Sport

Coloana de stiri sportive: Rapid a bătut palma cu argentinianul

Ziarul de Vrancea
13 mar 2012 472 vizualizări
După negocieri dure cu impresarii, Sotero va juca pînă în vară la Rapid

Atacantul argentinian Juan Ignacio Sanchez Sotelo a semnat un contract valabil pînă la vară cu FC Rapid, gruparea giuleşteană urmînd să aibă opţiune de prelungire pentru încă patru sezoane, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, acţionarul majoritar George Copos. "Transferul lui Sotelo s-a rezolvat. Impresarii lui au înţeles în cele din urmă că legea e lege. Aici în Romania legea se respectă chiar dacă eşti venit din Argentina sau mai ştiu eu ce insule", a spus Copos. Dacă jucătorul argentinian confirmă, FC Rapid poate activa o clauză prin care contractul se prelungeşte automat pe încă patru sezoane. "Sotelo a venit liber de contract la noi. Contractul cu el a fost făcut în aşa fel încît dacă sîntem mulţumiţi putem vira o anumită sumă de bani în contul jucătorului şi atunci rămîne la noi încă patru ani", a explicat George Copos. Acţionarul majoritar al FC Rapid declarase, ieri dimineaţă, că negocierile privind transferul argentinianului Sotelo sînt tărăgănate de impresarii acestuia, precizînd că, în situaţia în care nu se ajunge la un acord în cursul zilei, tranzacţia nu se va mai realiza.
Atacantul argentinian Juan Ignacio Sanchez Sotelo a sosit duminică la Bucureşti, el urmînd să întărească linia ofensivă după accidentarea lui Daniel Pancu. Sotelo a urmărit din tribună meciul Rapid - Petrolul Ploieşti (2-0), iar luni dimineaţă a efectuat vizita medicală. În vîrstă de 24 de ani, Juan Ignacio Sanchez Sotelo a jucat la clubul argentinian de primă ligă Racing Club, dar din 2010 a evoluat sub formă de împrumut la echipele Patronato de Parana (liga a doua din Argentina) şi La Serena (prima ligă din Chile).
* Gruparea Petrolul Ploieşti a ajuns la unu acord cu mijlocaşul francez de origine marocană Monsef Zerka, acesta semnînd marţi un contract valabil pînă la finalul actualei ediţii a Ligii I. În vîrstă de 30 de ani, Zerka are dublă cetăţenie, franceză şi marocană, iar în cariera sa a mai evoluat la AS Nancy, FC Nantes, Iraklis Salonic şi ultima dată la New England Revolution (SUA). El va avea drept de joc începînd de la partida din etapa următoare, cu Universitatea Cluj.  Pe de altă parte, FC Petrolul Ploieşti nu a ajuns la un acord cu fundaşul stînga Assimiou Touré, transferul fotbalistului togolez nemaifiind, astfel, de actualitate.
La antrenamentele echipei ploieştene participă şi atacantul Fred Benson (27 ani), cu dublă cetăţenie, ghaneză şi olandeză. Benson a jucat la Vitesse Arnhem (2004-2007), RKC Waalwijk (2007-2010), Shandong Lüneng (2010) şi, în sezonul de toamnă, la Lechia Gdansk. În 2006, Benson a făcut parte din selecţionata U21 a Olandei, ce a cîştigat titlul european, la turneul final disputat în Portugalia. El va fi testat de către Valeriu Răchită, înaintea de a se lua o decizie în privinţa unui eventual transfer.


Oltchim – Györ, de 1 aprilie


Meciul tur dintre echipele Oltchim Rîmnicu Vîlcea şi Györ ETO, din semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin, se va disputa la 1 aprilie, de la ora 18.00, la Rîmnicu Vîlcea, a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele CS Oltchim, Andrei Luca. "Am căzut de acord în privinţa datei meciului tur. Partida se va juca la 1 aprilie, de la ora 18.00. Ne străduim să organizăm cît mai bine manşa tur a semifinalei, pentru că cererea de bilete este foarte mare. Doar din solicitările online am acoperi acum jumătate din capacitatea sălii, fără să punem la socoteală abonaţii", a spus Luca. Adversara din semifinalele Ligii Campionilor a echipei Oltchim Rîmnicu Vîlcea, Györ ETO, a anunţat, luni, că manşa retur se va juca la Veszprem, în 7 aprilie, de la ora 17.00, acesta fiind meciul decisiv pentru calificarea în finala competiţiei. În cealaltă semifinală din Liga Campionilor se vor confrunta echipele Larvik HK, deţinătoarea trofeului, şi Buducnost Podgorica

.
Adversare spaniole pentru HC Zalău


Echipa de handbal feminin HC Zalău va întîlni formaţia spaniolă CB Mar Alicante în semifinalele Cupei EHF, potrivit tragerii la sorţi de ierii, de la Viena.  Manşa tur a confruntării va avea loc în Spania (31 martie sau 1 aprilie), iar cea retur, la Zalău, peste o săptămînă. În cealaltă semifinală se vor înfrunta echipele Lada Togliatti (Rusia) şi KIF Vejen (Danemarca). În sferturile de finală, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a eliminat formaţia franceză HBC Nîmes, cu 27-24 şi 29-29.  CB Mar Alicante este finalista ultimei ediţii a Cupei Cupelor, pierdută în faţa echipei Ferencvaros Budapesta (29-34 şi 23-23). Echipa iberică a trecut la actuala ediţie a Cupei EHF de HPK Arkatron (Belarus) în turul III, cu 29-17 şi 31-22, a eliminat în optimi echipa maghiară Budapest Bank-Bekescsabai cu 22-25 şi 25-19, iar în sferturi a trecut de formaţia turcă Maliye Milli Piyango SK cu 26-26 şi 26-20. Mar Alicante ocupă locul IV în campionatul spaniol, la 12 puncte de Itxako Navarra.


Alibec a luat-o razna


Preşedintele clubului FC Malines, Johan Timmermans, a declarat, marţi, că i-a reziliat contractul atacantului Denis Alibec, venit sub formă de împrumut de la Internazionale Milano la începutul sezonului. "Alibec a încălcat anumite limite şi am decis să-i reziliem contractul. El trebuia să se adapteze la grup şi nu invers. Alibec a venit de la Inter Milano şi se aştepta să joace imediat, dar acest mecanism nu funcţionează mereu. Vom trage învăţăminte din acest caz şi vom încerca să ne bazăm mai mult pe jucători din propria pepinieră", a spus Timmermans.Denis Alibec, în vîrstă de 21 de ani, a fost împrumutat la începutul sezonului de Internazionale Milano la FC Malines. El a jucat nouă meciuri pentru formaţia belgiană şi a înscris un gol.


Haţegan fluieră în Liga Europa


Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida dintre echipa greacă Olympiakos Pireu şi formaţia ucraineană Metalist Harkov, din manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Europa. În tur, Olympiakos Pireu s-a impus, în deplasare, cu scorul de 1-0. Partida Olympiakos Pireu - Metalist Harkov, din manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Europa, se va disputa astăzi, de la ora 22.05.
Învingătorul lui Burebista
Atacantul formaţiei Dinamo Bucureşti, Ionel Dănciulescu, a ajuns, după etapa a XX-a a Ligii I, la numărul de 471 de meciuri disputate în prima ligă, depăşindu-l pe fostul portar Costel Cîmpeanu, numit şi "Burebista" datorită longevităţii carierei sale. Dănciulescu se situează în acest moment pe locul patru în ierarhia all-time şi îl despart 20 de partide pentru a deveni liderul acestui clasament, condus din 1987 de Costică Ştefănescu.

Gol de pus la muzeu


Atacantul spaniol al formaţiei Schalke 04, Raul, a donat viitorului muzeu al fotbalului german tricoul de joc şi balonul cu care a marcat golul cu numărul 400 din cariera sa profesionistă, la 19 februarie, în meciul cu VfL Wolfsburg, a anunţat, ieri, federaţia germană (DFB). "Raul a decis să ofere golul 400 muzeului fotbalului german şi viitorilor vizitatori. Este un gest foarte frumos la adresa întregului fotbal german. Evident, aceste obiecte vor ocupa un loc de onoare în muzeul care se va deschide în 2014", a declarat directorul general al muzeului, Manuel Neukirchner, într-un comunicat al DFB. "Trăiesc momente formidabile în Bundesliga şi sînt mîndru de afecţiunea şi simpatia fanilor germani", a subliniat jucătorul. Raul a marcat golul 400 al carierei în etapa a XXII-a din Bundesliga, în victoria, scor 4-0, cu VfL Wolfsburg, acesta fiind al 33-lea său gol pentru Schalke.


Ooijer atîrnă ghetele în cui


Fundaşul olandez al echipei Ajax Amsterdam André Ooijer, în vîrstă de 37 de ani, se va retrage din activitate la finalul sezonului. "Mi se pare tot mai clar că nu mai am puterea pentru un nou sezon. Sper să mă pot retrage cu titlul în buzunar. Ar fi magnific", a declarat jucătorul cu 55 de selecţii în naţionala Olandei.  Format la Ajax Amsterdam, André Ooijer a mai jucat la FC Volendam, la Roda JC, la PSV Eindhoven şi la Blackburn Rovers. El nu a jucat decît şapte meciuri în acest sezon pentru Ajax.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.