Sport

Vasluiul a bătut Steaua

Ziarul de Vrancea
2 apr 2012 520 vizualizări
Echipa FC Vaslui a urcat de pe locul 96 pe 78, cu 135,5 puncte, în clasamentul pe luna martie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia din Romania cel mai bine clasată în această ierarhie.

Următoarea echipă romană din clasamentul IFFHS este Steaua, în urcare patru poziţii, pînă pe locul 80, cu 134,5 puncte. Celelalte echipe romaneşti ocupă următoarele poziţii: Rapid – 108 (^13); Dinamo -120 (^10); Gaz Metan – 146 (^6); Oţelul – 299 (-7); CFR Cluj – 324 (^62); Pandurii – 382 (^18); “U” Cluj – 390 (^26). Primele trei poziţii sînt ocupate de Barcelona, Real Madrid şi Velez Sarsfield (Argentina).


28 de echipe vor licenţa


Toate cele 18 cluburi din Liga I şi primele cinci clasate din fiecare serie a Ligii a II-a şi-au depus pînă la termenul de 31 martie dosarele de licenţiere pentru sezonul următor, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru. Oficialul FRF a precizat faptul că decizia definitivă privind acordarea sau nu a licenţelor va fi anunţată la 8 mai în cazul cluburilor din Liga I şi la 8 iunie în cazul celor din eşalonul secund. "Toate cele 18 cluburi din Liga I şi cele zece din Liga a II-a, primele cinci din clasamentele celor două serii, şi-au depus la termen dosarele de licenţiere pentru sezonul următor. Avem semnale însă că mai sînt cluburi din Liga a II-a care doresc să-şi depună dosarele de licenţiere, chiar dacă nu sînt obligate, şi mai aşteptăm cîteva zile pentru acestea. ", a declarat Duru.


Balaj l-a dat în judecată pe Becali


Arbitrul Cristian Balaj a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că l-a acţionat în justiţie pe finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, pentru afirmaţiile acestuia potrivit cărora centralul ar fi primit 500.000 de euro de la CFR Cluj pentru a dezavantaja gruparea "roş-albastră". "Eu am spus încă din luna decembrie că îl voi acţiona în instanţă, iar de atunci nu s-a schimbat nimic. Va avea ocazia să probeze tot ceea ce a declarat. E o stare de normalitate, atît timp cît mă simt curat. Apelez la justiţie, pentru că doar aşa ne putem apăra. Este regretabil că am ajuns aici, dar nu am nici un fel de emoţii. I-am solicitat daune atît cît a zis că am luat de la CFR, dar nu banii sînt importanţi, ci îi dau ocazia domnului Becali să dovedească faptul că are dreptate şi că sînt un hoţ", a spus Balaj.


Una bună, alta rea


Naţionala de handbal masculin a Romaniei a învins, luni, în deplasare, reprezentativa Macedoniei, scor 27-26 (11-11), în cel de-al doilea meci amical, după ce duminică fusese învinsă cu scorul de 28-30. Marcatorii tricolori au fost: Dospinescu 6 goluri, Ghionea 6, Mihalcea 3, Csepreghi 3, Fenici 2, Rotaru 2, Ghiţă 2 şi Novanc 2. Naţionala Macedoniei, care s-a clasat pe locul cinci la Campionatul European din acest an, pregăteşte participarea la turneul preolimpic din Suedia, de la finalul săptămînii viitoare, în cadrul căruia se va confrunta cu Ungaria, Suedia şi Brazilia. În acelaşi interval, 6-8 aprilie, naţionala Romaniei va găzdui Trofeul Carpaţi, la Oradea, la care mai participă lotul B tricolor, Ucraina şi Turcia.


Încă un fotbalist italian arestat


Fotbalistul Andrea Masiello, de la formaţia Atalanta, a fost arestat, în noaptea de duminică spre luni, pentru presupusa implicare în cazul meciurilor aranjate din campionatul Italiei, anunţă presa italiană. Investigatorii cred că Masiello a participat la trucarea ultimelor meciuri din sezonul trecut, cînd juca la Bari, echipă ce evolua în Serie A şi care a retrogradat. Masiello ar fi obţinut 300.000 de euro pentru meciul din deplasare cu Lecce, în care a marcat un autogol. Partida de atunci s-a încheiat cu victoria echipei Lecce, scor 2-0, care şi-a asigurat rămînerea în prima ligă. Alte meciuri suspectate sînt cele disputate de Bari cu formaţiile Chievo, Sampdoria, Bologna şi Cesena. Poliţiştii îi mai suspectează de implicare în aceste cazuri printre alţii pe Daniele Portanova (Bologna), Alessandro Parisi (Torino), Marco Rossi (Cesena) şi Simone Bentivoglio (Sampdoria). De asemenea, au fost arestaţi şi doi pariori care ar fi contribuit la trucarea meciurilor echipei Bari din finalul sezonului.


Italiencele au cîştigat Cupa CEV


Echipa italiană Yamamay Busto Arsizio a cîştigat Cupa CEV la volei feminin, duminică, la setul de aur, scor 15-9, impunîndu-se în finala cu formaţia turcă Galatasaray.  Gruparea italiană, învinsă în deplasare în prima manşă a finalei, cu scorul de 1-3, a cîştigat returul cu 3-1 (25-19, 25-13, 23-25, 25-23). Conform regulamentului, cîştigătoarea competiţiei a fost desemnată în urma disputării unui set de aur. La această ediţie a Cupei CEV au participat şi echipele Tomis Constanţa, Ştiinţa Bacău şi Dinamo Bucureşti. Tomis a fost eliminată în semifinale, Ştiinţa Bacău în optimi şi Dinamo în 16-imi.


Cancellara va fi operat


Rutierul elveţian Fabian Cancellara, campion olimpic la contratimp, a fost operat la Basel, după ce a căzut în Turul Flandrei, a anunţat ieri agenţia SportInformation. Intervenţia chirurgicală a durat o oră şi jumătate. Elveţianul, în vîrstă de 31 de ani, a căzut, duminică, la Turul Flandrei, cu 62 de kilometri înainte de sosire şi a suferit o cvadruplă fractură la clavicula dreaptă şi nu o triplă fractură, aşa cum se anunţase iniţial. în momentul căderii, el făcea parte din plutonul fruntaş. Data revenirii în competiţie nu este cunoscută, însă medicul echipei RadioShack-Nissan, Andreas Gösele, crede în recuperarea rapidă a sportivului. Directorul sportiv al RadioShack, Dirk Demol, citat de cotidianul Le Matin, a declarat că Fabian Cancellara va reveni cel mai curînd la Turul Bavariei (23-27 mai) sau Turul Luxemburgului (30 mai-3 iunie).


Apel respins la TAS


Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul sportivei lituaniene Zivile Balciunaite, campioana Europei la maraton în 2010 şi suspendată doi ani pentru dopaj, a anunţat, ieri Federaţia Lituaniană de Altetism.  Zivile Balciunaite, în vîrstă de 33 de ani, a fost depistată pozitiv cu testosteron în urma unui control efectuat de forul internaţional după Campionatele Europene de la Barcelona, din iulie 2010, urmînd să fie suspendată pînă în septembrie, astfel că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Londra. În apărarea sa, sportiva a susţinut că a folosit un medicament prescris de ginecolog.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.