Sport

Mozaic sportiv: Datele finalei Cupei EHF

Ziarul de Vrancea
19 apr 2012 496 vizualizări
Echipele de handbal feminin HC Zalău şi Lada Togliatti (Rusia) vor disputa finala Cupei EHF în 5 şi 12 mai, forul european de profil anunţînd datele şi orele de disputare

Manşa tur va avea loc la Togliatti, în 5 mai, de la ora 16.00 (ora Romaniei), iar cea retur, la Oradea, în 12 mai, de la ora 17.00.  Rusoaicele s-au calificat în finală, după ce au învins echipa daneză KIF Vejen, cu 22-21 (8-8), în deplasare. în tur, Lada cîştigase pe teren propriu, cu 21-16, iar cu scorul general de 43-37 a obţinut "biletele" pentru finală.  HC Zalău a ajuns în ultimul act al Cupei EHF, după ce a învins Mar Alicante (Spania), cu scorul general de 54-46.


Dăescu şi Mergea, în finală la Roma


Perechea Andrei Dăescu/Florin Mergea s-a calificat, ieri, în finala probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Roma (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 30.000 de dolari. Dăescu şi Mergea au învins, în semifinale, cu scorul de 3-6, 7-6, 10-2, cuplul Martin Fischer/Dusan Lajovic (Austria/Serbia).  în finală, Andrei Dăescu şi Florin Mergea vor întîlni perechea Dustin Brown/Jonathan Marray (Germania/Marea Britanie), cap de serie numărul unu, care a trecut, cu scorul de 7-5, 7-5, de cuplul Rameez Junaid/Igor Zelenay (Australia/Slovacia), cap de serie numărul 3.


Cosmin Radu în finala Ligii Campionilor


Căpitanul naţionalei de polo, Cosmin Radu, va juca la turneul final al Ligii Campionilor, de la Oradea, cu echipa sa de club, Mladost Zagreb (Croaţia), care a eliminat miercuri seara Szeged (Ungaria), în sferturile competiţiei.   La Turneul Final Four s-au calificat Mladost Zagreb, Primorje Rijeka (ambele din Croaţia), Vasas (Ungaria) şi Pro Recco (Italia).  Turneul Final Four va avea loc la Oradea, în premieră, în 11-12 mai.

Decizii la FRF


Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a sancţionat clubul Oţelul Galaţi cu o penalitate financiară de 30.000 de lei pentru incidente la meciul cu Steaua, gruparea din Bulevardul Ghencea primind un avertisment. De asemenea, Petrolul Ploieşti a primit o penalitate de 20.000 de lei pentru incidente la partida cu CFR Cluj, în timpul ce jucătorul clujenilor, Camora, a fost suspendat o etapă şi sancţionat cu o penalitate financiară de 740 de lei. În aceeaşi şedinţă, s-a decis suspendarea pentru două etape a antrenorilor secunzi de la Rapid, Cristian Petre şi Marius Bratu, precum şi a secundului de la FC Vaslui, Ciprian Panait, în urma eliminărilor din meciul direct, din semifinalele Cupei Romaniei,


După 116 ani

Trofeul cîştigat degrecul Spyridon Louis la maraton la prima ediţie a Jocurilor Olimpice din era modernă, în 1896, a fost adjudecat cu 655.454 de euro, ieri, la Londra, fiind achiziţionat de fundaţia elenă Stavros Niarchos, a anunţat casa de licitaţii Christie's. Această licitaţie a fost organizată cu 100 de zile înainte de începerea Jocurile Olimpice de la Londra, care vor avea loc în perioada 27 iulie - 12 august. Fundaţia Stavros Niarchos, înfiinţată de celebrul armator grec, a explicat într-un comunicat, că vrea să "împartă cu poporul elen" cupa de argint de 15 cm. Trofeul va fi expus într-un vast complex cultural ce va fi deschis de fundaţie în 2015, la Atena. Pînă atunci, fundaţia va căuta un loc potrivit pentru a prezenta cupa scoasă la licitaţie de moştenitorii legendei maratonului din motive financiare.

Lynagh a făcut accident cerebral


Fostul căpitan al echipei naţionale de rugbi a Australiei, Michael Lynagh, spitalizat după ce a suferit un accident vascular cerebral, este în "stare stabilă", a anunţat, ieri, Federaţia de Rugby din Queensland (QRU), citată de AFP.  Lynagh, în vîrstă de 48 de ani, se afla în vizită la Brisbane, oraşul său natal, cînd a suferit accidentul şi a fost spitalizat. Michael Lynagh, campion mondial în 1991 şi căpitanul naţionalei între 1993 şi 1995, este considerat unul dintre cei mai buni rugbişti australieni din toate timpurile. El şi-a încheiat cariera de jucător la formaţia engleză Saracens



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.