Sport

Sumudica, inlocuit cu Ionut Badea

Ziarul de Vrancea
16 apr 2012 1204 vizualizări
Tehnicianul Marius Şumudică a părăsit echipa FC Braşov, urmînd să fie înlocuit de Ionuţ Badea, conform anunţului finanţatorului Ioan Neculaie de la postul Digisport

Sumudică a declarat, tot la Digisport, că a ajuns la o înţelegere pentru ca salariul să-i fie plătit pînă la finalul sezonului: "Am ajuns la o înţelegere să-mi plătească salariul pînă la finalul campionatului, pentru că eu nu mai pot să antrenez în altă parte pînă la finalul sezonului, deoarece am pregătit deja două echipe. O să iau o pauză destul de lungă, probabil că o să stau pe margine şi la începutul campionatului viitor. Nu ştiu dacă o să pot sta departe de fotbal. Eu aveam nevoie de o pauză, simţeam asta, dar nu ştiu dacă era cazul acum", a declarat Marius Şumudică. De asemenea, finanţatorul Ioan Neculaie a confirmat plecarea lui Şumudică şi a precizat că Ionuţ Badea este noul antrenor. "Ionuţ Badea este noul antrenor. A jucat la noi, mie îmi place de el, e un antrenor foarte bun", a afirmat Neculaie la Digisport.


Marinescu se descurcă în F2


Pilotul Mihai Marinescu s-a clasat pe locul doi, duminică, în a doua cursă de la Silverstone, etapa secundă a Campionatului Formula 2, cîştigată de britanicul Luciano Bacheta. Marinescu a înregistrat timpul 38:28.255, în timp ce Bacheta a parcurs cele 21 de tururi în 38 de minute, 27 de secunde şi 118 miimi. În prima cursă a sezonului, desfăşurată sîmbătă, tot la Silverstone, Mihai Marinescu a ocupat locul patru. Pilotul roman se află pe locul doi în clasamentul general, cu 30 de puncte. Liderul Bacheta are 50 de puncte. Următoarele două etape ale Campionatului Formula 2 vor avea loc la Algarve (Portugalia), în 28 şi 29 aprilie.


Acceptaţi de nevoie


Fotbaliştii Adrian Neaga şi Andrei Mărgăritescu au fost reprimiţi în această săptămînă la antrenamentele echipei CS Mioveni, după ce în iarnă au fost excluşi din lot pe termen nelimitat şi trimişi să se antreneze cu juniorii. Cei doi jucători au intrat în conflict cu tehnicianul Marian Pană în iarnă şi de atunci au avut un program special de pregătire cu antrenorul Constantin Stancu, şeful centrului de copii şi juniori al CS Mioveni.  Neaga nu a mai fost primit la echipă după ce a refuzat să-şi rezilieze contractul cu gruparea galben-verde, iar Mărgăritescu a fost trimis acasă din cantonamentul din Turcia după o dispută verbală cu antrenorul secund Dragoş Stroe. În tot acest timp, cei doi au fost plătiţi la zi de club după ce şi-au depus memorii ca să-şi primească banii.  Antrenorul Marian Pană i-a reprimit pe cei doi la antrenamentele echipei, în această săptămînă, mai ales deoarece are şi unele probleme de lot în această perioadă, jucători de bază fiind indisponibili datorită accidentărilor.


Muamba s-a externat


Fotbalistul echipei Bolton, Fabrice Muamba a fost externat, ieri, la o lună după ce a a suferit un infarct pe teren, în timpul meciului cu Tottenham, a anunţat jucătorul într-un comunicat. "Sînt foarte fericit că am părăsit spitalul şi mulţumesc tuturor membrilor London Chest Hospital care au avut grijă de mine", a declarat jucătorul englez de origine congoleză, în vîrstă de 24 de ani. Muamba s-a prăbuşit pe gazonul stadionului White Hart Lane în timpul meciului cu Tottenham din Cupa Angliei, disputat la 17 martie. Inima sa nu a bătut timp de 78 de minute.


Cursă mixtă de urmărire


Etiopianul Haile Gebreselassie, în vîrstă de 38 de ani, fost deţinător al recordului mondial la maraton, a cîştigat "cursa de urmărire" cu deţinătoarea recordului feminin al probei, britanica Paula Radcliffe, duminică, la semimaratonul de la Viena. Gebreselassie a parcurs cei 21,1 kilometri într-o oră şi 18 secunde, iar Radcliffe a fost cronometrată cu timpul de o oră, 12 minute şi trei secunde. Cei doi s-au impus în proba de semimaraton, Gebreselassie cu aproximativ cinci minute avans faţă de următorul clasat, kenyanul Philemon Rono. În clasamentul feminin, Radcliffe a fost urmată de Valentine Kibet din Kenya (1.13:30). Etiopianul, care a cîştigat de-a lungul carierei două titluri olimpice (1996, 2000) şi patru titluri mondiale (1993, 1995, 1997, 1999) pe distanţa de 10.000 de metri, a luat startul la două minute după cei mai buni alergători şi i-a ajuns pe aceştia din urmă după 34 de minute de cursă, după care i-a depăşit. Haile Gebreselassie şi-a anunţat retragerea din activitate în noiembrie 2010, după o accidentare la un genunchi, însă a revenit ulterior asupra acestei decizii.


Mesaje antisemite pe stadionul din Lodz


Parchetul din Lodz a deschis o anchetă în legătură cu vînzarea unor tricouri cu mesaje antisemite la un chioşc de lîngă stadionul echipei Widzew Lodz, în contextul în care Polonia se pregăteşte să găzduiască, din 7 iunie, Campionatul European. Două persoane, un vînzător în vîrstă de 25 de ani şi o femeie de 36 de ani care era administratorul magazinului, au fost puse sub acuzare pentru "insulte la adresa unui grup de persoane, din cauza naţionalităţii sau originii lor etnice". Cei doi riscă condamnări de pînă la trei ani de închisoare.  Bărbatul a fost inculpat pentru confecţionarea tricourilor respective. Potrivit presei locale, tricourile vîndute suporterilor echipei Widzew Lodz aveau mesaje ca "Terenul lui Widzew, intrarea interzisă evreilor".


Diouf, arestat şi eliberat


Fotbalistul senegalez El-Hadji Diouf a fost arestat de poliţia din Manchester, duminică dimineaţă, după incidente la ieşirea dintr-un club de noapte, soldate cu un rănit grav şi în care a fost implicat şi jucătorul Anton Ferdinand, a anunţat presa engleză. Diouf, în vîrstă de 31 de ani, a fost arestat, iar apoi eliberat pe cauţiune, în timp ce Ferdinand (27 de ani) a fost doar interogat. "A avut loc o încăierare şi un bărbat de 33 de ani a fost rănit. El a fost transportat la spital, avînd răni la cap şi la gît. Starea sa este gravă, dar stabilă. Şase bărbaţi suspectaţi de tulburarea ordinii publice au fost arestaţi, dintre aceştia cinci fiind eliberaţi pe cauţiune pînă la 23 mai, în aşteptarea rezultatelor anchetei", a declarat un purtător de cuvînt al Poliţiei. Diouf, care este legitimat în prezent la Doncaster (a doua ligă engleză), a jucat anterior la echipe ca Lens, Liverpool şi Bolton. Ferdinand, fratele vedetei de la Manchester United Rio Ferdinand, evoluează din acest sezon la Queen’s Park Rangers. Potrivit tabloidului The Sun, cei doi au o relaţie proastă de cînd jucau împreună la Sunderland, în sezonul 2008/2009.


Deces tragic în Serie B


Mijlocaşul echipei Livorno, Piermario Morosini, a murit după ce a suferit un infarct în timpul meciului cu formaţia Pescara, din liga secundă italiană, a anunţat Gazzetta dello Sport. În minutul 31 al meciului de sîmbătă, Morosini s-a prăbuşit pe teren, medicii celor două echipe intervenind imediat. Jucătorului i s-a făcut masaj cardiac chiar pe teren, iar apoi a fost transportat la spital. Medicul Edoardo de Blasi a anunţat decesul jucătorului, precizînd că “era deja mort cînd a ajuns la spital. Am încercat să-l resuscităm, dar nu şi-a mai revenit". Piermario Morosini avea 25 de ani, fiind împrumutat la Livorno de către gruparea Udinese. Toate meciurile din ligile italiene au fost amînate, etapa din Serie A fiind reprogramată pentru 25 aprilie. În meciurile de ieri din campionatul Romaniei s-au ţinut momente de reculegere.


Blatistul s-a sinucis


Un fotbalist sud-coreean, suspendat pe viaţă pentru implicare într-un caz de meciuri trucate, s-a sincus, după ce s-ar fi aruncat de pe o clădire, a anunţat, ieri,  poliţia locală. Lee Kyung-hwan, în vîrstă de 24 de ani, mijlocaş la Suwon Samsung Bluewings, a fost suspendat anul trecut, după ce şi-a recunoscut implicarea într-o vastă reţea de meciuri trucate. El a fost găsit grav rănit în faţa clădirii, la Incheon, în apropiere de Seul, şi a murit în timp ce era transportat la spital la spital. El este al treilea jucător care se sinucide, după un fotbalist din a treia ligă şi un fost antrenor, după începerea scandalului, în 2011, cînd 57 de suspecţi au fost puşi sub acuzare pentru trucarea a 15 meciuri în sezonul trecut. Toţi jucătorii implicaţi au fost suspendaţi pe viaţă.


Trevor Francis a suferit un atac de cord


Fostul tehnician al echipei Birmingham City, Trevor Francis, a fost internat în spitalul Heartlands din Birmingham, după ce a suferit un atac de cord, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale, informează site-ul oficial al grupării engleze. "Recuperarea lui Francis decurge bine şi în mod normal el va putea pleca acasă săptămîna viitoare", se arată pe site-ul bcfc.com. Francis a debutat ca fotbalist la Birmingham, în 1971, iar în 1979, cînd s-a legitimat la Nottingham Forest, a devenit primul jucător englez al cărui transfer a atins valoarea de un milion de lire sterline. El a fost selecţionat de 52 de ori în naţionala Angliei, iar în 1994 s-a retras din activitatea de fotbalist. Trevor Francis a antrenat formaţia Birmingham City în perioada 1996-2001, iar ultima dată a pregătit formaţia Crystal Palace, pînă în 2003.


A murit o legendă a nataţiei


Australianul Murray Rose, unul dintre cele mai importante nume ale nataţiei mondiale, cvadruplu campion olimpic la 400 metri, 1.500 metri şi 4x200 metri liber, a decedat, duminică, la Sydney, a anunţat federaţia internaţională de profil. Murray Rose, în vîrstă de 73 de ani, suferea de leucemie.  Născut în Scoţia în 1939, el s-a mutat împreună cu familia în Australia, în copilărie, şi a început să practice înotul la vîrsta de cinci ani. Avea doar 17 ani cînd a cîştigat primele sale trei titluri olimpice, la JO din 1956, de la Melbourne: mai întîi la ştafetă 4x200 metri liber, apoi la 400 metri şi la 1.500 metri. Aceasta era prima dublă individuală după 36 de ani, pe cele două distanţe. A cîştigat din nou aurul olimpic în proba de 400 metri liber patru ani mai tîrziu, la Roma, unde s-a clasat pe locul doi la 1.500 metri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.