Sport

Vom avea stranieri la naţionala de rugby

Ziarul de Vrancea
3 apr 2012 544 vizualizări
Primul vizat este samoanul Jeff Makapelu

Preşedintele Federaţiei Romane de Rugby, Alin Petrache, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că forul pe care îl conduce va încerca naturalizarea mai multor jucători, primul vizat fiind Jeff Makapelu, rugbyst originar din Samoa. "Putem naturaliza doar jucători care nu au evoluat în alte echipe naţionale. încercăm să facem acest lucru. Italia are mai mult de jumătate dintre jucători din Argentina, Samoa, Togo şi încercăm să facem şi noi lucrul acesta. Jeff Makapelu, care a jucat la Constanţa şi la Timişoara, poate fi naturalizat, iar la IRB Nations Cup poate evolua pentru Romania. Ne dorim mai multă concurenţă la echipa naţională", a spus Petrache. Concomitent cu naturalizarea jucătorilor, la echipa naţională se va încerca şi întinerirea lotului. "După înfrîngerea cu Georgia am încercat să implementăm un nou sistem şi jucători tineri, pentru că de la anul începe etapa de calificare la Cupa Mondială din 2015. Ne dorim în continuare să întinerim echipa şi să pregătim echipa naţională", a adăugat Petrache.
Jucătorul Cătălin Fercu, care înaintea Cupei Mondiale din Noua Zeelandă a fost exclus din lot, pentru că a refuzat deplasarea cu avionul din cauza unei fobii are şanse mici să mai evolueze pentru echipa naţională, susţine Petrache. "Fercu pentru echipa naţională este o opţiune, dar este destul de greu să luăm o decizie în ceea ce înseamnă zborul cu avionul. Speram să vadă un psiholog, să facă o pregătire. E destul de greu ca echipa naţională să meargă cu avionul, iar tu să fii dependent de maşină, pentru că echipa naţională are meciuri peste tot", a precizat Petrache.
Totodată FR Rugby a modificat regulamentul în privinţa numărului de străini trecuţi pe foaie. Astfel, o echipă din Superligă sau Divizia Naţională poate înscrie la un meci minimum zece rugbişti străini, nu 13 ca pînă acum.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.