Sport

Brazilia arată cu degetul la FIFA

Ziarul de Vrancea
4 mar 2012 504 vizualizări
Guvernul ţării sud-americane nu mai vrea să discute cu secretarul general Stan Valcke, după ce acesta i-a criticat pe brazilieni pentru întîrzierile în organizare Cupei Mondiale din 2014

Brazilia, organizatoarea Cupei Mondiale din 2014, a anunţat sîmbătă că nu îl va mai accepta pe Jerome Valcke ca om de legătură, după ce secretarul general al FIFA a criticat întîrzierile în ceea ce priveşte pregătirile pentru competiţia internaţională. "Guvernul nu îl va mai accepta pe secretarul general ca interlocutor din partea FIFA", a declarat ministrul Sporturilor, Aldo Rebedo, într-o conferinţă de presă. "Interlocutorul guvernului brazilian nu poate fi cineva care face declaraţii intempestive", a precizat el. Rebedo a adăugat că afirmaţiile lui Valcke au fost "impertinente şi conţineau expresii inadecvate".
Jerome Valcke a afirmat, vineri, la Londra, că "lucrurile nu merg în Brazilia", cu doar doi ani înainte de CM. "Trebuie să vă forţaţi, să vă daţi un şut în fund şi să rezolvaţi organizarea acestei Cupe Mondiale", a menţionat oficialul FIFA. "în 2014, vom avea o Cupă Mondială şi sîntem îngrijoraţi că nimic nu s-a făcut sau nu s-a pregătit pentru primirea unui număr atît de mare de oameni. Ne aşteptam la mai multă susţinere, sînt discuţii fără sfîrşit cu privire la proiectul de lege legat de Cupa Mondială. Textul ar fi trebuit să fie ratificat în 2007, iar acum sîntem în 2012", a mai spus Valcke. Joi, un deputat a anunţat că acest proiect de lege trebuie să fie reanalizat de o comisie parlamentară, pentru un nou vot.
În replică, Jerome Valcke, a calificat sîmbătă drept "puţin puerilă" reacţia oficialităţilor braziliene: "Dacă rezultatul este că nu mai vor să discute cu mine, că vor să nu mai fiu persoana cu care să colaboreze, atunci este puţin pueril. Mă voi deplasa în Brazilia la 12 martie", a declarat Valcke la Londra.


Locul III la Cupa Mondială


Gimnasta Larisa Iordache s-a clasat, sîmbătă, pe locul trei la American Cup, prima etapă a Cupei Mondiale, în timp ce Diana Chelaru a ocupat locul cinci. Romania a avut doar două reprezentante la prima etapă a Cupei Mondiale, la care au luat startul multipli medaliaţi europeni, mondiali şi olimpici. Larisa Iordache a reuşit o performanţă excelentă, clasîndu-se pe locul trei, cu un total de 59.332 puncte, după gimnastele americane Jordyn Wieber (61.032) şi Alexandra Raisman (60.832). Pe locul patru s-a clasat canadiana Victoria Moors (56.365), iar pe locul cinci a fost Diana Chelaru (56.100). În competiţia masculină, prima poziţie a fost ocupată de americanul Danell Leyva (90.664), urmat de ucraineanul Nikolai Kuksenkov (90.498) şi germanul Marcel Nguyen (89.925)

Un pas mare spre semifinale


Echipa de handbal feminin HC Zalău a învins sîmbătă, în deplasare, formaţia franceză HBC Nîmes, scor 27-24 (16-9), în partida tur a sferturilor de finală din Cupa EHF.  Partida retur este programată în 11 martie, la Zalău.  HC Zalău a mai atins faza sferturilor de finală din Cupa EHF în sezonul 2004-2005, iar ultima calificare într-o semifinală de cupă europeană a avut loc în stagiunea 2000-2001, în Cupa Cupelor. De remarcat faptul că antrenoarea echipei franceze este Manuela Ilie, o fostă jucătoare romană, care a evoluat şi la Zalău, sub comanda actualului tehnician al echipei sălăjene, Gheorghe Tadici.


Kliciko, invincibilul


Ucraineanul Vladimir Kliciko l-a învins pe francezul Jean-Marc Mormeck prin KO în repriza a patra şi şi-a păstrat centurile WBA, IBF, WBO şi IBO la categoria grea, sîmbătă, la Düsseldorf. Neînvins din 2004, Vladimir Kliciko, în vîrstă de 35 de ani, l-a trimis la podea pe francezul de 39 de ani în repriza a patra. Acesta s-a ridicat, însă arbitrul a preferat să pună capăt meciuluui.  "Sînt dezgustat, pentru că nu sînt KO. Am reuşit să mă ridic. Arbitrul trebuia să mă numere, dar nu a ajuns la 10 pentru că eu m-am ridicat. Nu trebuia să oprească meciul", a declarat Mormeck.  Ucraineanul, care a obţinut al 50-lea KO din carieră, a spus că are un mare respect pentru Mormeck, care a încercat să "profite de şansa sa". Cei doi ar fi trebuit să se întîlnească în decembrie, dar Kliciko (35 de ani, 56 de victorii, trei înfrîngeri) a avut atunci probleme medicale, fiind operat pentru scoaterea unui calcul renal

Bute îşi arată colţii


Pugilistul Lucian Bute a declarat pentru Sky Sports News că o victorie în faţa britanicului Carl Froch va fi una mare şi că nu îl afectează faptul că va boxa "pe teritoriul inamicului", adăugînd că susţinătorii adversarului său vor trăi cea mai mare dezamăgire. "Scopul meu este să boxez cu pugiliştii cei mai buni ai categoriei supermijlocii. Carl Froch face parte din elita categoriei şi va fi o victorie mare. Sînt foarte încrezător şi nu voi fi afectat de faptul că voi boxa pe teritoriul inamicului. Susţinătorii lui Carl Froch vor trăi cea mai mare dezamăgire a lor", a spus Bute. Lucian Bute îşi va pune în joc centura IBF la categoria supermijlocie în data de 26 mai, la Nottingham, în faţa britanicului Carl Froch.


Cursă de foc la Oslo


Jamaicanii Usain Bolt şi Asafa Powell se vor întîlni la reuniunea de atletism de la Oslo, din 7 iunie, a anunţat directorul etapei din Liga de Diamant, Steinar Hoen. Usain Bolt, triplu campion olimpic şi deţinător al recordurilor mondiale la 100 m, 200 m şi 4x100 m, anunţase din ianuarie că va merge la Oslo, în timp ce Powell şi-a confirmat prezenţa abia vineri. La 31 mai, cei doi vor merge şi la Roma, la o altă etapă din Liga de Diamant


Pippa se joacă cu schiurile


Pippa Middleton, mult mediatizata cumnată a prinţului William, a luat startul, ieridimineaţă, în celebra cursă Vasaloppet, cea mai lungă cursă de schi fond, disputată pe o distanţă de 90 de kilometri în Suedia. Iniţial, Pippa Middleton nu figura la startul cursei, pe site-ul competiţiei, dar, la o oră de la începerea cursei, la punctul de control Smaargan, ea ocupa locul al 279-lea, potrivit site-ului vasaloppet.se.  Peste 15.800 de sportivi au luat startul în această cursă celebră de schi fond, care se desfăşoară în fiecare an, în prima duminică din luna martie, în partea nord-vestică a Suediei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.