Sport

Drumul spre Londra trece prin Rusia

Ziarul de Vrancea
4 apr 2012 590 vizualizări
Romanii vor să mai califice doi-trei judoka la Olimpiadă cu ocazia Europenelor de la Celiabinsk

Romania va avea 12 reprezentanţi la Campionatul European de judo din Rusia, şase fete şi şase băieţi. La feminin, Romînia va fi reprezentată de Carmen Bogdan şi Alina Dumitru (cat. 48 kg), Andreea Cătună şi Andreea Chiţu (52 kg), Corina Căprioriu şi Loredana Ohîi (57 kg). La masculin, sportivii tricolori care se vor deplasa în Rusia sînt Dan Fîşie şi Laszlo Szöke Laszlo (66 kg), Adrian Mergea şi Costel Dănculea (73 kg), Daniel Brata ( 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg). Obiectivul delegaţiei Romaniei la CE din Rusia este cîştigarea a minimum două medalii, însă cea mai importantă ţintă o reprezintă calificarea a încă unu sau doi sportivi la JO de la Londra. "Pentru noi este cea mai importantă competiţie din 2012, cu excepţia Jocurilor Olimpice. Sigur că ne dorim medalii, minimum două, dar mai important este să reuşim să mai calificăm sportivi la Olimpiadă. în prezent avem patru sportivi calificaţi, mă refer la Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Dan Fîşie şi Vlăduţ Simionescu, iar la acest Campionat European încă 2-3 judoka vor lupta cu şanse la calificare. Andreea Chiţu are nevoie să dispute finala categoriei ei pentru a se califica, iar Daniel Brata sau Costel Dănculea să ocupe un loc din primele 7", a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, secretarul general al FR Judo, Ion Pandele. Delegaţia Romaniei va fi prezentă la Celiabinsk din 23 aprilie. Campionatul European va avea loc în intervalul 26-29 aprilie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.