Sport

Prosport Focşani merge la Barcelona Cup

Dan Chiriac
19 apr 2012 2229 vizualizări
Două grupe de copii de la Prosport vor merge în toamnă la Barcelona, în oraşul celei mai puternice echipe de fotbal din lume u micuţii vor face un antrenament test la Academia de fotbal „La Masia”

Două grupe ale Prosport vor participa în luna octombrie la "Barcelona Cup". FC Barcelona, Espanyol Barcelona, Dinamo Kiev, Slavia Sofia, Piacenza, FC Copenhaga, Bayer Leverkusen s-au înscris la turneu. Cu această ocazie, copiii de la Şcoala de Fotbal Prosport Focşani vor intra în laboratorul celei mai renumite Academii de Fotbal din lume, "La Masia". Turneul va avea loc în luna octombrie a acestui an. După ce în vara anului trecut, două grupe de copii ale clubului Prosport Focşani au participat la un turneu internaţional la Salonic, acum micuţii fotbalişti vor avea ocazia să vadă pe viu Barcelona. "Am primit invitaţia cu mare bucurie. Turneul se afla la cea de a 28-a ediţie şi este un adevărat Campionat European al cluburilor de copii şi juniori. Deja s-au înscris cluburi cu nume în fotbalul mondial, printre care şi FC Barcelona. Competiţia se va desfăşura la mai multe grupe de vîrstă, începînd cu cei mai mari, născuţi în anul 1995 şi încheind cu cei mai mici, născuţi în anul 2003-2004. În zilele următoare vom stabili cu cîte grupe vom merge la Barcelona. Intenţionăm să participăm cu două grupe de vîrstă", ne-a declarat preşedintele Prosport Focşani, Laurenţiu Muscalu.

Antrenament de o oră la Academia "La Masia"

Micuţii fotbalişti ai Prosportului vor avea ocazia să viziteze şi stadionul "Nou Camp", dar şi să participe efectiv la antrenamentele conduse de antrenorii Academiei de Fotbal "La Masia". "Am trimis un e-mail organizatorilor şi am solicitat ca elevii noştri să se poată antrena la celebra Academie de Fotbal "La Masia". Răspunsul a fost afirmativ, aşa că pentru o oră şi jumătate, copiii noştri vor face cunoştinţă cu antrenorii Barcelonei. Este o onoare pentru noi să putem intra în laboratorul celei mai importante şcoli de fotbal de pe mapamond. Mai mult decît atît, în perioada în care vom merge la Barcelona, echipa lui Guardiola se va afla în plină competiţie, aşa că vom merge şi la un meci al Barcelonei din campionat sau Liga Campionilor", a punctat Muscalu.
Experienţă unică la muzeul Barcelonei 
În afara meciurilor  pe care le vor juca la Barcelona, copiii de la Prosport Focşani vor face cunoştinţă şi cu istoria clubului catalan. "Vom face şi un tur complet al stadionului „Nou Camp” şi vom vedea istoria de peste 100 de ani a Barcelonei pe viu. Muzeul este impresionant şi sîntem mîndri că în istoria Barcelonei, la loc de cinste, stau şi numele lui Hagi şi Gică Popescu. Va fi o experienţă extraordinară pentru toţi cei care vor merge la această acţiune”, a mai adăugat Muscalu. Şcoala de fotbal Prosport a reuşit în numai doi ani de zile să se remarce la turneele la care a participat. Anul 2012 a început excelent pentru focşăneni. Prosport a reuşit să ia medaliile de argint la grupa 2001 în cadrul turneului Braşov Indoor Cup. Mai mult, Marian Milea a cîştigat titlul de cel mai bun jucător al turneului, iar Ionuţ Petrea a intrat în posesia trofeului de golgheter cu 17 goluri înscrise. La ultima ediţie a "Cupei Promenada Mall", Prosport Focşani a cîştigat şapte trofee. Medalii de aur şi argint la grupa 2005 şi locurile doi şi trei la grupa 2001. Marian Milea a fost desemnat ca fiind cel mai bun jucător al turneului la grupa 2001. Rareş Dobrescu a cucerit titlul de golgheter la 2001, iar Eduard Pană a fost cel mai bun marcator la 2005. (Dan CHIRIAC)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Papa, acum 4383 zile, 11 ore, 50 secunde
Nu credeti ca ar fi mai potrivit sa va ocupati de fotbal si sa lasati pe altii sa laude performantele realizate de voi.Barcelona cup ,Valencia cup,Milan camp etc sint turnee unde fraierii cu bani se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.