Sport

Blestemul lui tanti Coca

Ziarul de Vrancea
8 mar 2012 771 vizualizări
Mutu va trebui să plătească despăgubiri clubului Chelsea, a decis şi un tribunal american Atacantul Adrian Mutu va trebui să plătească peste 17 milioane de euro clubului Chelsea, deoarece a fost depistat pozitiv cu cocaină, în 2004, a decis un judecător federal de la Tribunalul Districtului de Sud din Florida.

Chelsea a cerut sechestru pe proprietăţile lui Mutu de la Miami la un tribunal din Florida, însă atacantul a făcut apel, apreciiind că renunţarea la proprietăţile din SUA reprezintă o încălcare a drepturilor sale. Judecătorul Federico Moreno a respins însă apelul lui Mutu.  "Curtea de arbitraj sportiv face legătura, în mod rezonabil, între decizie si prejudiciul produs, motivînd că un club care plăteşte o sumă considerabilă unui alt club pentru a-şi asigura serviciile unui jucător ar putea suporta consecinţe financiare importante dacă jucatorul rupe contractul unilateral", a motivat judecatorul Federico Moreno. În august 2003, Adrian Mutu şi Chelsea au semnat un contract de muncă pentru o perioadă de cinci ani. în 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul, rezilierea avînd efect imediat. Fotbalistul, care consumase cocaină, a fost exclus din toate competiţiile sportive timp de şapte luni. În mai 2006, Chelsea a făcut o plîngere împotriva lui Adrian Mutu pentru a obţine despăgubiri pentru încălcarea contractului. Prin decizia din 7 mai 2008, autoritatea competentă sportivă FIFA a acceptat parţial cererea clubului londonez. Adrian Mutu a făcut apel la această decizie, adresîndu-se TAS. Prin decizia din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul şi a dispus ca Adrian Mutu să plătească clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobîndă. La 14 iunie 2010, Tribunalul federal elveţian a anunţat că a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care romanul era obligat la plata unei daune în valoare de 17 milioane de euro către clubul Chelsea Londra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.