Sport

Baschetbalist suspect de dopaj la Ploieşti

Ziarul de Vrancea
19 apr 2012 513 vizualizări
Se pare că vinovatul este americanul Darius Hargrove

Un jucător al vicecampioanei CSU Ploieşti se află sub investigaţie pentru folosirea de substanţe interzise, miercuri avînd loc mai multe audieri la Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) ale unor sportivi depistaţi pozitiv la controalele din ultimele săptămîni, informează portalul totalbaschet.ro. Potrivit sursei citate, jucătorul ploieştean în cauză ar fi americanul Darius Hargrove, care a evoluat doar în primele două meciuri din primul tur al play-off-ului, cu CSM Oradea. Echipa sa a obţinut, miercuri seară, calificarea în semifinalele Diviziei A, chiar la Oradea, însă americanul nici nu a făcut deplasarea, fiind posibil să fi părăsit deja Romania. Surse ANAD au confirmat, pentru MEDIAFAX, că miercuri au avut loc audieri în mai multe ramuri sportive, fără a preciza care sînt acestea, din cauza prevederilor legale în vigoare. "Au avut loc audieri, nu putem spune ce sportivi, cîţi sau din ce ramuri sportive, pentru că regulamentele ne interzic clar acest lucru, pînă la finalizarea cazurilor. Confideţialitatea este obligatorie, atît din partea noastră, cît şi a federaţiilor", au precizat sursele citate. Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, nu a dorit să comenteze acest subiect. "Teste se fac la toate partidele, nu numai la una anume. Procedura însă nu ne permite să dăm niciun fel de informaţii legate de testele antidoping pînă la audierile pe care le face ANAD. Iar pînă acum nu am fost anunţaţi nimic legat de audieri. Aşadar ar fi ilegal să vorbim despre aşa ceva", a spus Tocală.
Potrivit legilor în vigoare, ANAD informează federaţiile naţionale de profil, dar şi pe cele internaţionale, iar sportivii în cauză intră în suspendări temporare, pînă la solicitarea unei eventuale probe B sau pînă la soluţionarea cazurilor. La conferinţa de presă de miercuri seară, după calificarea echipei sale în semifinale, antrenorul ploieştenilor, Vladimir Arnautovic, a declarat, fiind citat de totalbaschet.ro, că nu cunoaşte situaţia jucătorului american: "Au apărut nişte probleme medicale cu Hargrove. Chiar în ziua meciului. Nici eu nu ştiu ce se întîmplă. Nici nu a putut să vină la meci. Habar nu am despre speculaţiile legate de dopaj. Eu ştiu de diaree, probleme la stomac. Nu cunosc exact problema, pentru că nu sînt medic. Oricum, avem avantajul că dispunem de variante de schimb. Putem găsi soluţii pentru jucători importanţi, precum Hargrove".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.