Sport

Arbitru roman, într-o finală europeană

Ziarul de Vrancea
6 mar 2012 641 vizualizări
Arbitrul clujean de baschet Doru Vinaşi a fost nominalizat de forul european de profil (FIBA Europe) să conducă meciul tur din finala feminină a FIBA Eurocup, dintre echipa turcă Kayseri Kaskispor şi formaţia rusă Dinamo Kursk

Purtătorul ecusonului FIBA, Doru Vinaşi, se va afla în teren la meciul tur, alături de colegii săi, bulgarul Dimităr Gologanov şi scoţianul Chris Dodds, potrivit anunţului de marţi al forului. Manşa tur va avea loc în 15 martie, pe terenul formaţiei turce.Partida retur se va juca o săptămînă mai tîrziu, pe terenul rusoaicelor de la Dinamo Kursk. Trofeul FIBA Eurocup a fost cucerit în 2011 de formaţia israeliană Elitzur Ramla.

Să nu-şi uite vorba!


Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că se simte "scîrbit de mass-media din Romania" şi că se gîndeşte să se retragă din fotbal, după ce îşi duce la final mandatul de la LPF. "Nu mă gîndesc la pensionare, dar mă gîndesc foarte serios la retragere la finalul mandatului. Mă gîndesc să-mi duc mandatul ăsta şi gata, nu mai candidez. Sînt scîrbit de mass-media din Romania, care e mai rea decît hitlerismul", a spus Dragomir. Dumitru Dragomir ocupă funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de fotbal din anul 1996, iar actualul mandat îi va expira anul viitor.

Vine Hamza la Petrolul


Atacantul tunisian Hamza Younes, care a semnat săptămîna trecută un contract valabil trei ani şi jumătate cu Petrolul Ploieşti, a primit, ieri, cartea verde şi va putea juca pentru noua sa echipă în partida din deplasare cu Rapid, din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Hamza Younes a jucat 176 de meciuri, între 2005 şi 2011, pentru Club Sportif Sfaxien, marcînd 66 de goluri, iar ultima dată a fost legitimat la Etoile Sportive du Sahel. În 2011, fotbalistul în vîrstă de 25 de ani a făcut parte din lotul echipei naţionale a Tunisiei, cîştigătoare a Cupei Africii pe Naţiuni.


Titular la 14 ani


Extrema Adrian Aciobăniţei, component al lotului naţional de cadeţi, a debutat la 14 ani şi jumătate în prima ligă de volei, ieri pentru CVM Tomis, în partida de la Dej cu Unirea. Dintre cei şase juniori care au evoluat pentru CVM Tomis contra Unirii, cinci au debutat în prima divizie. Adrian Aciobăniţei, pe care antrenorul Răzvan Parpală l-a introdus în sextetul de start, are doar 14 ani şi jumătate. Aciobăniţei face parte din lotul naţional de cadeţi şi din echipa de juniori a Tomisului. "Este un copil foarte talentat, pe care l-am adus de la Botoşani, anul trecut. Tatăl său a jucat volei la Bacău", a precizat, pentru site-ul handbalvolei.ro, directorul grupării constănţene, Serhan Cadîr. La Dej, Tomis a mai avut trei cadeţi şi doi juniori.


Valcke şi-a cerut scuze


Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, şi-a cerut scuze de la organizatoarea Cupei Mondiale din 2014 pentru declaraţiile date, după ce guvernul brazilian a solicitat forului mondial ca oficialul să nu mai fie omul de legătură dintre cele două părţi, informează presa engleză. Valcke a declarat că declaraţiile sale în limba franceză au fost traduse greşit, el susţinînd că a afirmat că Brazilia trebuie doar să înteţească ritmul lucrărilor pentru pregătirea evenimentului de peste doi ani. Într-un comunicat remis ministrului sporturilor din Brazilia, Aldo Rebelo, Valcke susţine că declaraţiile sale traduse din franceză în portugheză săptămîna trecută au părut mai dure, decît şi-ar fi dorit.


Petric pleacă de la Hamburg


Atacantul croat Mladen Petric va părăsi echipa SV Hamburg la finalul sezonului, a anunţat, clubul german, care nu a mai dorit să prelungească acordul jucătorului. "Era important să clarificăm situaţie cît mai rapid. Mladen a marcat multe goluri pentru Hamburg, el rămîne un jucător important, dar noi am optat pentru altă cale", a declarat Frank Arnesen, directorul sportiv al clubului, care a precizat că gruparea vrea să folosească mai mult jucători tineri. Petric, în vîrstă de 31 de ani, a marcat deja 60 de goluri în 127 de meciuri pentru Hamburg, unde a venit în 2008, de la Borussia Dortmund.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.