Sport

Drum bun spre Londra!

Ziarul de Vrancea
6 apr 2012 425 vizualizări
* chiar dacă a pierdut ultimul meci din grupa A a turneului preolimpic de polo de la Edmonton, scor 8-14 cu Muntenegru, Romania are şanse imense de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra

Paradoxal, dar aşa este! Echipa tricoloră, pregătită de Istvan Kovacs, mai are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a ajunge la Londra, dar pentru această neaşteptată creştere de şanse în ultimul moment, meritul principal aparţine echipei Macedoniei, care a reuşit o mare surpriză, învingînd Germania cu 6-4 şi eliminînd-o din cursă. Meciul Romania – Muntenegru s-a jucat după acea partidă, tricolorii fiind asiguraţi de locul II în grupă, doar o victorie putîndu-i urca pe primul loc, asta datorită victoriei obţinute în faţa Greciei. Am evitat meritul echipei Macedoniei, care a luptat pentru şansele sale, însă “vinovaţii principali” sînt chiar ai noştri, care după nefericitul eşec cu Germania, au jucat din ce în ce mai bine, ajungînd la o situaţie extrem de favorabilă. Clasată pe locul II în grupă, Romania a scăpat de echipele cele mai periculoase în sferturi, Spania şi Canada, iar aseară, după închiderea ediţiei, a jucat pentru calificarea în semifinale (şi, inclusiv, la Olimpiadă) împotriva modestei selecţionate a Braziliei.
În aceste condiţii, meciul tricolorilor cu Muntenegru a căpătat un iz de amical. Muntenegru, o echipă mai valoroasă la ora turneului decît a noastră, a cîştigat cu 14-8 (3-2, 5-2, 3-3, 3-1), golurile Romaniei fiind înscrise de Matei (2), Georgescu (2), Radu, Diaconu, Buşilă şi Ghiban. În cel de-al treilea meci al grupei A, Grecia a învins cu 14-5 Olanda, ceea ce arată încă odată cît de preţioasă a fost victoria tricolorilor în faţa elenilor. Muntenegru a cîştigat grupa cu 10 puncte, urmată de Romania (6), Grecia (6), Macedonia (4), Germania (4) şi Olanda (0).
În grupa B, Spania a învins Canada cu 17-7, iar Brazilia a remizat cu Turcia, scor 11-11. Clasament: 1. Spania – 8 p; 2. Canada – 6 p; 3. Brazilia – 3 p; 4. Turcia – 2 p; 5. Argentina – 1 p. Programul sferturilor: Muntenegru – Turcia, Macedonia – Spania, Canada – Grecia şi Romania – Brazilia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.