Sport

"Autorităţile nu au înţeles nimic după vizita Oltchimului la Focşani"

Dan Chiriac
4 apr 2012 766 vizualizări
Spune fostul preşedinte al Oltchimului, Ioan Gavrilescu, născut şi crescut în Focşani u sponsorul principal de la Academica Focşani,Emil Crihană, s-ar putea retrage în vara acestui an

La începutul anului 2011 echipa de handbal Oltchim Rîmnicu Vîlcea, unul dintre simbolurile sportului naţional în acest moment, făcea o vizită istorică la Focşani. Preşedintele vîlcencelor, focşăneanul Ioan Gavrilescu, a reuşit să aducă echipa de handbal din Vîlcea la manifestările aniversare ale Colegiului Naţional “Unirea” din Focşani. Vîlcencele au făcut un tur al judeţului, după care au acceptat să joace un meci în sala Polivalentă. Tribunele s-au umplut la refuz, iar printre spectatori s-au aflat primarul Decebal Bacinschi şi viceprimarul Bogdan Matişan, dar şi prefectul de la aceea vreme, Ion Oprea. Din păcate, vîlcencele nu au avut adversar în meciul de la Focşani, aşa încît au împărţit lotul în două. Junioarele de la Focşani au intrat pe teren, alături de vedete, în ultimele zece minute. Totuşi, preşedintele Gavrilescu era bucuros atunci să anunţe lansarea proiectului “Academica” Focşani, o formaţie de handbal care trebuia în cinci ani să ajungă în prima ligă din Romania. Toate acestea se puteau întîmpla doar cu sprijinul autorităţilor locale, care au promis că vor susţine fenomenul.


Promisiuni multe, fapte zero!


După mai bine de un an este vizibil cu ochiul liber că nimic din acestea nu s-a întîmplat. Activitatera echipei de handbal fete a fost sprijinită doar de Liceul cu Program Sportiv şi de managerul Emil Crihană. Rezultatele nu au fost cele aşteptate. Focşănencele au ratat calificarea la turneul semifinal, deşi au avut un retur de excepţie. După tur, Academica avea doar un punct. Schimbarea de atitudine a echipei din Focşani se datorează şi pregătirii de iarnă făcută de jucătoare. Totodată, programul returului, cu trei partide consecutive pe teren propriu a avantajat echipa, care s-a luptat pentru calificare pînă în ultima etapă. Marţi seara, fostul preşedinte al Oltchimului, Ioan Gavrilescu a intervenit în direct în emisiunea colegului nostru Laurenţiu Muscalu, de la Focus TV, şi a sancţionat reacţia autorităţilor locale din Focşani. “Am crezut că după vizita Oltchimului autorităţile vor înţelege ceva. Nu s-a întîmplat aşa! Am urmărit activitatea echipei de handbal şi am văzut că nu au fost rezultate foarte bune. Poate totuşi se va schimba ceva şi la Focşani pentru că handbalul este singurul sport care mai aduce satisfacţii în acest moment în Romania”, a spus Ion Gavrilescu.


“Este posibil să fac o şcoală de handbal doar pentru copii”


Dezamăgit de cele întîmplate în ultimul an s-a arătat şi managerul echipei LPS Academica Focşani, care a anunţat că este posibil să se retragă. “Este posibil să fac o şcoală de handbal doar pentru copii de 9-12 ani. Acolo se doreşte exclusiv să se facă sport, nu există şi alte interese. O decizie definitivă o voi lua însă după sfîrşitul lunii iunie”, a spus Emil Crihană, patronul firmei Altdorf, cea care a sponsorizat LPS Academica Focşani în acest campionat. Rămîne de văzut dacă Focşaniul va reuşi pînă la urmă să înţeleagă ceva din succesele obţinute de Ioan Gavrilescu, Simona Gogîrlă, Radu Georgescu sau Valentina Ardean Elisei, focşănenii care au făcut performanţă la Rîmnicu Vîlcea. Cine nu ştie că Oltchim se pregăteşte pentru returul semifinalelor în Liga Campionilor şi poate juca din nou finala celei mai importante competiţii de handbal feminin. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.