Sport

Sechestru la Liga lui Mitică

Ziarul de Vrancea
5 apr 2012 585 vizualizări
procurorii au descins ieri la LPF şi este posibil să ajungă şi la Federaţie *Mircea Sandu s-a înfuriat şi ameninţă că dă în judecată DNA

Doi procurori ai Direcţiei Naţionale Anticoprupţie au fost prezenţi, ieri dimineaţă, la sediul LPF, în legătură cu ancheta privind excluderea Universităţii Craiova, au declarat surse din cadrul LPF. Potrivit unor surse implicate în acest dosar, un agent procedural al DNA trebuie să meargă la sediul LPF şi la cel al FRF pentru a înmîna conducerilor Ligii şi Federaţiei o copie a ordonanţelor de punere sub sechestru a mai multor bunuri.
Federaţia Romană de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sînt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sînt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru. De asemenea preşedintele FRF, Mircea Sandu, a sosit ieri, împreună cu avocatul său, Cristian Ene, la sediul DNA, acesta din urmă afirmînd că au fost convocaţi pentru a face unele clarificări în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. "Nu am informaţia că la FRF s-ar fi pus un sechestru la această oră. Urmează ca după procedura de astăzi să aflăm. Ne-au invitat astăzi la sediul DNA, ne-au spus că trebuie făcute unele clarificări în urma declaraţiilor date de celelalte părţi în cauză. Nu ştim exact ce s-a declarat, pentru că urmărirea penală nu este publică, nu ni se aduce la cunoştinţă decît în momentul în care procurorul consideră că respectivele aspecte trebuie înştiinţate", a spus avocatul Cristian Ene. Sandu şi Ene au stat la sediul DNA circa o jumătate de oră.
În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediu FRF, Mircea Sandu a ameninţat că va da în judecată DNA. Întrebat dacă se aşteaptă ca sediul FRF să fie pus sub sechestru precum cel al LPF, Mircea Sandu a răspuns: "Sîntem într-o ţară în care orice se poate întîmpla. Dar vă spun eu că la federaţie nu se poate pune sechestru... Dar există posibilitatea cu avocaţii cu care lucrăm să dăm şi noi în judecată DNA pentru că sîntem instituţie de drept public şi ni se obstrucţionează activitatea. Probabil, stau şi eu şi mă gîndesc, nu sînt jurist. şi atunci nu ştiu ce să spun...", a spus Sandu .


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.