Sport

Ambulanţa în criză! Un singur medic asigură urgenţele noaptea

Raluca Manolache
28 feb 2012 1197 vizualizări
şase medici îşi împart gărzile la Ambulanţă deşi necesarul de doctori ar fi de nouă u medicii spun că mulţi vrînceni cheamă degeaba Ambulanţa

Un singur medic asigură urgenţele pe timpul nopţii la Salvare, iar deficitul de personal se simte tot mai acut la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea. Aceasta în condiţiile în care, pe timpul nopţii, de sănătatea persoanelor care au nevoie cu adevărat de ajutor medical de urgenţă se ocupă un singur medic. Şase medici îşi împart gărzile la Ambulanţă deşi necesarul de doctori ar fi de nouă. Deşi posturile pentru doctori au fost deblocate, nu au existat medici care să dorească să muncească aici. În aceste condiţii, pe timpul nopţii medicul de gardă asigură urgenţele doar în Focşani pentru a putea interveni în timp util în cazul în care apar mai multe situaţii de urgenţă. “În ultimele 24 de ore am avut 117 solicitări, din care 105 au fost pacienţi transportaţi cu ambulanţa. Pentru aceste solicitări au fost programate 25 de echipaje din care 24 au fost de tip B şi unul de tip C. Serviciul de Ambulanţă Judeţean, în cursul săptămînii, pe timpul nopţii, are un singur echipaj tip C cu medic care intervine la toate solicitările unde suspiciunea este de persoană inconştientă, dar şi la transferul pacienţilor critici între unităţile din judeţ şi clinicile universitare. În week-end avem două echipaje de tip C, avînd în vedere că SAJ este cel care constată decesele şi eliberează certificatele de deces”, a precizat dr. Mircea Stoenoiu, managerul SAJ. Medicii fac un apel către vrînceni să solicite Ambulanţa doar atunci cînd este nevoie pentru că s-a constatat că multe persoane apelează la 112 deşi nu ridică probleme grave de sănătate. Cadrele de la Ambulanţă trebuie să intervină în mediul urban în 15 minute la solicitări, iar în mediul rural în 75% dintre cazuri ar trebui să se intervină în 20 de minute. Situaţia este mai dificilă în momentul în care apelurile vin din partea unor persoane care locuiesc în sate îndepărtate şi accesul se face greu din cauza drumurilor impracticabile. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.