Sport

Tenisul a învins maladia Hodgkin

Ziarul de Vrancea
21 mar 2012 566 vizualizări
Rusoaica Alisa Kleibanova a revenit pe teren victorioasă după boală * Simona Halep şi Monica Niculescu joacă în turul II la Miami

După ce Sorana Cîrstea a fost învinsă într-un chip incredibil în primul tur, pierzînd setul decisiv cu britanica Heather Watson după ce a condus-o cu 5-0, Irina Begu a părăsit şi ea, din primul tur, turneul de la Miami. Ea a cedat, cu 6-3, 3-6, 0-6, în faţa sud-africanei Chanelle Scheepers (42 WTA), după 103 minute. Onoarea romancelor a fost salvată de Simona Halep (50 WTA), care a trecut cu 6-7, 6-3, 6-3 de spaniola Carla Suarez (66 WTA).  În turul doi, Simona Halep o va întîlni pe Nadia Petrova (Rusia), cap de serie numărul 32 şi locul 35 WTA, care a fost direct acceptată în această fază a competiţiei. În aceeaşi fază a intrat direct Monica Niculescu care va juca împotriva învingătoarei din partida Eleni Daniilidou (Grecia) şi Alexandra Wozniak (Canada).
Este interesant cazul jucătoarei ruse Alisa Kleibanova, care fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin anul trecut,. Ea cîştigat primul meci la revenirea pe teren, în turneul de la Miami, unde a primit un wild-card. Ea a trecut cu scorul de 2-6, 6-3, 6-2, de suedeza Johanna Larsson şi va juca, în turul doi, cu compatrioata sa Maria Kirilenko. Jucătoarea rusă de tenis a anunţat, la sfîştitul lunii februarie, că s-a vindecat de limfomul Hodgkin după şase luni de cură.
Alte rezultate din primul tur: Zheng Jie (China) - Lucie Hradecka (Cehia) 6-1, 6-4;
Anna Tatişvili (Georgia) - Tamira Paszek (Austria) 6-4, 4-3, ab; Lourdes Dominguez (Spania) - Bojana Jovanovski (Serbia) 6-3, 6-3; Ţvetana Pironkova (Bulgaria) - Petra Martic (Croaţia) 6-3, 6-2; Zhang Shuai (China) - Elena Baltacha (Marea Britanie) 6-7, 6-3, 6-2; Marina Erakovic (Noua Zeelandă) - Mathilde Johansson (Franţa) 4-6, 6-4, 6-4; Mona Barthel (Germania) - Greta Arn (Ungaria) 6-1, 6-0; Ekaterina Makarova (Rusia) - Jelena Dokic (Australia) 6-1, 7-5.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.