Sport

O răzbună Begu pe Dulgheru?

Ziarul de Vrancea
1 mar 2012 1013 vizualizări
Irina s-a calificat în sferturile turneului de la Acapulco, unde o va întîlni pe Magdalena Rybarikova, învingătoarea Alexandrei

Irina Begu a reuşit să se califice în sferturile de finală ale turneului de la Acapulco (Mexic), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Ea a învins-o, după 71 de minute, cu 6-3, 6-1 pe georgiana Anna Tatişvili (74 WTA).  În sferturile de finală, Irina-Camelia Begu o va întîlni pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, 95 WTA), locul 95 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3, de Ximena Hermoso (Mexic). În primul tur, Rybarikova a eliminat o altă jucătoare romană, Alexandra Dulgheru. În schimb, Edina Hall a pierdut, după 70 de minute, meciul cu favorita numărul 3, Sara Errani (Italia, 36 WTA), scor 4-6, 6-1. Într-o altă partidă de simplu, olandeza Michaella Krajicek a dispus cu 6-3, 3-6, 7-6 de italianca Alberta Brianti, iar principala favorită, Flavia Pennetta (Italia) a trecut cu 2-6 7-6, 1-6 de sudeza Sofia Andersson.
Irina Begu îşi continuă drumul şi la dublu, împreună cu jucătoarea franceză Alizé Cornet, cele două ajungînd în semifinale, după ce au dispus, în sferturi cu 6-3, 6-1 de perechea germană Tatjana Malek / Jasmin Wöhr. Următoarele lor adversare vor fi italience, învingătoarea dintre perechile Sara Errani / Roberta Vinci (nr. 1) şi Alberta Brianti / Maria-Elena Camerin.
* Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia) a fost eliminată în sferturile turneului de la Dubai (1,7 milioane de dolari), cei doi fiind învinşi, surprinzător, de cuplul israelian Jonathan Erlich / Andy Ram. Rezultate din turneul de simplu: Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) – Lukasz Rosol (Polonia) 6-3, 6-4; Andy Murray (Marea Britanie) – Tomas Berdych (Cehia) 6-3, 7-5; Roger Federer (Elveţia) – Mihail Iujnîi (Rusia) 6-3, 6-4.



Suporteri cu interdicţie


Jandarmeria Romană a dat amenzi de 2.850 de lei în urma incidentelor de la meciului amical Romania - Uruguay, disputat, miercuri, pe Arena Naţională, a sancţionat doi suporteri cu interzicerea accesului pe stadione pentru o perioadă de an şi un al treilea pentru şase luni.  În minutul 60 al meciului amical Romania - Uruguay de pe Arena Naţională au avut loc incidente între jandarmi şi o parte a suporterilor echipei naţionale prezenţi la Peluza Sud, în urma afişării pancartei "ştiinţa nu moare" şi bannerelor cu mesajele "FRF - RMGC" şi "Aceeaşi mizerie". Jandarmii au intervenit în forţă în momentul în care a apărut bannerul "Aceeaşi mizerie" şi au evacuat sectorul de la Peluza Sud unde erau plasaţi respectivii fani. între suporteri şi jandarmi au avut loc bătăi, iar întreg stadionul a scandat "Ruşine, ruşine să vă fie!".După aproximativ cinci minute conflictul s-a aplanat, suporterii retrăgîndu-se către culoarele stadionului şi în alte zone ale peluzei.


Cît costă biletele la finala Ligii Campionilor?


Vînzarea internaţională a biletelor pentru finala Ligii Campionilor, care va fi găzduită la 19 mai de Allianz Arena din München, a început, joi, şi va continua pînă la 16 martie, preţurile acestora fiind între 70 şi 370 de euro. Biletele vor fi vîndute exclusiv pe site-ul www.uefa.com, iar fiecare aplicant va putea solicita maximum două tichete de acces. Estimîndu-se că vor exista mai multe solicitări decît bilete disponibile, repartizarea acestora se va face prin tragere la sorţi. După desemnarea prin tragere la sorţi a posesorilor de bilete, aceştia sînt obligaţi să achite preţul aferent pînă la data de 2 aprilie. Cel mai ieftin bilet, la categoria a patra, va costa 70 de euro, în timp ce unul la categoria a treia va putea fi achiziţionat în schimbul a 160 de euro. De asemenea, biletele la categoriile întîi şi a doua vor costa 370 de euro, respectiv 260 de euro. Copiii vor putea asista la meci doar însoţiţi de un adult şi vor beneficia de pachete cu reducere la categoria a doua, în schimbul a 140 de euro (bilete pentru un adult şi un copil).


S-au mărit baremele de arbitraj


Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că baremele arbitrilor vor fi de 1.000 de dolari pentru central şi de cîte 700 de dolari pentru asistenţi şi pentru rezervă, ceea ce reprezintă "o intrare într-o oarecare normalitate". “Pentru rezervă e cam mare suma, dar dacă ne-au dat ei ce să fac, să le zic să ne dea mai puţin? Decît nimic, eu sînt mulţumit. Faţă de cum era am mai făcut un pas înainte. Pînă la urmă este o intrare într-o oarecare normalitate", a spus Crăciunescu.


Blat în preliminariile CM


FIFA a lansat o anchetă după ce meciul Bahrain-Indonezia, disputat, miercuri, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, s-a încheiat cu un scor neobişnuit, 10-0. Bahrain avea nevoie de o victorie la minimum nouă goluri pentru a păstra şanse de calificare în faza următoare, dar rezultatul înregistrat de Qatar, scor 2-2, în Iran, a pus capăt speranţelor formaţiei antrenate de Peter Taylor. "FIFA va face o investigaţie de rutină cu privire la acest meci şi la rezultatul înregistrat", a declarat un purtător de cuvînt al forului internaţional pentru BBC. Acesta a precizat că niciun oficial al vreunei alte federaţii naţionale nu s-a plîns în legătură cu acest rezultat. FIFA va analiza întîi raportul arbitrului apoi va decide alte acţiuni. La meciul de la Manama, Indonezia a aliniat o formaţie cu jucători neexperimentaţi, după ce mai mulţi componenţi ai naţionalei au fost suspendaţi de federaţia naţională pentru că au participat la o competiţie nerecunoscută.


Gazul, fără Vitinho


Atacantul brazilian al echipei Gaz Metan Mediaş, Vitinho Medeiros, s-a accidentat la unul dintre ultimele antrenamente şi nu va juca în meciul cu formaţia Dinamo Bucureşti, din etapa a XIX-a a Ligii I, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării ardelene. Sursa citată notează că Vitinho va fi consultat de medicul Pompiliu Popescu. Pe lîngă Vitinho, antrenorul medieşenilor, Cristian Pustai, nu se va putea baza la meciul cu Dinamo pe fotbaliştii Taher Bawab, Raul del Campo, Dan Bozeşan şi Costin Gheorghe. Partida Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş, din etapa a XIX-a a Ligii I, se va disputa sîmbătă, de la ora 20.20, pe Arena Naţională.

FC Vaslui bun de plată


Clubul FC Vaslui a fost sancţionat de către Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal cu o penalitate sportivă de 15.000 de lei, pentru incidentele petrecute la partida disputată pe teren propriu, cu FC Rapid, în cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I. În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a dat ca termen data de 14 martie în cazurile declaraţiilor făcute în presă de către finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, ale directorului general al grupării Oţelul Galaţi, Marius Stan, şi ale patronului CFR Cluj, Arpad Paszkany.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.