Sport

Important este să participi

Ziarul de Vrancea
25 apr 2012 634 vizualizări
Maratonista Constantina Diţă s-a calificat la Jocurile Olimpice, dar nu se gîndeşte la medalii, din cauza vîrstei

Campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă, a declarat, marţi, după Adunarea Generală a COSR, că este foarte greu să obţină o medalie la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice, avînd în vedere că traseul de la Londra a fost alergat anul acesta în două ore şi 18 minute. "E foarte greu ca lumea să-şi pună speranţe în mine într-o medalie avînd în vedere cum se aleargă. Eu am făcut două ore şi 32 de minute şi e foarte greu să ajungi la două ore şi 18 minute. în 14 minute faci aproape cinci kilometri. Sînt mulţumită că m-am calificat, că mi-am făcut baremul. Acum rămîne de văzut ce va fi. Sper să fac un rezultat cît mai bun avînd în vedere vîrsta pe care o am. La ora actuală sînt peste 20 de atlete care aleargă maratonul sub două ore şi 20 de minute. La Jocurile Olimpice vor fi doar trei etiopience, trei kenience şi sportivele din China şi Japonia, aşa că nu vor fi ca la maratonul de acum, cînd au fost invitate 20 de africance", a spus Diţă.
Constantina Diţă consideră că traseul de la Jocurile Olimpice de la Londra este unul foarte dificil,: "E un circuit foarte greu, cu foarte multe colţuri şi se fac trei ture a cîte 12,8 kilometri. Sînt 110 viraje pe tură, iar asta îţi taie secundele şi e foarte greu să se alerge sub două ore şi 18 minute, aşa cum se paria pe la Londra la maratonul din week-end", a adăugat Diţă. Sportiva romană consideră că timpul scurs între Jocurile Olimpice de la Beijing şi cele de la Londra a fost rapid. "Înainte de maratonul de la Londra am fost întrebată dacă îmi dau seama cît de repede a trecut perioada de la Beijing pînă acum. Aceşti patru ani s-au dus atît de repede, am călătorit mult şi am participat la diferite evenimente şi competiţii", a explicat Constantina Diţă, în vîrstă de 42 de ani.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.