Sport

Învie naţionala de fotbal?

Ziarul de Vrancea
1 mar 2012 924 vizualizări
Romania - Uruguay 1-1 (0-1) în meciul amical disputat la Bucureşti * oaspeţii au deschis scorul încă din start şi au avut o primă repriză aproape perfectă, fiind văduviţi şi de un penalty clar * după pauză, tricolorii au dominat jocul şi au egalat prin Bogdan Stancu

Romania: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Goian, Latovlevici (’62 – Găman) –  Neagu (’46 – Lazăr), Pintilii (’46 – Bourceanu) – Torje, Mutu (’75 – Tănase), D. Niculae (’46 – Stancu) – M. Niculae (’46 – Marica). Selecţioner: Victor Piţurcă.
Uruguay: Muslera – Maxi Pereira (’46 – Fucile), Lugano, Godin, Caceres – Gargano (’70 – Gonzalez), Arevalo (’77 – Eguren), Ramirez – Forlan – Suarez, Cavani (’60 – Abreu). Selecţioner: Oscar Tabarez.
Cartonaşe galbene: Goian, Stancu  / Fucile, Godin.
Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)
0-1, min 2: Cavani, şut din voleu la colţul lung de la 18 metri, în urma unei faze lucrate de oaspeţi.
1-1, min. 50: centrare perfectă a lui Torje, Stancu înscrie din plonjon, cu capul, din 6 metri.
În prima repriză a amicalului de lux de pe Arena Naţională, Uruguay a arătat de ce este a patra echipă a lumii şi asta fără a se întrebuinţa prea mult. Ca să folosim o expresie la modă, în spectacolul dinainte de pauză, tricolorii au cărat pianul, iar celeştii au cîntat. Dovezi sînt destule: combinaţia din startul partidei, în urma căreia Cavani a deschis scorul; pătrunderea lui Suarez din min. 16, cînd, în urma unei devieri nefericite a lui Chiricheş, acelaşi Cavani a trimis, dintr-o poziţie uşor laterală, în stîpul barei; combinaţia “un-doi” din min. 47, între Suarez şi Cavani, cînd napoletanul a scăpat singur cu Tătăruşanu, care l-a faultat, marele arbitru Kassai refuzîndu-i un penalty clar ca lumina zilei (’37) şi, în fine, o altă fază lucrată l-a pus pe Forlan în poziţie de gol, dar interistul a şutat peste poartă. În general, sud-americanii nu s-au ostenit să distrugă jocul romanilor şi tricolorii au jucat fotbal, cu Mutu şi Torje în prim-plan, marea ocazie fiind superbul voleu al lui Marius Niculae (’25), din centrarea lui Papp, care a nimerit transversala, portarul Muslera trimiţînd, pentru siguranţă în corner. Numai că, echipa Romaniei, cu mulţi tineri, a arătat ca o primadonă în fundul gol, apărarea fiind mult sub nivelul compartimentelor avansate. Marea speranţă a defensivei, a redevenit anonimul Chiricheş, iar Latovlevici, introdus în ultimul moment în locul lui Grecu (accidentat la încălzire) a fost pe post de “oaie neagră”. Pe finalul reprizei, cînd celeştii s-au arătat ceva mai preocupaţi de rezultat, jocul tricolorilor s-a stins.
Surprinzător, la pauză, Piţurcă nu s-a atins de apărare, dar schimbările au fost inspirate. Bogdan Stancu s-a arătat într-o vervă deosebită, Costin Lazăr l-a găsit perfect pe Torje care a tras pe lîngă poartă, dar mijlocaşul de la Udinese s-a răzbunat imediat, cu centrarea pentru egalarea lui Stancu. În condiţiile în care Forlan şi Suarez s-au plictisit, iar Cavani a ieşit, tricolorii au atacat consistent şi din cauză că Piţurcă a fost nevoit să improvizeze în apărare, din cauza accidentării lui Latovlevici. Stancu a fost la un pas de egalare în min.65, blocat de portarul Muslera, iar în min. 75 “Motanul” l-a servit pe Mutu, care a tras pe lîngă poartă. În final, uruguayenii au încercat să schimbe soarta partidei, dar tricolorii au reuşit să păstreze mingea. Astfel încît ultima ocazie a meciului a aparţinut lui Torje, care a ratat de puţin un şut pretenţios de la distanţă.
Echipa celestă s-a arătat “cerească” doar în prima repriză, în timp ce speranţele tricolorilor de a se constitui într-o echipă competitivă cresc simţitor. Ceea ce nu are nici o legătură cu penaltiul clar, refuzat oaspeţilor, în prima repriză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.