Sport

Oltchim a mai luat o franţuzoaică: Amandine Leynaud, un portar de mare valoare

Ziarul de Vrancea
14 mar 2012 733 vizualizări
Portarul naţionalei franceze, Amandine Leynaud a semnat cu gruparea romană de handbal pentru un sezon, cu posibilitate de prelungire

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că portarul naţionalei Franţei, vicecampioana mondială Amandine Leynaud, a fost transferată de campioana Romaniei, Oltchim Rîmnicu Vîlcea. În vîrstă de 25 de ani, handbalista are în palmares său şase titluri de campioană a Franţei, patru Cupe, dar şi peste 100 de selecţii la naţională. Evoluează în acest ultim sezon la Metz Handball, fosta adversară a Oltchimului din grupele principale, de unde a fost transferată la formaţia vîlceană şi Allison Pineau.
"Deşi eu şi agenţia care mă reprezintă am fost contactaţi în ultimele săptămîni de mai multe cluburi, conducerea din Vîlcea a reuşit să mă convingă destul de uşor de faptul că Oltchim este cea mai bună decizie pentru mine", a declarat la semnarea contractului portarul francez. Leynaud a mai precizat că speră să cîştige Liga campionilor cu Oltchim: "Pentru mine, cel mai important obiectiv este Liga Campionilor! Este visul meu şi asigur pe cei din jurul clubului, incluzînd şi spectatorii, că voi da tot ce este mai bun din mine pentru cîştigarea Ligii. Sînt deja foarte entuziasmată şi abia aştept să încep pregătirile pentru noul sezon împreună cu jucătoarele atît de valoroase care alcătuiesc echipa Oltchim, iar pentru ele, începînd din acest moment, le urez mult succes şi le ţin pumnii în semifinală şi în jocurile rămase de disputat". La rîndul său, preşedintele CS Oltchim a declarat că Leynaud a semnat un contract pe un sezon cu drept de prelungire: "Credem că am transferat nu numai un portar valoros, dar şi o persoană deosebită, inteligentă şi cu o educaţie aleasă. Toţi cei care o cunosc pe Amandine vorbesc numai la superlativ despre ea. Asta va fi foarte bine pentru integrarea ei în echipă şi suportul pe care ulterior îl va aduce în întărirea echipei. Am semnat astăzi acest contract, valabil pentru un sezon cu posibilitatea de prelungire încă un an şi, aşa cum am mai spus-o, vom vorbi despre eventualele transferuri doar în momentul în care acestea se concretizează şi devin realitate".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.