Sport

Şahul are o carte pentru toţi cei care vor să înveţe sportul minţii

Dan Chiriac
10 apr 2012 671 vizualizări
Maestrul Eugen Găureanu, aflat la o vîrstă venerabilă, a lansat zilele trecute cartea „Repere teoretice şahiste“. Este prima lucrare realizată în acest domeniul după Revoluţie.

Găureanu a lucrat cu multă pasiune pentru realizarea acestei lucrări. „Despre faptul că singurul maestru pe care îl are Vrancea scrie o carte pentru iubitorii şahului am auzit de mult. Aşteptam să fie tipărită cu nerăbdare. Trecuseră mai bine de două decenii de la apariţia ultimei cărţi de şah scrise de un vrîncean, inginerul Constantin Ştefaniu din Păuneşti, şi ni se părea prea lungă aşteptarea. Cînd, în sfîrşit, cartea a apărut, am avut revelaţia unei cărţi profunde, de mare greutate, scrisă de un om cu o deosebită experienţă şahistă. Răsfoind-o, ne-am dat seama de marele volum de muncă depus pentru a se acoperi o plajă foarte mare de probleme teoretice, bine susţinute de exemple din partidele de şah disputate. Abia atunci am înţeles de ce a durat atît. Maestrul a dorit să scoată o carte despre care să se poată vorbi la superlativ”, a spus Antoan Soare, din partea Asociaţiei Judeţene de Şah. La prezentarea cărţii au participat majoritatea personalităţilor şahiste ale judeţului: Mihai Strîmbu, preşedintele fondator al Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea, preşedintele C.S. Olimp Şah Focşani, Sorin–Dragoş  Anton, preşedintele al Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea, Marius Arghirescu, preşedintele Clubului Municipal de Şah Speranţa Focşani, dar şi alţi apropiaţi ai sportului minţii. Cartea a fost unanim apreciată de toţi cei prezenţi ca şi de cei care au intrat ulterior în posesia ei. Toţi cei care doresc să cumpere cartea, îl pot contacta pe maestrul Găureanu la telefonul 0237/621871. „Preţul cărţii, raportat la valoarea ei teoretică, este modest”, spun cei îndrăgostiţi de şah. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.