Sport

Infernul de la Chelsea

Ziarul de Vrancea
5 mar 2012 650 vizualizări
Antrenorul demis, Villas Boas, a provocat o adevărată catastrofă financiară la clubul londonez

Clubul Chelsea Londra a făcut o greşeală care a ajuns să îl coste 50 de milioane de lire sterline angajîndu-l pe tehnicianul André Villas Boas, anul trecut, antrenor demis duminică, opinează cotidianul The Sun. Potrivit sursei citate, cele opt luni în care Villas-Boas s-a aflat la conducerea tehnică a echipei londoneze au fost dezastruoase. "Antrenorul portughez este o dezamăgire mai costisitoare decît atacantul Fernando Torres, într-un moment în care clul caută al optulea tehnician în opt ani", menţionează jurnalul englez. Patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, a plătit în iunie 2011 o compensaţie 13,3 milioane de lire sterline pentru a obţine rezilierea contractului lui Villas Boas cu FC Porto. Abramovici a mai plătit peste 10 milioane de lire sterline fostului antrenor Carlo Ancelotti şi staff-ului acestuia. Villas Boas a rămas la Chelsea 36 de săptămîni din cei trei ani ai contractului ce prevedea un salariu săptămînal de 90.000 de lire sterline, primind 3,5 milioane de lire sterline pentru 40 de meciuri. Abramovici va trebui să mai plătească 11 milioane de lire sterline pentru a scăpa de portughez. "Dacă adăugăm preţul aducerii altul antrenor superstar, costul total al lui Villas Boas va depăşi cele 50 de milioane de lire sterline cheltuite pentru aducerea lui Torres", menţionează The Sun.
Însă Abramovici i-a acuzat pe jucători de faptul că din cauza lor a fost nevoit să-l concedieze pe Villas Boas, informează The Telegraph. Roman Abramovici nu ştia duminică dimineaţă dacă să continue sau nu cu Villas Boas, însă după ce a luat decizia renunţării la tehnicianul portughez, miliardarul rus i-a atenţionat pe jucători că în perioada următoare îşi vor juca viitorul la Chelsea şi a spus că din cauza lor rezultatele echipei din acest sezon sînt modeste. În vară, Abramovici va lua în calcul păstrarea sau renunţarea la o serie de jucători precum Frank Lampard, Ashley Cole, Didier Drogba, Florent Malouda sau Salomon Kalou. Abramovici doreşte să continue cu interimatul italianului Roberto Di Matteo pînă în vară cînd va încerca aducerea tehnicianului Barcelonei, Pep Guardiola, sau a rivalului de la Real Madrid, José Mourinho. Ultimul are o clauză de reziliere de 16,6 milioane de lire sterline (aproximativ 18 milioane de euro) a contractului cu Real Madrid, însă Abramovici îşi doreşte ca portughezul să accepte un salariu mai mic decît are în prezent la Real Madrid, ca un gest de bunăvoinţă în urma plecării de la gruparea londoneză în 2007.
O opinie interesantă are tehnicianul brazilian Luiz Felipe Scolari: "Villas Boas este un campion şi va rămîne aşa chiar şi după demiterea de la Chelsea. Cultura clubului Chelsea este diferită de a altor cluburi engleze. Pentru succesorul lui Villas-Boas va fi un infern. Un adevărat infern", a spus Scolari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.