Sport

Înfruntăm Olanda cu copiii

Ziarul de Vrancea
28 mar 2012 780 vizualizări
Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Ciprian Porumb a stabilit că în întîlnirea cu Olanda, vor juca la simplu Petru Luncanu şi Darius Brăguşi, iar la dublu Mergea şi Dăescu

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Ciprian Porumb, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, după refuzul celor mai buni tenismeni romani de a răspunde convocării pentru partida cu Olanda, că era nevoie de o schimbare a lotului de jucători."E pentru prima dată, de cînd ştiu eu, cînd federaţia trimite convocări în mod oficial. E dreptul fiecărui jucător să-şi ducă drumul în carieră unde doreşte. Federaţia a fost aproape de jucători tot timpul. Ne dorim să-i avem aproape, dar cred că la un moment dat era necesară o schimbare, nu doar ca echipă, ci şi ca mentalitate şi atribuţiunile căpitanului, ale antrenorului şi ale lumii care umblă în jurul acestei echipe. Eu sînt deschis şi mîna mea este întinsă către jucătorii care nu au dorit să vină, creînd această stare de tensiune în echipă. Sperăm ca pentru jocurile următoare să-i avem aproape măcar pe unii dintre ei", a spus Porumb. Noul căpitan nejucător nu crede că jucătorii  care au refuzat convocarea au făcut-o din cauza lui.
 Ciprian Porumb spune că tînăra echipă a Romaniei are nevoie de sprijin, precizînd că el are încredere în jucătorii pe care i-a convocat. "Avem mare încredere în jucătorii care ne vor reprezenta în Olanda. Ei şi-au dat acordul de a răspunde acestei convocări, nu va fi un meci uşor, pentru că Olanda va aduce cea mai bună garnitură pe care o are la ora actuală. Echipa noastră, de care sînt foarte mîndru, are şi va avea rezultate foarte bune şi sper că această convocare le va da şi mai multă încredere", a adăugat Porumb.
Ciprian Porumb a anunţat că la simplu vor juca Petru Luncanu şi Darius Brăguşi, iar la dublu va fi utilizat cuplul Mergea – Dăescu, care a cîştigat cîteva turnee futures în Canada.
Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil, Victor Crivoi şi Horia Tecău au anunţat că refuză să răspundă convocărilor dacă Andrei Pavel nu este reinstalat în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis. În absenţa celor mai valoroşi jucători, noul căpitan nejucător Ciprian Porumb a fost forţat să apeleze la tineri tenismeni: Luncanu (23 de ani, 437 ATP), Andrei Dăescu (23 ani, 685), Darius  Brăguşi (18 ani, 940), Alexandru Ghilea (18 ani, 1128), Teodor Marin (19 ani, 1418) şi Florin Mergea (27 de ani, locul 244 la dublu).  Meciul Olanda - Romania contînd pentru turul secund al Grupei I Euro-Africane a Cupei Davis va avea loc între 6 şi 8 aprilie, la Amsterdam, pe suprafaţă rapidă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.