Sport

Două din patru

Ziarul de Vrancea
29 feb 2012 1117 vizualizări
După Irina Begu, s-a calificat în turul II al turneului de tenis de la Acapulco şi Edina Hall * Tecău şi Lindstedt a trecut primul hop la Dubai

Dintre cele patru jucătoare romane de tenis prezente pe tabloul principal al turneului de la Acapulco (220.000 $), doar două au reuşit să treacă de primul tur. După Irina Begu, care a învins-o pe elveţianca Timea Bacsinszky şi a jucat azi noapte cu gruzina Anna Tatişvili, a trecut de primul tur şi Edina Hall. Jucătoarea romană, care a părăsit în această săptămînă Top 100 WTA, a reuşit s-o întreacă pe unguroaica Greta Arn (65 WTA), cu scorul de 7-5, 7-5. În turul II, Edina va avea o sarcină şi mai grea, urmînd s-o întîlnească pe favorita nr. 3, italianca Sara Errani (36 WTA), care a trecut cu 6-1, 6-1 de Irina Falconi (SUA). Veştile proaste vin din partea celor două “Alexandre”. Dulgheru s-a luptat timp de trei seturi cu Magdalena Rybarikova (Slovacia) şi a pierdut la tie-break în setul decisiv (scor, 6-2, 5-7, 6-7), în timp ce Cadanţu a pierdut cu 5-7, 6-3, 3-6 în faţa olandezei Michaella Krajicek (72). Alte rezultate: Anna Tatişvili (Georgia) – Eva Birnerova (Cehia) 6-4, 4-6, 6-3; Johanna Larsson (Suedia) – Sesil Karatanceva (Bulgaria) 1-6, 6-4,6-3; Flavia Pennetta (Italia) – Arantxa Parra (Olanda) 6-4, 6-2. În proba de dublu, perechea romano-franceză Irina Begu/ Alizé Cornet, s-a calificat în sferturi, învingînd cu 6-3, 6-1 cuplul Timea Babos/Eva Birnerova (Ungaria/Cehia) şi vor întîlni perechea germană Tatjana Malek / Jasmin Wöhr. Pe tabloul de dublu al turneului mexican mai figurează Alexandra Dulgheru, care evoluează alături de Stéphanie Gaçon din Franţa. Ele vor juca în turul întîi cu argentinienele Gisela Dulko şi Paola Suarez, care au primit un wild card.
* În turneul masculin de la Acapulco, doi jucători cu firmă au fost eliminaţi din primul tur. Este vorba de favoritul numărul 3, francezul Gilles Simon (6-7, 3-6 cu Carlos Berlocq din Argentina) şi argentinianul David Nalbandian (2-6, 2-6 cu columbianul Santiago Giraldo). Un alt favorit, Juan Monaco (Argentina, nr. 6) a abandonat la scorul de 6-7, 3-5 în faţa spaniolului Albert Ramos.
* La cel mai important turneu ATP al săptămînii, Dubai Duty Free (1,7 milioane de dolari), perechea Horia Tecău / Robert Lindstedt (Romania / Suedia, nr. 2) a depăşit primul tur, trecînd de redutabilii Leandro Paes / Janko Tipsarevic (India / Serbia) cu scorul de 6-4, 7-5. În sferturile de finală, Horia şi Robert vor întîlni cuplul israelian Jonathan Erich / Andy Ram, care a învins cu 6-3, 7-5 cuplul american Scott Lipsky / Rajeev Ram. Rezultate înregistrate în turul II la simplu: Andy Murray (Marea Britanie) – Marc Chiudinelli (Elveţia) 6-3, 6-4; Mihai Iujnîi (Rusia) – Mardy Fish 6-2, 7-6; Novak Djokovic (Serbia) – Serhi Stahovski (Ucraina) 7-6, 6-3; Juan Martin del Potro (Argentina) – Andrei Golubev (Kazahstan) 6-4, 6-2.
* Adrian Ungur, locul 98 ATP şi cap de serie numărul 1, s-a calificat, în turul doi al turneului challenger de la Casablanca, cu premii de 30.000 de euro, după ce l-a învins, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-4, pe italianul Alessio Di Mauro. Ungur va va juca în manşa secundă cu olandezul Matwe Middelkoop, jucător venit din calificări, care ocupă locul 303 ATP.

N’Doye liber de contract


Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a Ligii Profesioniste de Fotbal a hotărît în şedinţa sa de marţi încetarea raporturilor contractuale dintre mijlocaşul senegalez Ousmane N'Doye şi clubul Astra Ploieşti începînd cu data de 15 ianuarie. N'Doye, care de la sfîrşitul lunii ianuarie se pregăteşte cu FC Vaslui, va putea fi astfel legitimat de către gruparea condusă de Adrian Porumboiu. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a decis încetarea raporturilor contractuale dintre Cristian Hăisan şi CS Mioveni (începînd cu 1 ianuarie), Dănuţ Enescu şi Petrolul Ploieşti (începînd cu 21 februarie), Ionuţ Vreme şi Sportul Studenţesc (începînd cu 22 februarie), Bogdan Mustaţă şi FC Steaua (începînd cu 22 februarie), Oţelul Galaţi şi John Ibeh (începînd cu 22 februarie), Petru Goge şi FCM Tîrgu Mureş (începînd cu 24 februarie).


Bakaj a plecat la Odessa


FC Dinamo şi Cernomoreţ Odessa, locul 11 in prima liga a Ucrainei, au ajuns la un acord pentru transferul temporar al jucătorului Elis Bakaj, pînă la finalul actualei ediţii de campionat. Mijlocaşul albanez Elis Bakaj a fost convocat la echipa natională pentru meciul amical contra Georgiei, urmînd să se prezinte zilele viitoare la noua sa echipă. Bakaj a ajuns la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare în luna februarie a anului trecut, de la Dinamo Tirana, şi a semnat un contract valabil pentru cinci sezoane.


Schalke nu se mai bazează pe Raul


Antrenorul echipei Schalke 04, Huub Stevens, crede că spaniolul Raul Gonzalez şi peruanul Jefferson Farfan nu vor mai continua la gruparea germană decît pînă la finalul actualului sezon, astfel încît nu îşi face planuri cu cei doi jucători şi pentru următoarea perioadă. "Mă bazez pe ei doar pînă în vară. Nu îmi fac iluzii cu Jefferson şi Raul, decît dacă grupările care îi doresc nu vin cu oferte financiare consistente. Poate se gîndesc totuşi să rămînă cu noi", a spus Stevens într-un interviu acordat revistei Sport Bild. Schalke 04 i-a oferit lui Raul o prelungire cu un an a contractului care expiră la finalul sezonului, pentru un salariu de aproximativ trei milioane de euro, dar acesta are oferte din China şi ţările arabe, unde ar putea cîştiga mai mulţi bani.  Raul joacă pe acelaşi post cu atacantul roman Ciprian Marica, în timp ce Farfan evoluază ca mijlocaş de bandă, la fel ca Ciprian Deac, care în acest sezon este împrumutat la Rapid.


Brazilienii au cîştigat printr-un autogol


Echipa Braziliei a cîştigat, marţi, cu scorul de 2-1, partida amicală disputată la Saint Gall (Elveţia), cu reprezentativa Bosniei-Herţegovina. Pentru brazilieni au marcat Marcelo, în minutul 4, şi Papac, autogol, în minutul 90, în timp ce golul adversarilor a fost înscris de Ibisevic, în minutul 13. Într-o altă partidă, Serbia a învins Armenia cu 2-0, prin golurile marcate de Kuzmanovic (’15) şi Ivanovic (’31)


Suspendare pe termen nelimitat


Pugilistul englez Derek Chisora, care s-a bătut cu David Haye la conferinţa de presă ce a urmat meciului pierdut în faţa ucraineanului Vitali Kliciko, a fost suspendat de WBC pe termen nelimitat şi amendat cu 100.000 de dolari, informează The Telegraph. Într-un comunicat, WBC a anunţat că Chisora a avut "unul dintre cele mai rele comportamente întîlnite la un boxer profesionist", care precizează că suspendarea nu va fi ridicată pînă cînd pugilistul britanic nu va urma cursuri de controlare a furiei. Împotriva lui Haye, WBC nu a luat nicio  decizie, pentru că acesta nu este licenţiat. Dereck Chisora a avut un schimb dur de replici urmat de o încăierare cu David Haye, în timpul conferinţei de presă de la finalul meciului pierdut în faţa ucraineanului Vitali Kliciko, contînd pentru centura WBC la categoria grea, ce s-a disputat la 18 februarie la München.


Regina deschide jocurile


Jocurile Olimpice de la Londra vor fi deschise oficial la 27 iulie de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi de prinţul consort, Ducele de Edinburgh, au anunţat, ieri, reprezentanţi ai casei regale. Regina şi prinţul Philip vor da startul jocurilor pe Stadionul Olimpic cu 80.000 de locuri, construit în estul Londrei, ceremonie la care se estimează că vor asista prin intemediul transmisiunii directe de la TV peste un miliard de persoane. Cuplul regal va inaugura şi Jocurile Paralimpice, la 29 august. Elisabeta a II-a a deschis Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, şi a fost reprezentată de prinţul Philip la inaugurarea JO de la Melborune, în 1956. Ultima ediţie a JO găzduită de capitala Marii Britanii, în 1948, a fost inaugurată de tatăl reginei Elisabeta, regele George al VI-lea, în timp ce bunicul acestuia, Eduard al VII-lea, a deschis JO de la Londra din 1908.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.