Sport

Un pas pînă la Olimpiadă

Ziarul de Vrancea
5 apr 2012 484 vizualizări
Poloiştii tricolori s-au calificat în sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Edmonton, indiferent de rezultatul de azi-noapte cu Muntenegru

Echipa naţională de polo a Romaniei a obţinut a treia victorie consecutivă la turneul preolimpic de la Edmonton, dispunînd cu 7-5 (1-1, 3-3, 2-0, 1-1) de echipa Olandei. Prin această victorie, poloiştii romani au obţinut calificarea în sferturile de finală ale turneului, indiferent de rezultatul ultimului joc, cu Muntenegru. Victoria Romaniei a fost una neaşteptat de dificilă, faţă de diferenţa de valoare dintre cele două echipe, la a doua pauză scorul fiind de 4-4, după ce au condus şi romanii şi olandezii. În repriza a treia, romanii au jucat mai bine (ceea ce înseamnă că au ratat mai puţin), iar în sfertul final, Ramiro Georgescu a adus liniştea. Celelalte goluri ale tricolorilor au fost înscrise de C. Radu (2), Matei, Diaconu, Iosep şi Ghiban.
Chiar dacă nu pune în pericol calificarea, meciul cu Muntenegru este important, întrucît contează foarte mult locul clasat în grupă. În runda a patra, Germania a învins Grecia şi, în cazul unei înfrîngeri cu foştii campioni europeni Romania ar termina pe locul III şi va întîlni învinsa din meciul Spania – Canada. Aceasta pentru că, tot în runda a patra, Grecia a învins Germania cu 11-9 şi este foarte probabil, ca la sfîrşit, cele două echipe şi Romania să termine la egalitate de puncte. În aceste condiţii este valabil criteriul “clasamentului direct” în care Grecia are un minim avantaj de golaveraj (Germania – Romania 10-9, Romania – Grecia 10-9), ceea ce ar duce Romania pe locul III în grupă. În cazul unui egal cu Muntenegru, tricolorii ar trece pe locul secundă, iar dacă ar învinge echipa ex-iugoslavă, s-ar clasa pe primul loc. În ambele cazuri favorabile, calificarea la JO ar fi floare de ureche în faţa unui adversar modest. Tot în grupa A, ieri Muntenegru a învins Macedonia cu 14-6. În grupa B, Spania a învins Turcia cu 21-2, iar Canada a dispus de Argentina cu 13-5. Meciurile rundei finale s-au disputat azi-noapte, după închiderea ediţiei.
Clasamentul grupei A: 1. Muntenegru – 8 p (^19); 2. Romania – 6 p (^5); 3. Grecia – 4 p (^10); 4. Germania – 4 p (0); 5. Macedonia – 2 p (-18); 6. Olanda – 0 p(-16). Ultima etapă: Grecia – Olanda, Germania – Macedonia, Muntenegru – Romania.
Clasamentul grupei B: 1. Spania – 6 p (^37); 2. Canada – 6 p (^20); 3. Brazilia – 2 p (-4); 4. Argentina – 1 p (-25); 5. Turcia – 1 p (-28). Ultima etapă: Brazilia – Turcia, Spania – Canada. Argentina stă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.