Sport

Coloana de stiri sportive: A sosit trofeul Europa League

Ziarul de Vrancea
11 apr 2012 509 vizualizări
Cupa, adusă de la Porto de fundaşul Cristian Săpunaru, a fost înmînată de preşedintele UEFA, Michel Platini, primarului Sorin Oprescu

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a sosit, astăzi, la Bucureşti, pentru a participa la ceremonia de înmînare a trofeului Ligii Europa primarului Capitalei, Sorin Oprescu, care a avvut ieri, la Arena Naţională.  În cadrul acestei festivităţi, Michel Platini a înmînat trofeul Ligii Europa primarului Capitalei, Sorin Oprescu. La ceremonia la care a participat, printre alţii, fundaşul Cristian Săpunaru şi un oficial al echipei FC Porto, a fost prezentat un film despre deţinătoarea trofeului, FC Porto. Săpunaru a adus trofeul de argint, care cîntăreşte 15 kilograme, la Bucureşti ca reprezentant al clubului FC Porto.  "A fost cel mai important trofeu din viaţa mea, sper să nu rămînă numai acesta şi sper ca aceasta să fie una dintre cele mai frumoase finale", a afirmat fostul rapidist. "Vreau să spun că stadionul este magnific, este un stadion superb, vreau să îl felicit pe primarul Capitalei. Ştiu entuziasmul romanilor pentru a cumpăra bilete şi  sînt foarte fericit că vin să vadă o foarte frumoasă finală Europa League", a spus Platini înaintea înmînării trofeului.
La rîndul său, Sorin Oprescu a declarat că este mîndru de Arena Naţională. "Absolut da, e gata stadionul. Am ocazia să le mulţumesc tuturor începînd cu domnul preşedinte al UEFA, domnul Platini, Mircea Sandu şi tuturor prietenilor mei, constructorilor, care au făcut ca în doi ani şi jumătate această construcţie să fie terminată. Sînt mîndru de ea", a spus primarul. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, speră ca UEFA să acorde Romaniei şi organizarea altor competiţii: "Dacă ne conportăm la un nivel ridicat sînt convins că UEFA va atribui şi alte competiţii. Putem să organizăm un campionat european cu 24 de echipe. Este un alt vis al meu pe care sper să-l trăiesc dintr-o tribună de stadion din Romania." După încheierea ceremoniei, ambasadorul finalei Ligii Europa, Miodrag Belodedici, a făcut un tur de prezentare al trofeului în diverse locuri publice din Bucureşti.
Finala Ligii Europa va avea loc la 9 mai, pe Arena Naţională. Echipele din ultimul act vor fi cunoscute după dublele manşe Sporting Lisabona - Athletic Bilbao şi Atletico Madrid – Valencia (19 şi 26 aprilie).

Tricolorii urcă opt poziţii


Echipa naţională a Romaniei a urcat opt locuri şi se află pe poziţia 45, cu 603 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna aprilie, dat publicităţii, ieri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul IV (1.207 de puncte), Turcia - locul 33 (720 de puncte), Ungaria - locul 36 (692 de puncte), Estonia - locul 53 (574 de puncte), Andorra - locul 205 (fără nici un punct). În clasament, pe primul loc se află Spania (1.442 p), urmată de Germania (1.345 p) şi Uruguat (1.309 p).


Sorana, în turul II la Barcelona


După Simona Halep, o altă romancă s-a calificat în turul II al turneului de tenis de la Barcelona (220.000 $). Sorana Cîrstea (47 WTA) a beneficiat de abandonul sportivei slovene Polona Hercog (36 WTA, nr. 7), la scorul de 6-4, în favoarea romancei. Sorana o va întîlni în turul secund pe spaniola Lourdes Dominguez (111), care a eliminat-o pe compatrioata sa, Silvia Soler, cu 6-1, 6-2. Tot la Barcelona, dar în proba de dublu, Irina Begu şi Lourdes Dominguez s-au calificat în semifinale, după ce au dispus cu 6-3, 6-3 de cuplul Mervana Jugic / Sandra Klemenschitz (Bosnia / Austria).  În semifinale, cele două vor întîlni învingătoarele partidei dintre perechea italiană Flavia Pennetta/Francesca Schiavone şi cuplul Shahar Peer/Paola Suarez (Israel/Argentina).


Se cere un control antidoping la Dinamo


Preşedintele grupării Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a declarat, ieri, într-o emisiune televizată, că a primit două telefoane prin care era sfătuit să ceară efectuarea unui control antidoping jucătorilor formaţiei Dinamo, unde se petrec "lucruri necurate". Oficialul clubului medieşean a precizat însă faptul că nu va solicita efectuarea testului înaintea meciului retur din semifinalele Cupei Romaniei, din această seară. "Şi acum primesc telefoane să cer control antidoping pentru că sînt lucruri necurate la Dinamo. Acum am primti două telefoane şi mi-au spus să cer controale antidoping.Ce să fac eu acum, să cer control? Eu nu o să cer aşa ceva, mi se pare puţin ridicol să fac asta, apoi să zică lumea că ar fi o scuză petru noi", a declarat Horoba la Dolce Sport.


De la Craiova, la LA


Fostul fundaş al echipei Universitatea Craiova, brazilianul David Junior Lopes, a semnat un contract cu gruparea LA Galaxy, unde urmează să fie coechipier cu starul englez David Beckham, informează site-ul oficial al grupării ce evoluează în Major League Soccer (MLS). În vîrstă de 29 de ani, Lopes a ajuns la LA Galaxy de la Chivas USA, la schimb cu mijlocaşul uruguayan Paolo Cardozo (22 de ani). Lopes se află la cel de-al doiliea sezon în MLS, după despărţirea de Universitatea Craiova, în 2011.  Jucătorul brazilian a mai evoluat la Atletico Paranaense (2002-2003), FC Porto B (2003-2004), Iraty (Brazilia - 2004/2005), NK Osijek (Croaţia - 2005/2007), Terek Groznîi (Rusia - 2008), Cordoba CF (Spania - 2009/2010), Universitatea Craiova (2010/2011) şi Chivas USA (2011/2012).


Şi-a dat foc la casă


Parchetul din München a decis să-l acţioneze în justiţie pe fundaşul brazilian al formaţiei Bayen, Breno, bănuit că a provocat un incendiu care i-a distrus locuinţa, în septembrie 2011. Breno riscă o pedeapsă cuprinsă între un an şi 15 ani de închisoare. Vinicius Rodrigues Borges, alias Breno, în vîrstă de 22 de ani, a petrecut două săptămîni în detenţie provizorie, fiind apoi eliberat pe cauţiune, la începutul lunii octombrie. Potrivit Parchetului, Breno Borges era singur în casă în momentul incendiului, care a cauza pagube de un milion de euro.  În stare de ebrietate, Breno s-a ajutat "probabil" de "brichete şi lichide inflamabile şi a dat foc în mai multe locuri ale clădirii", susţine Parchetul.  Breno, afectat doar de fum, a fost transportat la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Soţia jucătorului, fiul cuplului şi alţi doi copii dintr-o căsnicie anterioară erau absenţi în momentul producerii incendiului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.