Sport

Marile necunoscute ale Ligii Campionilor

Ziarul de Vrancea
12 mar 2012 600 vizualizări
Dintre cele patru meciuri programate astăzi şi mîine în optimi, trei se joacă pe muchie de cuţit

Chelsea este singura echipă care mai poate repara onoarea britanică în această ediţie * TVR 1 va transmite, de la ora 21:45, meciurile Bayern – FC Basel (astăzi) şi Chelsea – Napoli (mîine)
AC Milan, Benfica Lisabona, CF Barcelona şi Apoel Nikosia sînt primele patru echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. În următoarele două zile vom afla şi partea a doua a octetului. Comparativ cu săptămîna trecută, cînd Barcelona şi Milan aveau făcute temele încă din tur (prestaţia Arsenalului în meciul cu rosso-neri a fost o plăcută şi neaşteptată surpriză), meciurile care ne aşteaptă astăzi şi mîine sînt mult mai interesante, iar calificarea stă, încă, pe muchie de cuţit. Doar Real Madrid, care joacă mîine seară pe stadionul “Santiago Bernabeu” cu ŢSKA Moscova, după 1-1 în gerul rusesc, se poate considera liniştită. E drept, ruşii au înregistrat multe surprize în Cupele Europene, cu predilecţie în meciurile susţinute în deplasare, însă Realul de astăzi este o forţă fantastică. Însuşi faptul că este lider în Primera Division cu zece puncte în faţa Barcelonei (şi cine este Barcelona!) arată că madrilenii nu prea au cum rata calificarea în sferturi.
Astăzi, se joacă două meciuri care au comun rezultatul din tur: gazdele au cîştigat cu 1-0. Este vorba de Bayern München – FC Basel şi Inter Milano – Olympique Marseille. Rezultatul de la Basel a fost considerat o surpriză de cei care au uitat că formaţia elveţiană este artizana eliminării celor de la Manchester United încă din grupe. Bayern pare pusă pe fapte mari, după ce s-a îndepărtat cumva de titlu, s-a răzbunat în campionat pe săraca Hoffenheim cu 7-1, iar Gomez, Müller şi Ribéry par într-o formă de graţie. Să nu uităm, însă, că pentru o formaţie serioasă, postura de buturugă mică se potriveşte de minune. În privinţa meciului Inter – Marseille, se întîlnesc două echipe într-un deficit serios de rezultate, de nu ştii care calcă în străchini mai mici. Cel puţin, Inter şi-a dat drumul, după victoria de la Verona, contra formaţiei Chievo, însă biata Marseille a pierdut în ultimele două partide cu Evian (pe teren propriu!) şi, recent, în Corsica, la Ajaccio. Ce-i drept, în meciul tur de pe “Velodrôme”,  marseillezii au lăsat o impresie mai bună, dar calificarea se joacă şi la Milano.
Mîine, mai rămîne de disputat partida Chelsea – Napoli. Dacă cineva ar fi pronosticat la începutul grupelor că echipele engleze vor părăsi competiţia înainte de sferturi, ar fi fost trimis, prieteneşte, la spitalul de glumeţi. Şi totuşi, nebunia este aproape de a fi înfăptuită, “Premier League” punîndu-şi ultimele speranţe în Chelsea. Care Chelsea nu contează în lupta pentru titlu, şi-a schimbat recent antrenorul cu secundul Roberto di Matteo, iar în meciul tur, napolitanii, în frunte cu Cavani şi Lavezzi au cîştigat cu 3-1, după ce Chelsea a deschis scorul! E drept, 1-3 e mai bun decît 0-2, dar Napoli este o echipă italiană, deci, ştie să se apere şi (mai ales) să contraatace).
TVR 1 va transmite astăzi partida de la München, dintre Bayern şi FC Basel, iar mîine, cel mai interesant meci al optimilor Chelsea – Napoli.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.