Sport

Trei tenismani din Top 20 vin la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
14 mar 2012 598 vizualizări
Turneul de tenis BRD Năstase-Ţiriac Trophy, care se va disputa în aprilie va avea jucători importanţi pe tablou *

Tecău şi Lindstedt au renunţat la Barcelona pentru a veni în Romania
Tenismenii  Gilles Simon (Franţa, 13 ATP), Florian Mayer (Germania, 18 ATP şi deţinătorul trofeului) şi Jürgen Melzer (Austria, 20 ATP) vor participa la turneul BRD Năstase-Ţiriac Trophy, ce se va disputa în perioada 23-29 aprilie la Arenele BNR şi care e dotat cu premii în valoare de 398.250 de euro. Lista jucătorilor direct acceptaţi pînă în prezent îi mai cuprinde pe Viktor Troicki (Serbia, 25 ATP), Julien Benneteau (Franţa,33 ATP), Andreas Seppi (Italia, 46 ATP), Markos Baghdatis (Cipru, 47 ATP), Lukasz Kubot (Polonia, 52 ATP), Fabio Fognini (Italia, 54 ATP),  Filippo Volandri (Italia, 60 ATP), Dudi Sela (Israel, 63 ATP), Jérémy Chardy (Franţa, 64 ATP), Philipp Petzschner (Germania, 66 ATP), Xavier Malise (Belgia, 67 ATP), Cedric Stebbe (Germania, 79 ATP), Potito Starace (Italia, 68 ATP), Lukas Lacko (Slovacia, 69 ATP), Tobias Kamke (Germania, 88 ATP). Turneul bucureştean se va desfăşura în acelaşi timp cu cel de la Barcelona, care este dotat cu premii în valoare totală de 1.627.500 de euro.
Cel mai bine clasat jucător roman în clasamentul ATP, Victor Hănescu, 90 ATP, nu figurează pe lista jucătorilor înscrişi la acest turneu.
În proba de dublu, perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia) a confirmat participarea la turneu. "Chiar dacă se află în aceeaşi săptămînă cu Barcelona, pentru mine turneul de la Bucureşti e mai important decît orice turneu ATP 500. Fiind în mijlocul circuitului de zgură, o să fim acomodaţi cu suprafaţa şi pregătiţi să facem un turneu bun. Robert e entuziasmat să se întoarcă la Bucureşti şi sperăm să fim susţinuţi de cît mai mulţi spectatori în tribune", a declarat Horia Tecău. Fostul jucător Andrei Pavel consideră că tabloul principal al BRD Năstase-Ţiriac Trophy este unul puternic. "Simon, Mayer, Melzer, Baghdatis, Troicki, Benneteau, Ungur şi probabil Crivoi, Copil, dacă organizatorii le vor acorda wildcard, formează un tablou puternic. Am jucat cu toţi, trei dintre ei foşti jucători din top 10 foarte buni. Consider că va fi un turneu disputat mai ales că e la începutul sezonului de zgură şi toţi jucătorii vor fi însetaţi după rezultate şi vor căuta să-şi atingă forma sportivă optimă pentru Roland Garros. Am mare încredere în cuplul Tecău/Lindstedt pe tabloul de dublu şi sper în egalarea performanţei mele şi a lui Gabriel Trifu din 1998, atunci cînd am cucerit titlul de dublu", a adăugat Pavel.


Tecău şi Lindstedt au părăsit Indian Wells


Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia), cap de serie numărul 4, a fost eliminată, în turul II al probei de dublu din cadrul turneului de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 5.536.664 de dolari. După ce au pierdut primul set cu 3-6, Tecău şi partenerul său au reuşit o revenire spectaculoasă pe finalul setului secund, de la 5-4 pentru americani, şi au restabilit egalitatea (7-5). În super- tiebreak s-a mers cap la cap pînă la 5, după care Isner şi Querrey s-au desprins şi şi-au adjudecat victoria în faţa favoriţilor nr. 4 ai probei (scor, 10-5), după o oră şi 29 de minute de joc. În optimile de finală la simplu feminin, daneza Caroline Wozniacki a fost învinsă, scor 3-6, 2-6 de jucătoarea sîrbă Ana Ivanovic, iar în proba masculină marea “bombă” este eliminarea spaniolului David Ferrer, scor 4-6, 3-6 în faţa uzbekului Daniel Istomin.

Anji îi vrea pe Messi şi Ronaldo


Directorul sportiv al clubului Anji Mahacikala, Roberto Carlos, a declarat, miercuri, la un post de radio, că gruparea rusă va încerca să-i achiziţioneze pe Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, după ce acestora le va expira actualele înţelegeri cu FC Barcelona, respectiv Real Madrid. Lionel Messi mai are contract cu FC Barcelona pînă în 2016, iar înţelegerea lui Cristiano Ronaldo cu Real Madrid expiră în 2015.Roberto Carlos a fost primul transfer de marcă pentru Anji Mahacikala, club fondat în 1991 de miliardarul Suleiman Kerimov, care are afaceri cu petrol. Între timp, gruparea rusă l-a transferat pe atacantul camerunez Samuel Eto'o şi l-a adus pe banca tehnică pe olandezul Guus Hiddink. În prezent, Anji Mahacikala ocupă locul şapte în play-off-ul campionatului Rusiei, la 11 puncte în urma liderului Zenit Sankt Petersburg.


Ward vrea să lupte cu Bute


Pugilistul american Andre Ward, cîştigător al turneului Super Six şi deţinător al centurilor WBA şi WBC, a declarat, pe contul său de Twitter, că speră ca Lucian Bute să-l învingă la 26 mai pe britanicul Carl Froch, iar după aceea să lupte împotriva romanului. "Tipul din Canada a avut şansa de a lupta în Super Six, dar a ales să nu o facă!!! Aşa că, dorinţa lui subită de a se lupta nu mă mişcă. Acestea fiind zise, sper să cîştige următoarea sa partidă, astfel încît să le putem oferi fanilor ceea ce doresc să vadă", a spus Ward, pe contul său de Twitter. Lucian Bute îl va întîlni la Nottingham, în 26 mai, pe britanicul Carl Froch, într-o partidă în care îşi va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF. Andre Ward l-a învins în luna decembrie pe Carl Froch în finala turneului Super Six, el deţinînd în prezent centurile WBA şi WBC.


Pierderi grele la Steaua


Mijlocaşul formaţiei Steaua Andrei Prepeliţă a fost supus, miercuri dimineaţă, unei intervenţii chirurgicale, care a a constat în "ligamentoplastia ligamentului încrucişat anterior precum şi suturarea ambelor meniscuri", informează site-ul oficial al grupării din Bulevardul Ghencea. Jucătorul va începe imediat recuperarea, care se va întinde pe o perioadă de aproximativ cinci luni. Un alt jucător stelist titular la Cluj, fundaşul Novak Martinovic, a  suferit o entorsă de gradul 1 spre 2 la glezna stîngă şi va sta aproximativ trei săptămîni.  Glezna lui Martinovic a fost imobilizată într-un aparat gipsat.


Ionuţ Badea a demisionat de la “U”


Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Ionuţ Badea, şi-a prezentat demisia, după înfrîngerea suferită, luni, în faţa Stelei, scor 0-1, în etapa a XX-a a Ligii I, informează site-ul oficial al ardelenilor. De asemenea, a demisionat şi restul stafului tehnic format din Dragoş Radu, Andrei Speriatu şi Luigi Maione, precum şi directorul sportiv Felix Grigore. Antrenor interimar la Universitatea Cluj a fost numit atacantul Claudiu Niculescu.


“Clauze aberante”


Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri, că MApN a introdus clauze "aberante" în contractul pe care ar urma să-l încheie pentru folosirea stadionului din Bulevardul Ghencea. "Sînt nişte probleme care se pot întîmpla numai în Romania. Vino că te las să joci, după aia îţi cer 26.000, în loc de 18.000 cît plăteşti pe Naţional Arena. Ăla e de cinci stele şi de 55.000 de locuri, tu ai 27.000 şi nu e de două stele. Dar îţi cer mai mult cu opt mii. Dar eşti obligat să plăteşti acum pentru un joc. După aia eşti obligat să joci 10 jocuri, dacă nu joci plăteşti 500.000 daune, în loc să plăteşti 260.000 pentru alea zece jocuri. Nişte clauze abernate. Te gîndeşti, oamenii ăştia au ceva în cap?", a spus Becali, care a fost, miercuri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a-l vizita pe finul său, acţionarul FC Dinamo Cristi Borcea, care a suferit de curînd o operaţie pe cord.


Keşeru, eliminat la Amiens


Atacantul Claudiu Keşeru a fost eliminat în partida pe care echipa sa, Angers, a pierdut-o, în deplasare, cu scorul de 0-2 (0-1), în faţa formaţiei Amiens, în etapa a XXVII-a din liga a doua franceză, informează L'Equipe. Keşeru a fost eliminat după ce a primit două cartonaşe galbene, în minutele 33 şi 35. În urma acestei înfrîngeri, Angers ocupă locul 17, ultimul neretrogradabil, cu 30 de puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.