Sport

Mutu, cerut în Brazilia

Ziarul de Vrancea
8 apr 2012 514 vizualizări
Directorul sportiv al clubului brazilian Vasco da Gama, Frank Assunçao, se află în aceste zile în Italia, pentru a-l convinge pe Adrian Mutu să joace în Brazilia începînd din sezonul viitor, anunţă agenţia Calciomercato. Potrivit sursei citate, Assunçao s-a întîlnit deja cu Mutu, care este decis ca la finalul sezonului să plece de la Cesena.

De asemenea, oficialul brazilian vrea să discute şi cu responsabilii clubului Juventus privind cedarea lui Dedé la formaţia italiană.
La Trofeul Carpaţi sîntem tari
Naţionala de handbal masculin a Romania a cîştigat duminică Trofeul Carpaţi, la golaveraj, după ce a remizat cu Ucraina, scor 32-32, în cea de-a treia partidă din cadrul turneului de la Oradea. Pînă atunci, Romania A a învins cu 43-38 Romania B şi cu 33-27 Turcia. Echipa secundă a Romaniei a pierdut cu 35-36 în faţa Ucrainei şi cu 29-31 cu Turcia. Ucraina (35-28 cu Turcia) a ocupat locul secund.  Antrenorul Eliodor Voica s-a arătat mulţumit de faptul că Romania a participat cu două echipe, pentru că îl va ajuta să aleagă cît mai bine lotul oficial, cu care va ataca prima fază a preliminariilor CE din 2014. Între 8-10 iunie, Romania va juca în grupa C, cu Belgia, Irlanda şi Israel.
Lucescu a cîştigat derbiul
Echipa  Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, sîmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Dinamo Kiev, într-un meci din etapa a XXVI-a a campionatului Ucrainei. Golurile au fost marcate de Teixeira ('55) şi Rakiţki ('80). Dinamo Kiev a rămas în inferioritate numerică, în minutul 41, cînd a fost eliminat Garmash. La Şahtar, Răzvan Raţ a fost rezervă. În urma acestei victorii, Şahtar Doneţk a revenit pe primul loc al clasamentului, cu 67 de puncte, la egalitate cu Dinamo Kiev.

Ratare la futsal
Echipa naţională de futsal a Romaniei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Thailanda, după ce a pierdut, cu scorul general de 4-5, meciul cu Ucraina. Duminică, romanii au cîştigat, la Harkov, cu scorul de 4-1, meciul cu Ucraina, reuşitele Romaniei fiind semnate de Stoica (3) şi Ignat. Romania a ratat însă calificare, după ce în tur, la Tîrgu Mureş, a pierdut, scor 0-4.
Mega-liga lui Platini
Preşedintele UEFA, Michel Platini, vrea să renunţe la Liga Europa şi, începînd din sezonul 2016/2017, să transforme Liga Campionilor în singura competiţie continentală, cu un număr de echipe mult mai mare. Conform sursei citate, Platini vrea ca marile "puteri fotbalistice" Spania, Anglia, Germania şi Italia să aibă cel puţin şase echipe în Liga Campionilor, unde în faza grupelor vor accede 64 de formaţii, faţă de 32 cîte sînt în prezent. "Preşedintele UEFA vrea ca la această competiţie să aibă acces şi ţări precum Letonia, Belarus sau Slovacia, care nu reuşesc să evolueze în formatul actual. Pentru a convinge cluburile că e bine să se renunţe la Liga Europa, Platini pregăteşte o ofertă foarte atractivă pentru participantele la competiţie datorită încasărilor din publicitate şi drepturile TV", susţine Bild.  Ziarul german dezvăluie că ideea lui Platini nu este pe placul marilor echipe, dar susţine că francezul ar cîştiga capital de imagine, el fiind un mare apărător al ţărilor cu fotbal modest, rol decisiv în alegerea ca preşedinte al UEFA.
Mauresmo, lîngă Azarenka
Amélie Mauresmo, care s-a retras din activitate la finalul anului 2009, s-a alăturat staf-ului numărului 1 mondial din tenisul feminin, Victoria Azarenka, a anunţat antrenorul sportivei din Belarus, Sam Sumîk, pentru site-ul Welovetennis.fr. "Amélie a venit alături de noi. Ea a venit la dorinţa exprimată în acest sens de Vika", a declarat Sam Sumîk. Durata colaborării nu a fost precizată
Celtic şi-a asigurat titlul
Echipa Celtic Glasgow a devenit campioana Scoţiei pentru a 43-a oară în istorie, după ce a învins formaţia Kilmarnock, scor 6-0, sîmbătă, în etapa a XXXIII-a. Celtic are un avans de 21 de puncte faţă de echipa lui Dorin Goian, Glasgow Rangers, care a cîştigat precedentele trei ediţii, şi nu mai poate fi ajunsă în clasament.  Lupta între cele două mari rivale, care nu au mai pierdut titlul din 1985, a fost afectată în acest sezon de plasarea sub control judiciar a grupării Rangers, căreia i s-au retras zece puncte în clasament.
Cambridge bate Oxford
Echipajul de 8^1 al Universităţii Cambridge a învins, sîmbătă, la Londra, Universitatea Oxford în tradiţionala cursă de canotaj dintre cele două instituţii engleze, ediţia din acest an fiind perturbată de un înotător. Cursa începuse de aproximativ opt minute, în momentul în care un bărbat îmbrăcat în costum de scufundări a început să traverseze înot Tamisa, ajungînd pînă în faţa bărcilor, chiar pe punctul de a fi lovit de ramele echipajului Universităţii Oxford. Zîmbitor, intrusul a fost evacuat cu o barcă de salvare, în timp ce vasele poliţiei se întreptau către locul incidentului. Cursa s-a reluat după o întrerupere de aproximativ 30 de minute. După reluare a mai avut loc un incident, cele două bărci ciocnindu-se. Cambridge a obţinut a 81-a sa victorie în cursa care are 158 de ani. Oxford a învins de 76 de ori, iar o ediţie s-a încheiat la egalitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.