Sport

Urma alege

Ziarul de Vrancea
23 feb 2012 1431 vizualizări
* Inter şi Bayern au fost învinse în finaluri aprinse la meciurile de aseară, din Liga Campionilor

Olympique Marseille – Inter Milano 1-0. A. Ayew (‘90^3). Un meci între două echipe în suferinţă, în special Inter, care n-a mai cunoscut victoria de şase meciuri. Şi totuşi, milanezii au fost mai aproape de gol în prima repriză, cînd portarul marseillez Steve Mandanda şi-a salvat echipa la şutul sub bară al lui Forlan (’11) şi devierea lui Zanetti (’17). Însă construcţia echipei lui Claudio Ranieri a avut de suferit, veriga slabă din linia de mijloc fiind olandezul Wesley Sneijder. Marseillezii au avut şansa de a intra în avantaj la cabine, dar portarul Julio Cesar a ieşit inspirat la centrarea lui Amalfitano, în faţa lui Brandão. Mult mai animată a fost partea secundă, cînd gazdele au încercat să profite de desincronizările din apărarea milaneză (în care Chivu a fost titular). Inter ar fi putut da lovitura în min. 72, cînd Stankovic a primit un balon din lovitură liberă în poziţie ideală, dar a tras în  Mandanda. . În replică, Jordan Ayew a trimis pe lîngă poartă cu capul mingea centrată de Amalfitano (’77). În final, celălalt Ayew, André, a dat lovitura de graţie Interului, înscriind golul victoriei din faţa lui Chivu, la cîteva secunde după ce acelaşi jucător îl pusese la treabă pe Cesar, cu un şut de la 20 metri. 
* FC Basel – Bayern München 1-0. Stocker (’85). Un meci de factură mai modestă, în care nemţii au vrut la început să-şi amuţească adversarii din start, Ribéry şi Gomez punînd la grele cazne pe portarul Sommer. În replică, gazdele au îndrăznit mai mult pe finalul primei reprize, dar în afară de o bară a lui Alex Frei (’19) şi două şuturi de la distanţă semnate de Dragovic şi Streller, n-au reuşit mai nimic. Nici în repriza secundă partida nu s-a animat, prima ocazie apărînd la poarta lui Sommer, cînd fundaşul Dragovic a respins în ultimă instanţă din faţa lui Robben. Bayern pare a domina finalul, însă în minutul 85, golul vine din partea elveţiană, datorat celor doi jucători introduşi în finalul partidei: Zoua l-a lansat pe Stocker de pe partea stîngă, ultimul executîndu-l pe Neuer.

PS: Ieri, în primul meci din returul 16-imilor Ligii Europa, Manchester City a învins clar pe FC Porto cu 4-0, după ce în Portugalia se impusese cu 2-1. Golurile “cetăţenilor” au fost marcate de Agüero (‘1), Dzeko (’76), D. Silva (’84) şi Pizarro (’86). Porto a jucat în 10 oameni din min. 77, cînd a fost eliminat Rolando.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.