Sport

Coloana de stiri sportive:Coman avertizat, Dinamo refuzată

Ziarul de Vrancea
20 mar 2012 484 vizualizări
Comisia de Disciplină a LPF l-a sancţionat pe portarul echipei Rapid, Dănuţ Coman, cu avertisment pentru gestul său din finalul partidei cu Concordia Chiajna, cînd a aruncat cu o sticlă spre proprii suporteri prezenţi la peluza I a stadionului, informează Liga Profesionistă de Fotbal

Incidentul de la acea partidă a fost menţionat în raportul observatorului, membrii comisiei luînd decizia sancţionării doar cu avertisment deoarece existau probe că jucătorul rapidist a fost provocat.  Tot în cadrul acestei şedinţe, care a avut loc de luni seară, Comisia de Disciplină a respins memoriul FC Dinamo prin care solicita cîştigarea la masa verde a meciului cu Sportul Studenţesc, pierdut cu 1-3 pe teren. Comisia a hotărît că FC Dinamo a introdus tardiv contestaţia privind dreptul de joc al fotbalistului echipei Sportul Studenţesc, Ionuţ Şerban. Conform regulamentului, o echipă poate contesta dreptul de joc al unui jucător advers titular numai înainte de începutul partidei, însă gruparea alb-roşie a făcut contestaţia la pauza partidei de sîmbătă.


Leu judecă  o centură europeană


Fostul campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, va oficia ca arbitru de masă la meciul dintre Arthur Abraham şi Piotr Wilczewski contînd pentru titlul de campion european la categoria semigrea, versiunea WBO. "Este al cincilea meu meci ca arbitru de masă şi cel mai important de pînă acum. Misiunea mea este să contabilizez fiecare lovitură care punctează şi să ofer un verdict corect. În joc se află o importantă centură europeană la categoria semigrea, iar învingătorul are posibilitatea de a ajunge să boxeze pentru titlul mondial al categoriei", a declarat, marţi, Mihai Leu, care a debutat ca arbitru de masă la finalul anului trecut la o gală desfăşurată în Macedonia. Partida pentru titlul european va avea loc în Germania, în Sparkassen-Arena din Kiel, la 31 martie, şi îi va pune faţă în faţă pe deţinătorul centurii WBO, Arthur Abraham (Armenia/Germania, 33 meciuri, 30 de victorii, 27 prin KO) şi Piotr Wilczewski (Polonia, 30 meciuri, 28 victorii, 10 prin KO).


Ierarhia cluburilor continentale


Formaţia Steaua Bucureşti este cea mai bună echipă din Romania în perioada 2001-2011, într-un clasament dat publicităţii, marţi, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Steaua ocupă locul 55 în ierahia cluburilor europene, cu 1.308,5 puncte. În acest clasament mai sînt incluse 18 formaţii din Romania, cele mai bine plasate fiind Dinamo (locul 68), Rapid (83 ) şi CFR Cluj (180). Primele cinci locuri în clasament sînt ocupate de Barcelona, Manchester United, Arsenal, Real Madrid şi Inter Milano.


Oaspeţi la Trofeul Carpaţi


Reprezentativele de handbal masculin ale Turciei şi Ucrainei vor participa la Trofeul Carpaţi, competiţie care se va desfăşura la Oradea în perioada 6-8 aprilie, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, antrenorul lotului echipei naţionale a Romaniei, Eliodor Voica. "Am primit confirmarea din partea Turciei, astfel că noi vom participa cu lotul A şi lotul B, în plus va mai veni Ucraina. Trofeul Carpaţi va avea loc la Oradea şi sper să avem meciuri bune, pentru că avem ocazia să rulăm mai mulţi jucători în cele două loturi. În lotul B vor fi cooptaţi jucători aflaţi în vederile echipei naţionale şi de perspectivă", a spus Voica. Antrenorul naţionalei a anunţat lotul Romaniei pentru dubla manşă amicală cu Macedonia, programată în deplasare la 1 şi 2 aprilie, acesta fiind următorul: Popescu, Ciobanu, Marocico (portari), Sabou, Ciubotariu, Dospinescu, Ghionea, Mihalcea, Novanc, Talaş, A. Stamate, Şimicu, Păiuş, Fenici, Csepreghi, Rotaru, Gaiţă şi Stan.


Muamba se dezmeticeşte


Fotbalistul formaţiei Bolton, Fabrice Muamba, a petrecut o "noapte liniştită" la Chest Hospital din Londra, unde se află internat tot la terapie intensivă, la doua zilă după ce a suferit un infarct pe teren, au anunţat clubul englez şi spitalul într-un comunicat comun.  Starea de sănătatea a tînărului englez a arătat, luni, "mici semne de ameliorare". Inima a început să-i bată fără asistenţă, iar tînărul putea să-şi mişte mîinile şi braţele.  Fotbalistul formaţiei Bolton, Fabrice Muamba, care a suferit, sîmbătă, un stop cardiac pe teren, la meciul cu Tottenham din Cupa Angliei, este "în stare stabilă, dar critică", potrivit unui comunicat dat publicităţii, luni, de London Chest Hospital.

Barcelona scoate bani pentru Neymar


Clubul spaniol FC Barcelona a plătit deja 14,5 milioane de euro pentru atacantul brazilian al echipei FC Santos, Neymar, acesta urmînd să ajungă la gruparea catalană în iunie 2014, iar suma totală de transfer va fi de 58 de milioane de euro, a anunţat postul de radio Cadena Ser.  Neymar, în vîrstă de 20 de ani, ar urma să ajungă la Barcelona după Cupa Mondială din 2014. Internaţionalul brazilian s-a aflat în atenţia mai multor cluburi europene, printre care şi Real Madrid.

Mourinho, ofertat în China


Clubul chinez Shanghai Shenhua, la care evoluează atacantul francez Nicolas Anelka, doreşte să-l angajeze pe antrenorul echipei Real Madrid, José Mourinho, şi îi oferă acestuia un salariu net de 360.000 de euro pe săptămînă, informează ediţia online a As. Totodată, gruparea chineză doreşte transferul atacantului ivorian ale echipei Chelsea Londra, Didier Drogba, dar şi pe cel al coechipierului său Franck Lampard. Echipele chineze din prima ligă au anunţat bugete record pentru noua ediţie, care a debutant recent, însă acest campionat se confruntă cu probleme legate de meciuri aranjate. În ultima perioadă, presa internaţională a scris că Mourinho va părăsi pe Real Madrid la finalul acestui sezon, iar destinaţia sa cea mai vehiculată a fost campionatul englez



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.