horvat şi olandeza Angelique Seriese. Alina Dumitru a întregit "podiumul" celor mai mari performanţe continentale.


A doua medalie de aur a Romaniei a fost obţinută ieri de Andreea Chiţu (52 kg)

Andreea Chiţu a cîştigat grupa C, după succese obţinute în faţa adversarelor Priscilla Gneto (Franţa), Rosalba Forciniti (Italia) şi Mareen Kraeh (Germania). În semifinale, Andreea Chiţu s-a duelat cu iberica Ana Carrascosa, pe care a învins-o, asigurîndu-şi nu doar lupta pentru medalia de aur sau argint, ci mai ales calificarea la Jocurile Olimpice. În finală, Andreea Chiţu a întîlnit-o pe rusoaica Natalia Kuziutina, care a eliminat-o în preliminarii pe Andreea Cătună. Sportiva antrenată de Florin Bercean s-a impus entuziasmant, punctînd cu 13 secunde înainte de expirarea timpului regulamentar şi trecîndu-şi în cont prima medalie de aur din carieră.  Alţi şase sportivi din delegaţia Romaniei au fost eliminaţi în primele două tururi: Carmen Bogdan (48 kg), Andreea Cătună (52 kg), Corina Căprioriu, Loredana Ohîi (57 kg), Dan Fîşie şi Szoke Laszlo (66 kg). Campionatele Europene de la Celiabinsk reprezintă ultima competiţie la care se pot obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivii romani care şi-au asigurat calificarea sînt Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Dan Fîşie şi Vlăduţ Simionescu, cărora li se alătură Andreea Chiţu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.