Sport

Caroline a încîntat publicul pe muzica lui Mozart

Ziarul de Vrancea
2 apr 2012 987 vizualizări
Patinatoarea italiană, de cinci ori campioană europeană şi-a văzut visul cu ochii, cucerind primul său titlu suprem * la Mondialele de patinaj artistic de la Nice, Canada a cucerit două titluri, iar Rusia, nici unul

Duminică s-au încheiat la Nice, Campionatele Mondiale de patinaj artistic, fără ca Rusia să obţină vreo medalie de aur. În schimb, în frunte s-a aflat Canada, care a cucerit două titluri. Dansul frunzei de arţar a fost deschis de proba de... dans, Tessa Virtue şi Scott Moir redevenind campioni mondiali, după ce anul trecut au fost învinşi de americanii Meryl Davis şi Charlie White. De data aceasta, canadienii au patinat impecabil, aruncîndu-şi vecinii pe locul secund şi lăsîndu-i doar cu bronzul pe favoriţii gazdelor, francezii Nathalie Péchalat şi Fabien Bourzat. La perechi, germanii Aliona Savcenko şi Robin Szolkowy au cîştigat al patrulea titlu mondial. Germanii i-au devansat pe campionii europeni ruşi Tatiana Volosozhar şi Maksim Trankov, medalia de bronz reprezentînd o premieră pentru Japonia, prin Narumi Takahashi şi Mervin Tran. Aliona Savcenko (28 ani, originară din Ucraina) patinează de nouă ani cu Robin Szolkowy, care este cel mai vîrstnic patinator la această ediţie.
Canada şi-a dublat medalia de la dans cu reuşita canadianului Patrick Chan, care a reeditat succesul de anul trecut, după o luptă aprigă cu patinatorii japonezi Daisuke Takahashi (campion mondial în 2010) şi Yuzuru Hanyu. Francezii Brian Joubert şi Florent Amodio au avut evoluţii strălucite în programul liber, dar n-au prins podiumul, în timp ce cehul Michal Brezina (locul II după programul scurt) a ieşit din cărţi. În fine, în proba feminină, înaintea programului liber, conducea surprinzător rusoaica Aliona Leonova, dar cîteva ratări din startul ultimei sale evoluţii au trimis-o pe locul secund. A fost seara italiencei Carolina Kostner, aureolată de cinci ori la Europene, dar niciodată, pînă acum la competiţia supremă, ori la Jocurile Olimpice. Patinatoarea italiană (verişoara celebrei schioare Isolda Kostner) şi-a materializat la maximum punctul forte (prezentarea artistică), reuşind şi un program perfect din punct de vedere tehnic, pe muzica lui Mozart. Dintre sportivele japoneze (trei în grupa finală) excelent s-a prezentat Akiko Suzuki, care a ocupat locul III, în timp ce dubla campioană mondială, Mao Asada a dezamăgit. Iar revelaţia serii a fost tînăra americană Amelie Wagner, care a urcat de pe locul X, după programul scurt, în vecinătatea podiumului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.