Sport

Nu sint informat mereu de catre AJF Vrancea

Cristi Irimia
15 mar 2005 893 vizualizări
Acuza Nicolae Petrea, presedintele Comisiei de Copii si Juniori din cadrul AJF. Antrenorul focsanean va urmari in viitorul apropiat o serie de tineri jucatori din scoli.


Nicolae Petrea, presedintele Comisiei de Copii si Juniori din cadrul AJF Vrancea


- Domnule Petrea, care sint noutatile in ceea ce priveste fotbalul juvenil vrincean?

- Din pacate, datorita schimbarii sistemului competitional in Romania, la nivel de juniori republicani, nu vom avea un campionat oficial pina in luna august a acestui an. De aceea a venit la Focsani recent si antrenorul zonal Ioan Radu, care a spus ca Federatia intentioneaza sa organizeze o competitie in aceasta primavara.

Din toamna vor juca si juniorii \'88, iar campionatele nationale de juniori republicani se vor relua dupa sistemul toamna - primavara.

- Cum vedeti revenirea la sistemul care a functionat pina in urma cu doi ani?

- Pentru seniori ar fi bun, insa pentru copii si juniori nu-l consider foarte eficient. Mai ales ca vara copiii pleaca la tara, la bunici, revenind abia in septembrie, cind incepe scoala.

- Cum stau lucrurile cu licentele antrenorilor in Vrancea?

- Doar eu, Gica Canaragiu si Viorel Paizan avem licenta in judet pentru a pregati echipe de copii si juniori. Am urmat cursuri la Bucuresti si astfel am intrat in legalitate sa zic asa. Aceasta regula se mai incalca, insa la meciurile oficiale cei care nu au licenta nu pot sta pe banca.

- Cum mai decurge relatia cu Asociatia Judeteana de Fotbal?

- Nu prea bine, daca ma gindesc ca nu sint informat mereu despre actele oficiale care vin de la Federatie, in ceea ce priveste activitatea fotbalului juvenil. Fiind presedinte al Comisiei de Copii si Juniori din cadrul AJF Vrancea, ar trebui sa fiu informat cind vin adrese de la FRF. Nu se intimpla acest lucru, ultima oara domnul Ioan Radu, de la Bacau, fiind cel care mi-a dat adresele de la FRF. Nu este normal ceea ce se intimpla.

- Care ar fi programul competitiilor din perioada urmatoare, pentru fotbalul juvenil?

- Urmeaza o serie de competitii pe care AJF Vrancea trebuie sa le organizeze si care se termina cu turneu final. In ceea ce ma priveste, voi pune la dispozitie terenurile de la Comat, eventual si echipament.

- Ce formatii trebuie sa participe?

- Stiinta Focsani, Energia Vulturu, LPS Focsani, CFT Juventus Focsani, FC Dumitresti si AS FC Unirea Focsani. Pina in toamna, Federatia Romana de Fotbal va mai organiza o competitie, intitulata "Cupa Departamentului Copii si Juniori". Jocurile din seriile zonale vor avea loc in perioada 27 martie - 22 mai, iar faza semifinala se va desfasura in intervalul 22 - 29 mai. In fine, turneul final va avea loc intre 5 si 12 iunie. La aceasta competitie, participarea nu e obligatorie. In plus, se poate particpa doar la o grupa (juniori A - 1986, 1987, 1988 sau juniori B - 1989, 1990, 1991). Alt turneu important se va desfasura in toamna, pentru grupele 1994 - 1995. Este vorba de Cupa Speratelor - Memorialul "Gheorghe Ola".

Nu vreau sa inchei fara a aminti ca in viitorul apropiat voi urmari competitia organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, pentru clasele 1 - 4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.