Sport

SMS-Sportiv: Rugbyul focşănean va avea din 2013 echipă de seniori

Dan Chiriac
28 mar 2012 950 vizualizări
Rezultatele notabile ale juniorilor se doresc repetate şi la nivel de seniori

 După 16 ani de absenţă, rugbyul focşănean va reveni în peisajul sportului cu balonul oval la seniori. Printr-o decizie a Consiliului Local Focşani, luată în şedinţa de marţi, s-a hotărît înfiinţarea echipei de seniori CSM LPS 2007 Focşani. “Ar fi fost păcat să nu avem o echipă de seniori ţinînd cont de faptul că de-a lungul anilor echipa de juniori a LPS Focşani a alimentat cluburile mari de performanţă din Romania şi echipele naţionale ale Romaniei. Rezultatele sportivilor crescuţi la Focşani şi educaţia pe care aceştia o primesc prin rugby au fost determinante şi toţi consilieri participanţi la sedinţa de Consiliu au aprobat înfiinţarea secţiei de rugby seniori. Le mulţumesc lor şi şi în mod special domnului primar Decebal Baginschi care a fost şi sper că va rămîne iniţiatorul acestui proiect. Îi asigur pe toţi că sportivii de la CSM LPS 2007 Focşani nu îi vor dezamăgi şi ii vom face să fie mîndri că sînt vrînceni”, ne-a spus Viorel Ion, antrenorul formaţiei de rugby. Noua echipă va debuta abia în sezonul 2013. Prin reînfiinţarea unei echipe de rugby seniori se doreşte păstrarea la Focşani a jucătorilor care termină junioratul şi pleacă la alte echipe din ţară. Foarte mulţi rugbyşti care au devenit consacraţi la LPS Focşani joacă acum în prima ligă de rugby a ţării, la echipe precum Dinamo, Farul sau Universitatea Cluj. Pînă în anii 90, la Focşani a existat formaţia Hidrotehnica Focşani, o echipă care a reprezentat cu cinste rugbyul focşănean pe plan intern. Aceasta a ajuns chiar în Divizia A, după ce a cîştigat un baraj de promovare desfăşurat la Braşov. În 1996, echipa de seniori s-a desfiinţat, iar rezultate notabile au fost obţinute doar la juniori. Echipele de la LPS au ajuns în mod constant la turneele finale, obţinînd şi un titlul naţional. De asemenea, LPS Focşani a mai jucat două finale naţionale şi a obţinut medaliile de argint. De asemenea, rugbiştii focşăneni au la activ şi şapte medalii de bronz. Toate aceste performanţe nu ar fi fost posibile fără implicarea antrenorilor Viorel Ion, Romeo Păun şi Vali Busuioc. Cu sprijinul acestora, jucătorii de la LPS Focşani au ajuns să joace în echipele naţionale ale Romaniei, la toate categoriile de vîrstă, inclusiv la seniori. (Dan CHIRIAC)

Cupa Jandarmeriei sărbătorită la o partidă de fotbal

Luni dimineaţă, la baza sportivă de la pasarela Odobeşti, va avea loc un patrulater de minifotbal dedicat Zilei Jandarmeriei. Echipele de la Jandarmerie, Poliţie, Ponmpieri şi Presă se vor duela pentru trofeele puse în joc. La orele 11.30 va avea loc tragerea la sorţi, urmînd ca la orele 12.00 să înceapă cele două semifinale. Învingătoarele vor juca în finală, iar învinsele în finala mică. (Dan CHIRIAC)

Festival de tenis de masă la Polivalentă

Sîmbătă, timp de aproape 12 ore, la Sala Polivalentă din Focşani se va desfăşura un turneu de tenis de masă. Competiţia este organizată la două secţiuni, open şi amatori. Aproape o sută de sportivi legitimaţi sau neligimaţi se vor duela la cele 23 de mese ce vor fi amplasate în incinta Sălii Polivalente. Înscrierile la această întrecere se pot face pînă vineri la orele 19.00. Taxa de participare este de 30 de lei. (D.C.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.