Sport

În hăurile Cupei Davis

Ziarul de Vrancea
8 apr 2012 444 vizualizări
Naţionala Romaniei a pierdut cu 0-5 partida cu Olanda şi a ratat accesul la barajul de promovare în Grupa Mondială

După primele două partide de simplu, rezultatele întîlnirii de Cupa Davis Olanda – Romania din turul II al grupei I euro-africane era cel aşteptat: 2-0 pentru olandezi. Thomas Schoorel (132 ATP) a cîştigat cu 6-1, 6-3, 6-3 în faţa lui Petru Luncanu (440), iar primul jucător batav, Robin Haase(53), a dispus cu 6-3, 6-3, 6-4 de Andrei Dăescu (680), scorul fiind, totuşi, destul de strîns pentru diferenţa de valoare dintre cei doi. Sîmbătă, dublu Florin Mergea / Andrei Dăescu, rodat în turnee americane de mîna a şaptea, a strîns din dinţi şi s-a luptat pentru un punct de onoare în faţa perechii olandeze Julien Rojer/Igor Sijsling. Conduşi cu 0-2 (3-6, 6-7), romanii au reuşit să egaleze scorul la seturi, cu 7-6, 6-3 şi au încercat lovitura în setul decisiv, dar au pierdut cu 7-9 în prelungiri. Este discutabil dacă, avînd în lot jucătorii de bază ai naţionalei, tricolorii ar fi învins Olanda. Haase era greu de înfrînt de către Hănescu şi Ungur,ca să nu mai spunem că suprafaţa ultrarapidă ar fi dezavantajat pe ai noştri. Cuvîntul “dacă”, nu are legătura cu istoria. Aproape că nu mai contează ce a contat mai mult în această criză care a dus la înfrîngerea de la Amsterdam: solidaritatea celor cinci titulari cu căpitanul lor, Andrei Pavel, sau încăpăţînarea doamnei care s-a cocoţat în fruntea tenisului romanesc. Cert este că Romania a ratat calificarea la barajul pentru revenirea în Cupa Mondială şi ne aşteaptă zile grele, în consonanţă cu cele de acum 20 de ani cînd ne băteam cu Kenya şi Zimbabwe în hăurile Cupei Davis. Istoria participării romaneşti în Cupa Davis 2012 se completează cu rezultatele ultimei zile: Haase – Luncanu 7-5, 6-2 şi Schoorel – Darius Brăguşi 6-2, 6-2. Şi cu concluzia: Olanda – Romania 5-0.
* Tot la finele acestei săptămîni s-au disputat partidele din sferturile de finală ale Grupei Mondiale din Cupa Davis, în urma cărora Spania, SUA şi Cehia au primit accesul spre semifinale. Spania a avut ceva emoţii în meciul cu Austria, disputat la Castellon, după ce dublul oaspeţilor, Oliver Marach/Alexander Peya a învins perechea Marcel Granollers/Marc Lopez, însă David Ferrer şi Nicolas Almagro i-au învins pe Melzer, respectiv, Peya (scor, 4-1); la Roquebrune, Franţa a pierdut în faţa SUA, cu 2-3, omul victoriei yankeilor fiind John Isner, care i-a învins pe Simon şi Tsonga, gemenii Bryan aducînd punctul aşteptat de la dublu; lipsită de Djokovic, Serbia a pierdut la Praga în faţa Cehiei.  La ora închiderii ediţiei, Argentina conducea  Croaţia cu 2-1, la Buenos Aires.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.