Sport

Handbalul juvenil în faţa turneelor semifinale

Dan Chiriac
7 mar 2012 1039 vizualizări
Azi, juniorii I de la LPS Focşani vor juca în deplasare la Constanţa u la Sala Polivalentă va debuta turneul junioarelor II, la care ia parte şi Academica Focşani

Echipele de handbal juniori din Vrancea se află pe ultima sută de metri în campionat şi luptă pentru calificarea la turneele semifinale. Pînă la finalul acestei luni, formaţiile vrîncene vor da bătăliile decisive pentru calificare. Azi, la Constanţa, formaţia de juniori I de la LPS Focşani va juca un meci important în compania echipei locale, CSS. Elevii antrenorului Lucian Tucan se luptă pentru un loc fruntaş în seria în care evoluează şi au nevoie de un succes pe litoral. Meciul de azi este la îndemîna focşănenilor, care ar putea obţine două puncte foarte importante. Sîmbătă, LPS va juca acasă, pe teren propriu, de la orele 12.00, cu CSS Călăraşi. Dacă vor cîştiga ambele partide, cei de la LPS Focşani îşi vor asigura în mare măsură calificarea în faza următoare a campionatului, acolo unde a ajuns şi CSS Adjud. Formaţia de pe malul Trotuşului a obţinut deja biletele pentru turneul semifinal, după victoria obţinută pe teren propriu, 29-20, cu LPS Piatra Neamţ. Adjudenii au confirmat în acest fel valoarea şcolii de handbal din oraş, care în ultimii ani a obţinut calificări la turnee finale şi chiar medalii la diferite categorii de vîrstă. În schimb, fetele au o misiune puţin mai grea în tentativa de a ajunge în cele mai bune echipe din ţară. LPS Academica Focşani va juca pe 21 martie, la Constanţa, restanţa cu formaţia locală. Meciul a fost amînat din cauza condiţiilor meteo, la începutul lunii februarie. De acest joc va conta în mare măsură calificarea formaţiei focşănene, care ar putea avea nevoie de un punct sau două, dacă CSS Ploieşti nu va pierde jocul cu CSS Bacău, în deplasare. Pînă atunci, LPS Academica Focşani va organiza timp de trei zile, la Sala Polivalentă, turneul al cincilea al campionatului naţional al junioarelor II. Şase echipe care compun seria C vor veni la Focşani şi vor juca pentru primele două locuri în clasament. LPS Academica Focşani se află pe ultimul loc în ierarhie, dar scopul acestei echipe este altul. „Avem patru jucătoare care promit mult şi pe care sperăm să le putem promova la formaţia de junioare I. De altfel, acesta este obiectivul acestei echipe. Să dea cît mai multe talente care să ajungă să joace la o categorie mai mare de vîrstă”, ne-a spus antrenoarea Doina Ene. (Dan CHIRIAC)
Programul turneului de la Focşani este următorul:
Azi:
Orele 9.30 LPS Brăila-  Nova Force Giurgiu
Orele 11.00: CSS Galaţi – LPS Academica Focşani
12.30: CS Handbal Art Galaţi – CSS Slobozia
Etapa a II-a:
16.00: Nova Force Giurgiu – CSS Slobozia
17.30: LPS Academica Focşani – CS Handbal Art Galaţi
19.00: LPS Brăila- CSS Galaţi
Vineri:
9.00: CSS Galaţi – Nova Force Giurgiu
10.30: Handbal Art Galaţi – LPS Brăila
12.00: CSS Slobozia – LPS Academica Focşani
Etapa a IV-a:
15.30: Nova Force  Giurgiu – LPS Academica
17.00 LPS Brăila – CSS Slobozia
18.30: CSS Galaţi – Handbal Art Galaţi
Sîmbătă:
Etapa a V-a
9.00: Handbal Art Galaţi – Nova Force Giurgiu
10.30: CSS Slobozia – CSS Galaţi
13.30: LPS Academica-  LPS Brăila


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.