Sport

Mai catolici decît papa

Ziarul de Vrancea
29 feb 2012 1252 vizualizări
Federaţia europeană de gimnastică (UEG) a decis într-o şedinţă a Comitetului Executiv ca, începînd cu anul 2012, la toate Campionatele Europene să fie interzisă folosirea telefoanelor mobile de către sportivi, antrenori, oficiali şi arbitri.

UEG a anunţat măsuri foarte drastice pentru cei care nu vor respecta noile reglementări. Astfel, orice persoană care va folosi telefonul mobil sau alt tip de comunicare electronică va fi exclusă din competiţie. Preşedintele Federaţiei Romane de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că i se pare exagerată decizia forului european.  "Există o astfel de precizare în regulamentul tehnic al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, însă doar cu privire la arbitri, care este oarecum de înţeles. Dar UEG a luat o măsură drastică, extinzînd totul şi la sportivi, antrenori şi alţi oficiali. Hai că putem înţelege la nivelul arbitrilor, poate şi sportivi şi antrenori, dar să se ajungă la excludere şi mai ales ultima prevedere, cum că dacă un antrenor vorbeşte la telefonul mobil îi vor fi excluşi şi sportivii sau sportivele, mi se pare o tîmpenie. Vor să arate că sînt mai catolici decît Papa", a declarat Adrian Stoica, pentru MEDIAFAX.
Conducătorul FRG a mai precizat că această decizie este valabilă doar la nivelul Campionatelor Europene, nu şi la competiţiie organizate de FIG (Campionate Mondiale sau Jocuri Olimpice). "Aşa că, începînd din acest an, nu se va mai putea lua legătura în timpul europenelor, cu antrenori, sportivi etc. Eu voi putea vorbi, pentru că voi fi în tribune", a adăugat Stoica. Decizia UEG va fi aplicată începînd cu CE de trampolină, de la Sankt Petersburg, în intervalul 9-14 aprilie. CE de gimnstică artistică, la care vor participa şi sportivii romani, se vor desfăşura în Belgia, la feminin (9-13 mai), respectiv Franţa, la masculin (21-27 mai).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.