Sport

Dezlănţuite după pauză

Ziarul de Vrancea
1 apr 2012 548 vizualizări
Oltchim Rîmnicu Vîlcea - Györi ETO 35-31 (13-17) în prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor la handbal feminin După 13-17 la pauză, nimeni nu mai spera ca Oltchim să remonteze şi să cîştige o partidă crucială, în faţa unei echipe de talia campioanei Ungariei

Şi totuşi, echipa antrenată de Radu Voina a renăscut, cîştigînd la o diferenţă de patru goluri, după ce au avut la un moment dat chiar şapte în faţă. Vîlcencele au jucat bine şi în primele 10-15 minute, cînd au condus de cîteva ori la două puncte diferenţă, reuşind cîteva acţiuni frumoase de contraatac şi incomodînd echipa maghiară prin cei doi pivoţi, Oana Manea şi Ekaterina Vetkova. Însă în ultimele 15 minute ale reprizei, a intervenit colapsul, materializat prin găuri în apărare, ratări după ratări şi echipa maghiară s-a desprins cu 10-6 şi la pauză cu 17-13, pe fondul evoluţiei excelente ale unor jucătoare ca Görbicz, Amorim şi Løkke. Cei mai mulţi dintre spectatori imaginau dezastrul cu Buducnost, o înfrîngere categorică, însă după pauză, vîlcencele au făcut legea.
În patru minute, Oltchim a egalat după ce Anita Görbicz a ratat trei ocazii şi în min. 39, era 24-19 pentru Oltchim, Iulia Curea, Patricia Vizitiu şi Ada Nechita înscriind gol după gol, echipa oaspete fiind năucită şi de paradele Luminiţei Dinu. Speranţele la o victorie consistentă creşteau cu fiecare minut, golurile handbalistelor de la Oltchim fiind din ce în ce mai spectaculoase (30-23, min. 48). în poartă, Luminiţa Huţupan Dinu a făcut minuni (18 intervenţii reuşite în total). În final, scorul s-a redus doar la 35-31, ceea ce îngreunează condiţiile de calificare după returul, care va avea loc pe 7 aprilie, la Veszprem, însă aceasta nu dintr-o lipsă de concentrare a vîlcencelor, ci pentru că echipa maghiară a revenit din pumni. Pentru Oltchim au marcat: Iulia Curea – 7,  Patricia Vizitiu 5, Adriana Nechita 5, Aurelia Brădeanu 5, Yeliz Özel 3, Iulia Managarova 3, Ekaterina Vetkova 2, Daniela Băbeanu 2, Adina Fiera 2, Oana Manea 1 În  cealaltă semifinală, Buducnost Podgorica s-a impus sîmbătă, în deplasare, pe terenul celor de la Larvik HK, cu 22-20, urmînd să joace pe teren propriu pentru calificarea în finală, în 8 aprilie. Deţinătoarea trofeului este Larvik HK.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.