Sport

Monica Niculescu uimeşte Asia

Ziarul de Vrancea
6 apr 2012 402 vizualizări
* venită din calificări, jucătoarea romană a ajuns în semifinalele turneului de 4,5 milioane de dolari de la Beijing, după ce a învins-o pe Maria Kirilenko * * Un nou succes de răsunet al jucătoarei romane de tenis Monica Niculescu, care a izbutit să se califice în semifinalele turneului de la Beijing, turneu dotat cu premii în valoare totală de 4,5 milioane de dolari.


Monica Niculescu a învins-o, în sferturi, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, după două ore şi 34 de minute, pe Maria Kirilenko (Rusia), locul 24 WTA, care tocmai o eliminase pe australianca Samantha Stosur, numărul 7 mondial.  "Sînt atît de fericită că nici nu îmi găsesc cuvintele pentru a descrie ceea ce simt. Meciul de azi a fost atît de greu, a trebuit să mă concentrez pentru fiecare punct în parte. în final, a fost ca un vis devenit realitate. Este incredibil că am ajuns în semifinale după ce am jucat în calificări. Este cel mai bun rezultat al meu şi sînt convinsă că mă va ajuta în vederea sezonului viitor, pentru că voi fi mai puternică şi mai încrezătoare", a declarat Monica, după meciul cu  Maria Kirilenko.  În semifinale, Niculescu va juca în compania jucătoarei germane Andrea Petkovic (nr. 9), care a trecut cu 6-3, 7-6 de Anastasia Pavliucenkova (Rusia - numărul 13). Andrea şi Monica sînt născute în septembrie 1987, sportiva originară din Bosnia-Herţegovina în data de 9, iar romanca în 25. Ele s-au mai întîlnit de două ori în 2006, la turnee ITF şi de fiecare dată s-a impus Monica Niculescu, scoruri 6-1, 6-2 la Antalya şi 6-1, 6-3 la Stuttgart.  Germana este cîştigătoare anul acesta la Strasbourg şi în 2009 la Bad Gastein, fiind finalistă la Brisbane (2011) şi la 's-Hertogenbosch (2010). Ea a strîns în carieră peste 2,1 milioane de dolari premii, dintre care aproape 1,4 milioane de dolari în sezonul în curs. n 2011, Petkovic a atins faza sferturilor de finală la trei turnee de Grand Slam, Australian Open, French Open şi US Open, şi turul trei la Wimbledon.
 În cealaltă semifinală se vor întîlni Flavia Penetta şi Agnieszka Radwanska.  Italianca a realizat o mare surpriză, cîştigînd cu 3-6, 6-0, 7-6 în faţa jucătoarei numărul 1 din lume, Caroline Wozniacki, iar poloneza a trecut cu 6-3, 3-2 (abandon) de Ana Ivanovic (Serbia).
După acest rezultat, Monica Niculescu va fi recompensată pentru această performanţă cu circa 170.000 de dolari, sumă care o propulsează pe primul loc în topul premiilor încasate de jucătoarele romane în activitate, devansînd-o pe Sorana Cîrstea. Potrivit statisticii WTA, Niculescu, locul 57 mondial, avea înaintea turneului China Open 1.289.417 de dolari premii încasate în carieră şi cu cei 171.572 de dolari pe care îi va primi pentru performanţele de pînă acum de la Beijing (semifinale la simplu şi prezenţa în turul I la dublu) va ajunge la 1.460.989 de dolari, sumă cu care o depăşeşte pe Sorana Cîrstea (1.365.970 de dolari). Niculescu a intrat şi în Top 3 al premiilor încasate de romance în carieră în toate timpurile, după Irina Spîrlea, care a "adunat" 2,65 milioane de dolari, şi Ruxandra Dragomir cu 1,86 milioane de dolari.
Din punct de vedere sportiv, prezenţa Monicăi Niculescu - după ce a evoluat în calificări - în semifinalele China Open, turneu de 1.000 de puncte, din categoria Premier Mandatory, echivalentul Masters Series la masculin, reprezintă unul dintre cele mai bune rezultate înregistrate de un jucător de tenis din Romania la simplu în ultimii zece ani. Cu siguranţă, este cea mai bună performanţă din cariera sportivei născute la Slatina, care nu a cîştigat pînă în prezent nici un turneu WTA şi nici nu a ajuns în vreo finală. În acest an, ea a atins turul trei la Australian Open, faza semifinalelor la Estoril şi faza optimilor US Open. De-a lungul timpului, Niculescu a mai jucat în semifinale la Taşkent (2010), iar cea mai bună clasare la simplu din cariera ei a fost locul 44 WTA, în 9 mai.
* Adrian Ungur s-a calificat în sferturile de finală ale challenger-ului de la Palermo, după ce a trecut cu 6-4, 6-3 de spaniolul Daniel Muñoz. În sferturi, Ungur îl va întîlni pe slovacul Pavol Cervenak, venit din calificări.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.