Sport

Mafia fotbalului a învins DNA

Ziarul de Vrancea
3 apr 2012 520 vizualizări
Cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor ilegale au fost achitaţi

Cei opt inculpaţi în dosarul transferurilor de jucători de fotbal, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu, au fost achitaţi, ieri, de Tribunalul Bucureşti. Totodată, instanţa a ridicat sechestul asigurator pe conturile cluburilor FC Dinamo, Rapid, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa, precum şi pe cele ale fraţilor Becali. Cheltuileile de judecată rămîn în sarcina statului.  Procurorul de şedinţă, Cristian Anghel, a cerut instanţei condamnarea tuturor inculpaţilor la pedepse cu executare, acestea variind între minimum pedepsei, pentru Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, şi maximum acesteia pentru Ioan şi Victor Becali. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. În rechizitoriul DNA sînt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.
Impresarul Victor Becali a declarat că se aşteaptă ca procesul în dosarul transferurilor de jucători să continue şi consideră corectă decizia Tribunalul Bucureşti ca toţi inculpaţii să fie achitaţi, deoarece aceştia nu puteau fi condamnaţi pe unele presupuneri. Iar acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a comentat sec: “Justiţia nu se face în mass-media”.
Fostul impresar Ioan (Giovanni) Becali, fratele lui Victor, i-a criticat din nou pe procurorii care au instrumentat cazul, precizînd că aceştia nu pot înţelege afacerile din fotbal. "Am ascultat o sentinţă judecătorească pe care o speram, aşa cum am sperat tot timpul, că sînt nevinovat şi aşa cum sper că sînt nevinovat în toate instanţele care vor urma. Probabil că procurorii vor face recurs, dar eu mă simt nevinovat în continuare. Judecătoria a dat o sentinţă care nu convine multor jurnalişti, multor posturi de televiziune. Procurorii erau mai credibili dacă cereau unul-doi ani. Vă daţi seama cîtă credibilitate pot avea aceşti procurori dacă au cerut 15-20 de ani. Acesta trebuia să fie un proces economic, nu unul penal. Au fost nişte afaceri pe care procurorii noştri nu sînt în stare să le înţeleagă. Fotbalul a avut de cîştigat astăzi, pentru că una e fotbalul şi alta este situaţia economică", a spus Ioan Becali.

Dosarul “Valiza”, din nou amînat


Tot, ieri, instanţa supremă a amînat din nou, marţi, pentru 17 aprilie decizia în dosarul "Valiza", în care finanţatorul echipei Steaua, George Becali, fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Teia Sponte şi alte persoane sînt acuzaţi de fapte de corupţie în sport.  Magistraţii instanţei supreme au amînat pentru a treia oară pronunţarea unei soluţi în dosarul "Valiza". Procesul privind fapte de corupţie în sport a fost finalizat în 6 martie, judecătorii instanţei supreme stabilind atunci că vor da o soluţie în acest dosar în 20 martie. La termenul anunţat pentru pronunţare, instanţa a amînat o decizie în acest dosar pentru 3 aprilie. Marţi, magistraţii instanţei supreme care au judecat dosarul au amînat din nou, pentru 17 aprilie, pronunţarea unei sentinţe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.