Sport

Două medalii naţionale pentru rugbyul de la LPS

Dan Chiriac
1 apr 2012 629 vizualizări
LPS Focşani este vicecampionă naţională la rugby în şapte, la U 17 u echipa U 18 a urcat pe treapta a treia a podiumului la turneul final de la Bîrlad

Rugbyul focşănean a realizat o nouă performanţă, reuşind să obţină două medalii la campionatele naţionale desfăşurate la Bîrlad. Echipele de U 17 şi U 18 de la Liceul cu Program Sportiv Focşani au luat parte la finalul săptămînii la turneul final al campionatelor naţionale de rugby în şapte. Formaţia U 17 a cîştigat medalia de argint, în timp ce echipa sub 18 ani a urcat pe treapta a treia a podiumului. “Am realizat o nouă performanţă la competiţia rezervată jucătorilor nelegitimaţi la rugby în 15. Sîntem mulţumiţi cu cele reuşite la turneul final de la Bîrlad”, ne-a spus antrenorul Viorel Ion. Acesta a coordonat activitatea celor două echipe împreună cu antrenorii Romeo Păun şi Valentin Busuioc. Ieri, echipa sub 19 ani de la LPS Focşani a jucat acasă, în Superliga naţională, cu CSS  Bîrlad. Meciul a fost echilibrat şi s-a încheiat la egalitate 13-13. Prima repriză a fost una a greşelilor, jucătorii ambelor formaţii irosind şanse bune de a marca. La pauză, focşănenii au condus cu 3-0. Apoi, LPS s-a distanţat la 6-0, dar oaspeţii au revenit şi au preluat avantajul pe tabelă. Bîrlădenii au marcat două eseuri şi au dus scorul la 13 - 6 în favoarea lor. Gazdele au egalat în final, cînd au reuşit un eseu transformat. LPS Focşani a jucat cu: Caloianu, Frăţilă, Lăcătuş, Drilea, Damian, Ilie, Buzea, Călugăru, Ghindă, Popescu, Bloju, Cărădan, Ghiuler, Bezea. “Puteam cîştiga dacă eram mai atenţi”, a concluzionat Viorel Ion pentru ziarul nostru. LPS Focşani se luptă pentru calificarea la turneul final cu CSS Bîrlad şi CSS Iaşi. Două din trei formaţii vor ajunge la faza finală. Decisiv se anunţă a fi meciul direct dintre LPS Focşani şi CSS Iaşi, programat pe stadionul “Tineretului”. Rezultatele obţinute de echipele de rugby în şapte confirmă încă odată valoarea şcolii de rugby din Focşani şi îndreptăţesc decizia luată de consilierii locali din oraş de a refiinţa din 2013 echipa de seniori. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.