Sport

Sport pe o colonă :Kovacs îşi recunoaşte greşeala

Ziarul de Vrancea
22 mar 2012 926 vizualizări
Arbitrul Istvan Kovacs a recunoscut, ieri, la Sport.ro, că a greşit la eliminarea lui Marius Niculae în partida cu Oţelul Galaţi, dar a precizat că originea sa maghiară nu are nici o legătură cu CFR Cluj, aşa cum a fost acuzat.

  "Este o greşeală de-a mea, puteam să dau mai devreme lovitură liberă pentru Dinamo, la faultul lui Sîrghi şi apoi nu mai venea faza a doua. Lovitura lui Niculae nu a avut intensitate, un avertisment era suficient. La penaltiul al doilea, am apreciat că a fost o neglijenţă a lui Costin, de aceea am arătat punctul cu var. La Grigore este cartonaş galben. Atacul unui jucător asupra unui adversar, care pune în pericol integritatea corporală, chiar şi fără atingerea adversarului, se poate sancţiona cu cartonaş galben. La fel a fost şi la Luchin. Ce pot să fac eu, dacă dinamoviştii mă fac hortist? Să-mi schimb numele? Eu m-am născut în Romania şi reprezint Romania! Ce să fac, să mă mut din ţară? N-o să se întîmple asta niciodată. Dacă era o manieră împotriva lui Dinamo, mai dădeam două penaltiuri?", a declarat Istvan Kovacs la Sport.ro.

Se întoarce Mutu la Verona?


Presa italiană a scris că atacantul Adrian Mutu nu va rămîne la Cesena după finalul actualei ediţii a Serie A şi ar putea reveni din vară la Verona, echipă pentru care a mai evoluat în perioada 2000-2002. Potrivit SerieBnews.com, Mutu, 33 de ani, este curtat intens de formaţia turcă Beşiktaş Istanbul, însă romanul doreşte să rămînă în Italia. Echipa sa Cesena este aproape retrogradată în Serie B, în timp ce formaţia antrenată de Andrea Mandorlini este într-o poziţie favorabilă în lupta pentru promovarea în prima ligă italiană. După 31 de etape, Verona ocupă locul 3, în clasamentul campionatului italian Serie B, avînd două puncte mai puţin decît Pescara, ocupanta locului 2, care asigură promovarea directă, şi trei faţă de liderul Torino.
 

 

Barna nu mai este nemţean



Fundaşul Daniel Barna şi-a reziliat contractul cu gruparea Ceahlăul Piatra Neamţ urmînd să evolueze pînă la sfîrşitul actualului sezon la formaţia Rapid Chişinău. "Barna nu mai este jucătorul nostru, aşa că nu mai aşteptăm nimic de la el. Dacă se va înţelege cu cei de la Rapid Chişinău, poate semna prelungirea angajamentului cu cei de acolo, din vară", a declarat, ieri, preşedintele grupării din Piatra Neamţ, Viorel Măstăcăneanu. Dorit în pauza competiţională de echipa germană Karlsruhe, Barna fusese trimis la echipa a doua a clubului deoarece refuzase prelungirea contractului cu Ceahlăul, scadent în vară. În altă ordine de idei, fundaşul Alexandru Forminte a fost exclus din lot din cauza surplusului de greutate. El a fost anunţat de conducerea clubului înaintea plecării spre Bucureşti pentru meciul cu Rapid din etapa a XXI-a a Ligii I.

Bute, singur împotriva englezilor


Stephan Larouche, antrenorul lui Lucian Bute, a declarat, ieri, că pugilistul roman este pregătit să înfrunte un public ostil la Nottingham, unde îşi va pune centura în joc, într-o luptă cu boxerul britanic Carl Froch. "Ştiu că lucrurile îl vor afecta pe Lucian. Şi el ştie că publicul ar putea să-l scuipe cînd urcă în ring. Dar cînd lupta începe, este unul împotriva celuilalt. Cei din Quebec sînt simpatici, l-au acuzat pe Bute că luptă acasă, iar acum cînd o face pe terenul adversarului spun că e prost", a spus Larouche, care a adăugat că Bute are abilitatea să depăşească toate aceste obstacolele. Bute va pleca luni seară la Miami, unde se va pregăti pentru lupta cu Froch, apoi cu două săptămîni înaintea meciului de la 26 mai, romanul va merge în Marea Britanie. O săptămînă o va petrece la Londra şi următoarea în oraşul care va găzdui întîlnirea, Nottingham. Montreal Gazette a mai scris că Bute are o clauză în contractul pentru acest meci, potrivit căreia în cazul în care va pierde Froch trebuie să-i acorde revanşa în Canada.
 

 

Alibec s-a întors la Constanţa



Atacantul Denis Alibec se pregăteşte cu echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa, după ce şi-a reziliat contractul cu FC Malines, însă fostul internaţional de tineret nu are drept de joc pentru echipa din Liga a II-a. Alibec este sub contract cu Inter Milano şi a fost împrumutat în acest sezon la Malines, însă belgienii i-au reziliat înţelegerea din motive disciplinare. Acum, atacantul de 21 ani a revenit la Constanta, după ce a primit acceptul clubului italian de a se pregăti pînă la finalul sezonului cu gruparea patronată de Gheorghe Hagi, FC Viitorul, liderul aeriei I din Liga a II-a.  "Mă voi pregăti cu Viitorul pînă la finalul sezonului, dar nu am drept de joc. Contractul cu belgienii a fost reziliat şi nu mai pot evolua pentru o altă echipă, mai ales că şi perioada de transferuri s-a încheiat. Din vară nu ştiu ce va fi. Depinde ce va dori şi Inter. Este posibil să rămîn şi la Viitorul", a declarat Alibec.


Venus a revenit în WTA


Jucătoarea americană de tenis Venus Williams a revenit în circuitul WTA după o absenţă de peste şase luni şi a învins-o, miercuri, pe japoneza Kimiko Krumm, în primul tur al turneului de la Miami. Venus Williams (31 de ani) s-a impus, scor 6-0, 6-3, într-o oră şi 17 minute, în faţa japonezei în vîrstă de 41 de ani. Williams, în prezent numărul 134 mondial, care a primit un wild-card la Miami, nu a mai jucat în circuitul WTA de la abandonul din turul doi al US Open. Ea a dezvăluit atunci că suferă de sindromul Sjögren, o maladie autoimună care duce la pierdere de energie şi provoacă dureri articulare. De la finalul lunii august 2011, ea nu a jucat decît un singur meci oficial, la dublu cu Liezel Huber, la întîlnirea din Fed Cup cu Belarus, în februarie.
 

Balăkov, antrenor la K’lautern


Fostul internaţional bulgar Krăsimir Balăkov, care a antrenat pe Hajduk Split din mai 2011, a părăsit gruparea croată pentru a prelua conducerea tehnică a formaţiei FC Kaiserslautern, ocupanta ultimului loc în 1.Bundesliga. “Hajduk şi Krasimir Balakov s-au despărţit pe cale amiabilă, păstrînd relaţii bune", a anunţat gruparea de pe locul doi în prima divizie croată. La Kaiserslautern, bulgarul îl înlocuieşte pe Marco Kurz, care a fost demis, marţi, la două zile după eşecul cu Schalke 04, scor 1-4. În acest sezon, Kaiserslautern nu a cîştigat decît trei meciuri (11 remize şi 12 înfrîngeri) şi deţine cel mai slab atac din campionat cu doar 17 goluri înscrse în 26 de etape.

Nenea Rooney i-a rupt mîna


Un fan în vîrstă de 9 ani al echipei Manchester United a declarat că a suferit o fractură la încheietura unei mîini, duminică, la meciul cu Wolverhampton, scor 5-0, încercînd să blocheze o minge şutată de Wayne Rooney,. Jamie Thomas se afla în tribună la partida din deplasare a formaţiei Manchester United, împreună cu tatăl său Andy, pentru prima dată la un meci al favoriţilor săi. Copilul i-a văzut pe fotbalişti încălzindu-se, însă la un moment dat o minge şutată de Rooney s-a îndreptat cu viteză mare spre el. Jamie a încercat să blocheze mingea, dar aceasta l-a lovit cu o forţă atît de mare încît i-a provocat o fractură la încheietura mîinii. Echipa Manchester United a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 5-0 (3-0), formaţia Wolverhampton Wanderers, într-un meci din etapa a XXIX-a a campionatului englez.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.