Sport

40 de copii din Vrancea au fost reintegraţi anul trecut în propriile familii

Raluca Manolache
13 mar 2012 695 vizualizări
Se verifică modul de reintegrare a copilului în familia naturală. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea se află în această perioadă sub lupa inspectorilor sociali din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vrancea, acţiune de control ce vizează activitatea desfăşurată anul trecut de biroul de asistenţă maternală.

„Se verifică modul cum instituţiile responsabile respectă prevederile legale referitoare la realizarea demersurilor de integrare şi reintegrare a copilului în familia naturală”, spune Bianca Slavu, inspector social AJPIS. Daniela Nicolaş, directorul DGASPC Vrancea, spune că anul trecut la nivelul judeţului 40 de copii au fost reintegraţi în familia naturală. Conform legislaţiei în vigoare, de măsurile de protecţie specială beneficiază „copilul ai cărui părinţi sînt decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din exerciţiul drepturilor părinteşti sau cărora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie, declaraţi judecătoreşte morţi sau dispăruţi, cand nu a putut fi instituită tutela; copilul care, în vederea protejării intereselor sale, nu poate fi lăsat în grija părinţilor din motive neimputabile acestora; copilul abuzat sau neglijat; copilul găsit sau copilul abandonat de către mamă în unităţi sanitare; copilul care a săvîrşit o faptă prevăzută de legea penală şi care nu răspunde penal”. Campania se va finaliza la sfîrşitul lunii martie şi va impune dispunerea unor măsuri de remediere a posibilelor deficienţe constatate în acest proces. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.