Sport

Vedi Napoli, e poi muori!

Ziarul de Vrancea
22 feb 2012 1562 vizualizări
Chelsea a suferit o înfrîngere grea în Italia, în optimile de finală ale Ligii Campionilor

ŢSKA Moscova – Real Madrid 1-1 (0-1). Wernbloom (‘90^3) / Cr. Ronaldo (’27). Pe un frig de -2 grade, Real a realizat un rezultat bun pe stadionul “Lujniki” şi putea pleca cu victorie din înfrigurata Moscova, dacă olandezul Pontus Wenbloom nu egala în timpul adiţional al meciului. În general, madrilenii au dominat meciul, Ronaldo şi Benzema făcîndu-i clipe grele în startul partidei portarului Cepciugov, primul înscriind din centrarea lui Coentrão, al doilea părăsind, însă terenul, accidentat din min. 15. Însă înlocuitorul acestuia, Higuain a fost şi mai periculos. În partea secundă, ruşii au avut cîteva ocazii prin Musa, vîrful Doumbia a fost bine ţinut de apărătorii madrileni. În cele din urmă, Wernbloom a deviat balonul în poarta lui Casillas, din 7 metri şi partida s-a încheiat la egalitate.
* SSC Napoli – Chelsea 3-1 (1-1). Lavezzi (’37, ‘65), Cavani (‘45^3) / Mata (’27). Napoli a părut mai periculoasă în prima repriză, însă o eroare a fundaşului Paolo Cannavaro a condus la deschiderea scorului de către Chelsea, prin Mata. Însă pe finalul reprizei, s-au restabilit lucrurile: Lavezzi l-a umilit pe Cech cu un şut din afara careului, iar Cavani şi-a confirmat reputaţia de marcator de ultim moment, înscriind (cu un puiuţ de henţ, ce-i drept!) la centrarea înaltă a lui Inler. În partea a doua, după ce Lavezzi şi-a bătut joc de o pasă a lui Cavani, Chelsea a pus stăpînire pe joc şi a făcut să tremure apărarea napolitană, fundaşul Aronica respingînd eroic din faţa lui Drogba. Pe neaşteptate, însă, a picat al treilea gol napolitan, pe acelaşi traseu Cavani – Lavezzi. Chelsea a căutat cu disperare un gol care s-o menţină în cărţi, iar pe contraatac, Maggio a ratat o imensă ocazie la o acţiune a slovacului Hamsik. Pe ansamblu, Napoli a meritat victoria.
Astăzi, de la ora 21:45 au loc partidele FC Basel – Bayern München şi Olympique Marseille – Inter Milano (în direct la TVR 1).

Victorie de prestigiu
Campioana Romaniei la volei feminin, CV 2004 Tomis Constanţa, a cîştigat, pe teren propriu, meciul tur din Cupa CEV, disputat cu puternica formaţie rusă Dinamo Krasnodar, scor 3-2 (25-23, 24-26, 25-21, 22-25, 15-13. Conform regulamentului competiţiilor europene de club, formaţia constănţeană a ajuns în Cupa CEV, a doua competiţie ca valoare, după ce a fost eliminată din Liga Campionilor. Cele patru formaţii din grupele Ligii Campionilor care nu au obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii continuă să joace în Cupa CEV, faza Challenge Round, ultima înaintea semifinalelor. Din lotul echipei Dinamo Krasnodar fac parte cîteva jucătoare internaţionale, Elena Konstantinova (centru), Olga Bukreeva (universal), Olga Fateeva şi Tatiana Koşeleva (extreme), Evghenia Starţeva (ridicătoare) şi Daria Vekşina (libero), toate incluse în lotul lărgit cu care Rusia va aborda turneul preolimpic din luna mai, dar şi Foluke Akinradewo, centru titular în naţionala SUA. Returul dintre CV 2004 Tomis Constanţa şi Dinamo Krasnodar va avea loc la 1 martie, în Rusia.
 Bute despre Froch
Campionul mondial al versiunii IBF, Lucian Bute, a declarat că este pregătit să lupte acasă la britanicul Carl Froch, care a fost desemnat challenger obligatoriu al pugilistului roman, el fiind convins că un meci la Nottingham îi va da o energie suplimentară. "Va fi ceva special pentru mine. ştiu cum este să lupţi în faţa a 15.000 de oameni, iar adversarul să aibă doar 100 de fani în public. Acum, dacă voi merge la Nottingham, vor fi 15.000 de fani împotriva mea şi doar 100 de partea mea, astfel că voi simţi cum este să lupţi departe de casă. Îmbrăţişez ideea de a lupta pe terenul adversarului. Acest lucru îmi va da energie, voi fi mai agresiv, voi fi solid şi intenţionez să obţin un rezultat important departe de casă, iar acest lucru îmi va face bine", a spus Bute. Lucian a afirmat că Froch este un boxer puternic şi un bun încasator. "Este puternic şi are o bărbie rezistentă. Nu face prea des pasul înapoi, îi place să pună presiune pe adversarul său tot timpul. Cred că dacă cineva stă drept în faţa lui, s-ar putea să aibă probleme mari şi trebuie să te aştepţi la aşa ceva. Cred că va fi un meci mare", a completat Bute.
Sorana a debutat bine în Mexic
Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 48 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 2-6, 7-5, pe sportiva eleveţiană Stefanie Vögele, locul 128 WTA, şi s-a calificat în turul doi al turneului de la Monterrey cu premii de 220.000 de dolari. Sportiva romană va evolua în manşa următoare împortiva sportivei Timea Babos din Ungaria, locul 107 WTA.  În turneul de dublu, Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul II, împreună cu croata Maria Abramovic, dispunînd cu 3-6, 6-1, 10-8 de cuplul Maria Korîtţeva/Tatjana Malek (Ucraina/Germania). Celelalte perechi cu participare romanească au fost învinse: Alexandra Dulgheru/Alizé Cornet (Romania/Franţa) – Sarra Errani / Roberta Vinci (Italia) 1-6, 1-6 şi Alexandra Cadanţu / Estrella Cabeza (Romania / Spania) – Ines Ferrer / Leticia Costas (Spania) 4-6, 6-3, 7-10.
Un nou concurent pentru Pantilimon
Tehnicianul Robero Mancini intenţionează să-l achiziţioneze în vară pe portarul spaniol Joel Robles de la Atletico Madrid, astfel că acesta ar putea deveni un nou concurent pentru romanul Costel Pantilimon, în acest moment rezerva lui Joe Hart la Manchester City, informează The Daily Mail  Pantilimon, 25 de ani, a fost împrumutat vara trecută de Manchester City de la FC Timişoara, iar recent internaţionalul roman a fost transferat definitiv, el semnînd un contract pînă în 2016 cu gruparea engleză.Sursa citată precizează că Robles, 21 de ani, ar putea fi o soluţie mai bună pentru poarta lui City, fiind considerat viitorul goalkeeper al naţionalei Spaniei.De transferul tînărului spaniol au mai fost interesate echipele Tottenham şi Wigan.
Remiză la tineret
Naţionala de fotbal a Romaniei Under 20 a remizat, scor 1-1, într-un meci amical diputat împotriva selecţionatei under 23 a Egiptului, care a avut loc în Dubai, pe stadionul Al Nasr. Golul echipei Romaniei a fost înscris de Bumba în minutul 49, egiptenii egalînd din penalti cu cinci minute înainte de final. Antrenorul principal Emil Săndoi a utilizat următorea formaţie: Buzbuchi - Peteleu, Florin Ilie, Creţu, Toşca - Florean, Gugu, Stanciu, Benzar, Bumba - Mărkuş.  Pe parcursul partidei, în afara rezervei de portar Croitoru, au intrat toti ceilalţi jucători convocaţi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.