Sport

Coloana de stiri sportive: Romania rămîne cu şase jucătoare în Top 100 WTA * Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu au atins cele mai înalte poziţii din carieră

Ziarul de Vrancea
27 feb 2012 1241 vizualizări
La dublu, Begu şi franţuzoaica Alize Cornet sînt favoritele nr. 3 şi vor juca în primul tur cu perechea Timea Babos (Ungaria)/Eva Birnerova (Cehia). Edina Gallovits şi şvedova vor face de data aceasta pereche, urmînd să le înfrunte pe italiencele Sara Errani şi Roberta Vinci, principalele favorite ale probei. Alexandra Dulgheru va evolua alături de Stephanie Foretz-Gacon (Franţa), împotriva perechii argentiniene Gisela Dulko/Paola Suarez.

Deşi a pierdut finala turneului de la Monterrey, scor 4-6, 4-6 cu Timea Babos (Ungaria, 18 ani), Alexandra Cadanţu a revenit în Top 100 WTA, ocupînd cea mai bună poziţie din carieră, locul 82. Performanţa ei este cu atît mai lăudabilă, cu cît Alexandra (21 de ani) a ajuns într-o finală WTA, la doar a patra prezenţă pe un tabloul principal. Jucătoarea din Romania cel mai bine clasată rămîne Monica Niculescu, care a urcat o poziţie şi se află pe locul 28, atingînd şi ea cea mai bună clasare a carierei. În afară de cele două, în Top 100 mai există patru jucătoare din Romania, clasate astfel: Sorana Cîrstea – 48 (0); Simona Halep – 50 (^3); Irina Begu – 53 (-2) şi Alexandra Dulgheru – 57 (-1). Romania rămîne cu şase jucătoare în prima sută, apariţia Alexandrei Cadanţu compensînd ieşirea Edinei Hall, care a coborît de pe locul 99 pe 103. De asemenea, în Top 200 se mai află Mihaela Buzărnescu, care a urcat o poziţie pînă pe 148. La dublu, tot Monica Niculescu este jucătoarea din Romania cel mai bine clasată, pe locul 40, fiind urmată de Irina-Camelia Begu - locul 53, Alexandra Dulgheru - locul 70 şi Sorana Cîrstea - locul 81.
În clasamentul ATP, doi romani se află în prima sută: Victor Hănescu, care a urcat pe locul 88 de pe 93, şi Adrian Ungur care a revenit în Top 100, urcînd de pe 101 pe 98 (cea mai bună poziţie din carieră).  La dublu, Horia Tecău a acumulat 4.780 de puncte şi a coborît o poziţie, pe locul 9.
Top 10 WTA: 1 (1). Viktoria Azarenka (Belarus) – 8.980 p; 2 (2). Maria Şarapova (Rusia) – 7.680 p; 3 (3). Petra Kvitova (Cehia) – 7.095  p; 4 (4). Caroline Wozniacki (Danemarca) – 6.270 p; 5 (6). Agnieszka Radwanska (Polonia) – 5.850p; 6(5). Samantha Stosur (Australia) – 5.825 p;  7 (7). Marion Bartoli (Franţa) – 5.160  p; 8 (9). Li Na (China) – 4.390 p; 0(8). Vera Zvonareva (Rusia) – 4.340 p; 10 (10). Andrea Petkovic (Germania) – 3.810 p. 
Top 10 ATP: 1(1). Novak Djokovic (Serbia) – 13.130 p; 2(2). Rafael Nadal (Spania) – 10.435 p; 3 (3). Roger Federer (Elveţia) – 8.235 p; 4 (4). Andy Murray (Marea Britanie) – 7.150 p; 5 (6). Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) – 4.410 p; 6 (5). David Ferrer (Spania) – 4.345 p; 7(7). Tomas Berdych (Cehia) – 3.860 p; 8 (8). Mardy Fish (SUA) – 2.870 p; 9 (9). Janko Tipsarevic (Serbia) – 2.710 p; 10 (10). Juan Martin del Potro (Argentina) – 2.705 p.
CAS
O nouă săptămînă, un nou asalt


* În calificările turneului feminin de 220.000 $ de la Kuala Lumpur (Malaysia), Elena Bogdan (204 WTA)  a trecut cu 6-2, 2-6,7-5 cu Chan Chin Wei (Taiwan), dar a pierdut în turul decisiv, 1-6, 5-7 cu Karolina Plyskova (Cehia) * Elena Bogdan se află pe tabloul principal la dublu, alături de thailandeza Noppawan Lertcheewakarn, urmînd să joace împotriva perechii Eliţa Kostova)/Anne Kremer (Bulgaria / Luxemburg) * Într-un turneu de aceeaşi valoare ca cel malaysian, Acapulco, Edina Hall a trecut în turul II de calificări cu 7-5, 7-6 de paraguayana Veronica Royg (199), în turul decisiv avînd-o ca adversară pe kazaha Iaroslava Şvedova (160). La Acapulco sînt deja trei romance pe tabloul principal: Irina Begu (cap de serie nr. 4), care va juca în primul tur pe unguroaica Timea Bascinszky, Alexandra Dulgheru (nr. 5), ce se va confrunta cu Magdalena Rybarikova (Slovacia) şi Alexandra Cadanţu, care o va întîlni pe olandeza Michaella Krajicek. La dublu: Irina Begu, cu Alizé Cornet (Franţa) – Timea Babos /Eva Birnerova (Ungaria / Cehia); Edina Hall, cu Iaroslava Şvedova – Sara Errani / Roberta Vinci (Italia, nr. 10; Alexandra Dulgheru, cu Stéphanie Gaçon (Franţa) - – Gisela Dulko  / Paola Suarez (Spania).


O să-i cunoşti, Diego Forlan!


Atacantul uruguayan Diego Forlan a declarat, ieri, la sosirea la Bucureşti, că dintre jucătorii romani îi cunoaşte doar pe colegul său de la Internazionale Milano, Cristian Chivu, şi pe Adrian Mutu, jucător care activează în campionatul Italiei, la Cesena. "Am vorbit cu Cristi Chivu înainte să vin în Romania şi îmi pare rău că nu o să joace şi el. Dar este alegerea lui dacă nu mai vrea să vină la echipa naţională. Îl mai ştiu pe Adrian Mutu, un jucător foarte bun, în rest nu cunosc alţi jucători romani în acest moment. O să îi cunosc la meci", a afirmat Forlan pe Aeroportul Henri Coandă, precizînd că se află în pentru prima oară în Romania. Venit direct din Italia, Diego Forlan a fost aşteptat la aeroport de un translator. Tot în cursul zilei de ieri au ajuns individual la Bucureşti selecţionerul echipei naţionale a Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, şi alţi jucători, printre care Luiz Suarez, Edinson Cavani şi Fernando Muslera.  Prima reprezentativă a Romaniei întîlneşte, mîine de la ora 20.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Uruguayului, într-o partidă amicală.


Atleţi romani la Mondiale


Romania va fi reprezentată de 13 sportivi la Campionatele Mondiale de atletism indoor de la Istanbul, competiţie ce va avea loc în perioada 9-11 martie, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. Lotul pentru CM s-a definitivat în urma ultimului concurs în care se puteau realiza standardele de participare, la sfîrşitul săptămînii trecute, cu ocazia Campionatului Naţional indoor rezervat seniorilor şi tineretului.La Istanbul, pentru Romania vor concura la feminin Ioana Doagă (1500 metri), Angela Moroşanu (60 metri garduri, ştafeta de 4X400 metri), Esthera Petre (înălţime), Cornelia Deiac, Viorica Ţigău (lungime), Adelina Gavrilă, Cristina Bujin (triplusalt), Mirela Lavric, Alina Panainte, Mihaela Nunu şi Adelina Pastor (4X400 metri). La masculin, vor participa la CM indoor Mihai Donişan la săritura în înălţime şi Marian Oprea la triplusalt.


Vestul la putere în NBA


Echipa Conferinţei de Vest a cîştigat cea de-a 61-a ediţie a All Star Game NBA, după ce a învins, duminică, la Orlando, cu scorul de 152-149, formaţia Conferinţei de Est. Jucătorul echipei Oklahoma City Thunder, Kevin Durant, a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului, el reuşind 36 de puncte, şapte recuperări şi trei pase decisive. De partea cealaltă, Lebron James (Miami Heat) a fost cel mai bun baschetbalist al Estului, cu 36 de puncte, şase recuperări şi şapte pase decisive. Jucătorul formaţiei Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, autor a 27 de puncte, a devenit baschetbalistul cu cele mai multe puncte reuşite la All Stare Game. El a ajuns la cota 271 şi l-a depăşit pe Michael Jordan (262).


Prezentare cu licitaţie umanitară


Clubul Oţelul şi-a prezentat, duminică seară, lotul pentru partea a doua a campionatului Ligii I într-un club din Galaţi, evenimentul fiind precedat de o licitaţie cu caracter umanitar pentru sprijinirea unui copil bolnav în vîrstă de 7 ani. În cadrul acestei acţiuni s-au licitat tricoul pe care Gabriel Paraschiv l-a purtat la meciul cu Manchester United din Liga Campionilor şi mingea cu care s-a jucat una dintre cele două partide cu campioana Angliei. Tricoul a fost cumpărat de directorul general Marius Stan cu 10.000 de lei, iar mingea a fost achiziţionată de către mijlocaşul Laurenţiu Iorga pentru suma de 3.200 de lei. Aceşti bani şi sumele încasate de clubul Oţelul din vînzarea produselor promoţionale la standul instalat chiar la intrarea în sediu, dar şi toate încasările realizate de către cei care au găzduit evenimentul au fost donate părinţilor copilului bolnav.


Guidolin, antrenorul sezonului în Italia


Francesco Guidolin, tehnicianul echipei Udinese, la care evoluează şi romanul Gabriel Torje, a fost desemnat, ieri, de Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC), cel mai bun antrenor al sezonului 2010/2011 în Italia. Udinese, cu Guidolin la conducerea tehnică, a terminat ediţia trecută a campionatului Italiei pe locul patru, care i-a atras participarea în play-off-ul Ligii Campionilor. În acest sezon, echipa din Udine, la care Torje joacă din august 2011, ocupă după 25 de etape poziţia a treia în clasamentul campionatului italian, la şase puncte de liderul AC Milan. Udinese este calificată în optimile de finală ale Ligii Europa, în care va întîlni echipa AZ Alkmaar, la 8 martie şi 15 martie. În sezonul 2009/2010, trofeul "Banca de aur" i-a fost acordat portughezului José Mourinho, pentru performanţele obţinute cu Internazionale Milano (campionatul, Cupa Italiei şi Liga Campionilor). "Banca de aur" este un premiu acordat celui mai bun antrenor din Serie A în fiecare stagiune şi se stabileşte în urma voturilor exprimate de antrenori.


Final de grupe în Liga Campionilor la handbal masculin


Duminică s-au încheiat meciurile din faza grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin, primele patru clasate obţinînd calificarea în optimile de finală, iar printre acestea se numără şi echipa internaţionalului roman Rareş Jurcă, Kadetten Schaffhausen (Elveţia). Conform regulamentului, la finalul celor 10 etape derulate în faza grupelor, primele patru clasate din fiecare dintre cele patru grupe s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei. Acestea sînt FC Barcelona, Croatia Zagreb, IK Savehof, Kadetten Schaffhausen (grupa A), Atletico Madrid, MKB Veszprem, Vive Kielce, Fuchse Berlin (grupa B), SV Hamburg, Cimos Koper, Metalurg Skopje, Wisla Plock (grupa C), THW Kiel, AH Copenhaga, Ademar Leon şi Montpellier HB (grupa D). În grupa C a evoluat şi campioana Romaniei, HCM Constanţa, care a obţinut o singură victorie şi a încheiat pe ultimul loc, al şaselea, cu doar 2 puncte.


Handbalist de valoare, cercetat pentru corupţie


Fostul căpitan al echipei de handbal masculin FC Barcelona, Inaki Urdangarin, care este şi ginerele regelui Spaniei, este cercetat pentru corupţie şi deturnare de fonduri publice. Inaki Urdangarin a participat sîmbătă la o nouă înfăţişare în cadrul anchetei ce se derulează încă din noiembrie anul trecut, cînd a fost acuzat de deturnare de fonduri publice pentru profitul propriu. Presa iberică a prezentat un document al unui buget suspect din cadrul Noos Institute, care a fost gestionat de Urdangarin la acea vreme. Serviciile anticorupţie consideră că mai multe administraţii publice spaniole ale guvernelor locale au fost convinse să semneze acorduri cu Noos Institute, o organizaţie non-profit, pentru lucrări în valoare de 5.800.000 de euro. După începerea anchetei, Casa Regală din Spania a anunţat că Inaki Urdangarin nu va participa la vreo activitate oficială a familiei regale în viitorul apropiat, din cauza scandalului iscat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.