Sport

Sport pe o coloană: Efectul Dragomir în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
6 apr 2012 542 vizualizări
Tenismanul roman Petru Luncanu (443 ATP) a fost învins, ieri, cu scorul de 1-6, 3-6, 3-6, de olandezul Thomas Schoorel (132 ATP) în primul meci al întîlnirii din turul II al Grupei I a zonei Euro-Africane al Cupei Davis.


 În cealaltă partidă din prima zi, un alt debutant, Andrei Dănescu (680 ATP) a cedat cu scorul de 3-6, 3-6, 4-6 în faţa celui mai titrat olandez, Robin Haase (53 ATP). Astăzi are loc partida de dublu, în care se vor înfrunta cuplurile Andrei Dăescu / Florin Mergea şi Jean-Julien Royer / Igor Sijsing. Cei mai buni jucători romani, Victor Hănescu, Horia Tecău, Adrian Ungur, Victor Crivoi şi Marius Copil, au refuzat participarea, din cauza demiterii căpitanului-nejucător Andrei Pavel de către FRT, condusă de Ruxandra Dragomir.


Cooley a dispărut de la Tîrgu Mureş


Fundaşul american al echipei de baschet masculin BC Mureş, Jujuan Cooley, a "dispărut" de joi din oraş, el neprezentîndu-se la antrenamentul programat în cursul serii.  "Vă informăm cu regret, că la antrenamentul echipei de azi, 5 aprilie, al echipei de Divizia A, jucătorul Jujuan Laray Cooley nu s-a prezentat. încercînd să aflăm motivul, am descoperit că respectivul a plecat din locuinţa care i-a fost repartizată, luîndu-şi toate lucrurile, a lăsat cheia în cutia poştală a proprietarului şi a dispărut fără urmă din oraş, fără să anunţe pe cineva de motivele plecării intempestive", se arată pe site-ul oficial al clubului din Tîrgu Mureş. Cooley a jucat ultimul meci pentru BC Mureş miercuri seară, echipa sa învingînd BC Timişoara, cu 85-77, în ultima etapă a sezonului regulat.  În primul tur al play-off-ului, BC Mureş urmează să joace, în 11 aprilie, cu campioana "U" Mobitelco BT Cluj. În meciurile din sezonul regulat, Cooley a avut o medie de 33 de minute jucate pe meci, cu un bilanţ de 14,4 puncte , 5,9 pase decisive şi 3,8 recuperări.


Rangers poate scăpa de bucluc


Clubul scoţian la care este legitimat şi internaţionalul Dorin Goian, Glasgow Rangers, ar putea ieşi din administrare financiară, în ciuda faptului că datoriile clubului ar putea ajunge la 134 de milioane de lire sterline, informează presa britanică. Administratorul Duff & Phelps, crede în această variantă, după ce conducerea grupării scoţiene a anunţat că va lua în considerare trei sau patru oferte de cumpărare a pachetului de acţiuni al clubului. Printre cei interesaţi de preluarea clubului se află firme din Scoţia, Germania, Singapore şi Statele Unite ale Americii.   Gruparea scoţiană Glasgow Rangers a fost plasată, la 14 februarie, sub administrare judiciară pentru datorii la Bugetul de Stat de 75 de milioane de lire sterline, această acţiune ducînd la o penalizare de zece puncte în campionat.


Trei fraţi într-o echipă


Handbaliştii Guillaume şi Bertrand Gille, ambii componenţi ai naţionalei Franţei, au semnat contracte pe doi, respectiv trei ani, cu clubul Chambery Savoie, la care evoluează şi fratele lor mai mic, Benjamin. O situaţie inedită în prima ligă franceză, în care Chambery Savoie şi-a asigurat semnăturile a doi componenţi de bază ai naţionalei Franţei, campioana europeană, mondială şi olimpică. Fraţii Guillaume şi Bertrand Gille au semnat contracte pe doi, respectiv trei ani, valabile din iulie 2012, alăturîndu-se fratelui lor mai mic, Benjamin, deja înregimentat de Chambery. Guillaume şi Bertrand au mai jucat la Chambery între 1996-2002 şi au declarat joi, cu ocazia semnării contractului că sînt fericiţi să revină la clubul la care au cunoscut recunoaşterea internaţională.


Pariuri ilegale în Malaysia


O reţea de pariuri ilegale cu venituri estimate la un miliard de euro pe lună a fost destrămată în Malaysia, după ce poliţia a arestat într-o vastă operaţiune peste 150 de persoane. O primă analiză a contablităţii ţinute de membrii reţelei a relevat faptul că veniturile lunare ale organizaţiei s-ar fi ridicat la aproape 4 miliarde de ringgit (un miliard de euro), a declarat, ieri,  şeful poliţiei din Kajang, Abdul Rashid Abdul Wahab. Dintre persoanele arestate, incluzînd cetăţeni chinezi şi taiwanezi, 58 sînt femei, a precizat poliţistul din Kajang, regiune din apropierea capitalei Kuala Lumpur, unde reţeaua opera. "Activităţile de pariuri şi înşelăciune erau făcute de străini. Localnicii erau bucătari şi cei care livrau produse alimentare. Este o organizaţie internaţională", a declarat Wahab.


Şef nou la Gaz Metan


Fostul căpitan al echipei Gaz Metan Mediaş, Claudiu Boaru, este de ieri noul director sportiv al clubului ardelean, el urmînd să aibă atribuţii legate de prima echipă a grupării. Potrivit site-ului oficial al clubului din Mediaş, Claudiu Boaru a ocupat pînă recent funcţia de antrenor secund la echipa a doua a grupării Gaz Metan, care evoluează în Liga a III-a. Boaru a evoluat la Gaz Metan Mediaş în perioada 1997-2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.