Sport

Academia lui Hagi, pe site-ul UEFA

Ziarul de Vrancea
25 apr 2012 576 vizualizări
UEFA a realizat un video reportaj la Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi", acesta fiind publicat pe site-ul oficial al forului continental sub titlul "Hagi inspiră generaţia următoare".

Fostul căpitan al echipei naţionale a Romaniei a prezentat echipei de la UEFA Training Ground condiţiile pe care le oferă tinerilor fotbalişti academia sa din localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa.  În cadrul reportajului, Gheorghe Hagi afirmă că scopul său principal este de oferi o şansă cît mai multor tineri de a face fotbal de performanţă. El explică faptul că Academia La Masia, care aparţine fostului său club, FC Barcelona, a reprezentat un model în realizarea propriei şcoli de fotbal. Echipa de filmare prezentă la Ovidiu a realizat şi un scurt interviu cu fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis.
Chelsea, decimată la finală
Patru componenţi ai formaţiei Chelsea, John Terry, Branislav Ivanovic, Raul Meireles şi Ramires, nu vor putea evolua în finala Ligii Campionilor, din 19 mai, de la München, din cauza suspendărilor. John Terry a fost eliminat în minutul 37 al meciului cu FC Barcelona, scor 2-2, de marţi seară, astfel că va primi cel puţin un meci suspendare. Ramires, autorul primului gol, Meireles şi Ivanovic, aveau deja cartonaşe galbene, iar marţi seară au fost din nou sancţionaţi, astfel că nu vor evolua în finală.


Piqué a fost externat


Fundaşul echipei FC Barcelona, Gerard Piqué, a fost externat din spital, ieri dimineaţă, după ce a fost supus mai mult examene medicale, în urma ciocnirii cu portarul Victor Valdes, din meciul cu Chelsea. Piqué a părăsit spitalul însoţit de tatăl său. Fundaşului catalan i-a fost pus un guler în jurul gîtului şi i s-a prescris o săptămînă de odihnă, după care va fi supus altor teste medicale. Gerard Piqué va lipsi de la partidele de campionat cu Rayo Vallecano şi Malaga. Fundaşul formaţiei FC Barcelona, Gerard Piqué, a fost transportat la spital, după ce s-a ciocnit cu portarul Victor Valdes, coechipierul său, marţi, la meciul cu Chelsea, din manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor. Gerard Pique s-a ciocnit cu Valdes în minutul 18 al meciului, el căzînd pe teren şi primind rapid îngrijiri de la medicul Ricard Pruna. După cîteva momente s-a ridicat şi a continuat meciul. Totuşi, după alte opt minute, jucătorul s-a simţit rău, iar tehnicianul Josep Guardiola a decis să-l schimbe cu Dani Alves. Pique a fost transportat rapid la un spital din Barcelona.

Djokovic ia o pauză


Liderul ierarhiei ATP, Novak Djokovic, a anunţat, ieri, pe site-ul său oficial, că nu va particpa la Serbia Open, turneu de tenis pe care îl organizează familia lui la Belgrad, între 30 aprilie şi 6 mai, după ce săptămîna trecută bunicul său a decedat, informează L'Equipe. "După ce mi-am consultat familia, am decis să nu particip în acest sezon la Serbia Open. Vreau să-mi acord puţin timp liber pentru a mă recupera după starea emotivă pe care am avut-o. Este una dintre deciziile cele mai dificile din cariera mea, dar îmi este imposibil pentru mine să joc în zilele următoare şi să mă gîndesc la tenis", a spus jucătorul sîrb, deţinătorul trofeului la competiţia de la Belgrad. Djokovic îşi va relua evoluţiile în circuitul profesionis la turneul de 1.000 de puncte de la Madrid, care va avea loc între 7 şi 13 mai.

Legia a cîştigat Cupa Poloniei


Echipa Legia Varşovia a cîştigat pentru a 15-a oară în istorie Cupa Poloniei, după ce a învins, la Kielce, în finală, cu scorul de 3-0 (2-0), formaţia Ruch Chorzow, informează site-ul oficial al UEFA. Golurile învingătorilor au fost marcate de Ljuboja, Radovic şi Zyro. Legia Varşovia este echipa care a cîştigat cele mai multe Cupe ale Poloniei, celelate formaţii cucerind maxim cîte şase trofee.


Maradona bate cu pumnul în masă


Argentinianul Diego Maradona a ameninţat că va pleca de la gruparea Al-Wasl din Dubai la finalul sezonului, dacă oficialii nu-i transferă jucătorii de care are nevoie. "Am promisiuni de la oficialii de la Al-Wasl că-mi vor aduce jucători de calitate. Această promisiune trebuie ţinută, dacă nu se întîmplă aşa, mă întorc în Argentina", a declarat Maradona. El a adăugat că nu a "primit nici o ofertă de la vreun alt club". "Am un contract pînă în sezonul viitor şi eu îmi respect contractele. însă, dacă oficialii nu răspund solicitărilor mele, atunci voi fi obligat să plec", a adăugat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.