Sport

Hănescu s-a trezit

Ziarul de Vrancea
21 feb 2012 1588 vizualizări
Tenismanul numărul 1 al Romaniei l-a învins pe Pablo Andujar în turneul de la Buenos Aires * la Dubai, Simona Halep a făcut instrucţie şi cu Pavliucenkova

Veşti foarte bune din tenis în ultimele ore: în primul rînd, trebuie să menţionăm revenirea în formă a lui Victor Hănescu, cel mai bine cotat jucător roman (93 ATP). După ce, săptămîna trecută şi-a vîndut scump pielea spaniolului Nicolas Almagro, “Hane” a debutat cu o victorie promiţătoare în turneul de 484,1 mii de dolari de la Buenos Aires (48 ATP). El l-a învins, după mai bine de două ore şi jumătate, pe spaniolul Pablo Andujar, scor 6-3, 4-6, 7-6, cu un tie-break cîştigat la scorul de 7-4. În turul II, Hănescu va avea un adversar şi mai valoros, un japonez în plină ascensiune, Kei Nishikori (17 ATP), care l-a învins cu 7-5, 3-6, 6-2 pe spaniolul Juan Carlos Ferrero (47 ATP). Rămînînd în zona masculină, să remarcăm şi victoria lui Adrian Ungur în challenger-ul de 30 mii de euro de la Meknès (Maroc), unde este principal favorit. Ungur a trecut în primul tur cu 6-4, 6-2 de italianul Alessio di Mauro şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu germanul Bastian Knittel, jucător venit din calificări, care a l-a învins cu 7-6, 6-3 pe croatul Franco Skugor. Ungur doreşte, astfel, să revină în Top 100 ATP, unde a stat doar o săptămînă.
* În zona tenisului feminin, remarcăm forma din ce în ce mai bună a Simonei Halep (53 WTA), care continuă să facă furori la Dubai, în marele turneu WTA de două milioane de dolari. Simona a învins-o clar, după o oră şi 24 de minute, pe a cincea jucătoare a lumii, rusoaica Anastasia Pavliucenkova, scor 6-4, 6-2. În turul secund, pe Simona o aşteaptă fostul lider mondial, Caroline Wozniacki, cap de serie nr. 3. Şi cum daneza se află departe de forma ei maximă, de ce nu am spera la un rezultat mare din partea Simonei, în prima lor întîlnire directă?. Alte rezultate de la Dubai: Agnieszka Radwanska (Polonia) – Alexandra Wozniak (Canada) 6-1, 7-6, 7-5; Lucie Safarova (Cehia) – Petra Martic (Croaţia) 6-3, 5-7, 6-3; Daniela Hantuchova (Slovacia) – Polona Hercog (Slovenia) 1-6, 7-5, 7-6; Iveta Benesova (Cehia) – Dominika Cibulkova (Slovacia) 3-1, ab. În fine, la turneul de 220 mii de dolari de la Monterrey, Alexandra Cadanţu (110 WTA) a obţinut o victorie de prestigiu, cîştigînd cu 3-6, 6-1, 7-5 întîlnirea cu consacrata australiană Jelena Dokic (74 WTA). Alexandra Cadanţu o va putea întîlni în turul II pe... Alexandra Dulgheru (cap de serie nr. 4, 56 WTA) dacă aceasta va trece de spaniola Silvia Soler (71 WTA).

Liviu Ganea, pe Gruia


Atacantul echipei Dinamo Bucureşti Liviu Ganea a semnat, ieri, un contract pe trei ani şi jumătate cu formaţia CFR Cluj, informează site-ul oficial al grupării ardelene.Ganea va purta tricoul cu numărul 88 la CFR Cluj. Liviu Ganea, care mîine va împlini 24 de ani, este un jucător crescut de Dinamo Bucureşti şi care a mai fost împrumutat la CS Otopeni şi Astra Ploieşti. El a refuzat să-şi prelungească înţelegerea cu Dinamo, scadentă în vară.


Arbitru austriac la Twente – Steaua


Arbitrul austriac Robert Schorgenhofer va conduce la centru partida dintre echipele Twente Enschede şi Steaua Bucureşti, din manşa secundă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Partida Twente Enschede - Steaua Bucureşti se va disputa joi, de la ora 20.00, şi va fi transmisă în direct de Pro TV. În tur, pe Naţional Arena, olandezii s-au impus cu scorul de 1-0.


Suceava se bate cu Sporting


Echipa de handbal masculin CSU Suceava va întîlni formaţia portugheză Sporting CP, în dublă manşă eliminatorie, în sferturile de finală ale Challenge Cup, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Viena. Manşa tur se va desfăşura la Suceava, în 17 sau 18 martie, iar cea retur, în deplasare, o săptămînă mai tîrziu. Echipa portugheză a cucerit trofeul în 2010. Cîştigătoarea se va califica în semifinalele Challenge Cup, tragerea la sorţi a meciurilor din acea fază fiind programată în 27 martie.Programul complet al meciurilor din sferturi este următorul: Wacker Thun (Elveţia) - SSV Bozen (Italia), HC Kriens Lucerna (Elveţia) - AC Diomidis Argous (Grecia), CSU Suceava - Sporting CP (Portugalia) şi RK Maribor (Slovenia) - Maccabi Tel Aviv (Israel). CSU Suceava este ultima reprezentantă a handbalului masculin romanesc în cupele europene. HCM Constanţa va părăsi Liga Campionilor, sîmbătă, după ultima partidă din grupa C, în deplasare, cu slovenii de la Cimos Koper. HCM nu mai are nici o şansă de calificare în optimile competiţiei, fiind pe ultimul loc.


Moartea unui mare antrenor


Fostul antrenor de nataţie Alexander Schmaltzer a decedat, luni, la vîrsta de 75 de ani, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. “Unul dintre mentorii nataţiei autohtone, care şi-a continuat visul şi în Germania, cu aceeaşi modestie şi profesionalism. Aparent un om dur, dar cu o sensibilitate cuceritoare, ne-a trasformat pe toţi în discipoli, fără nici un efort! A fost un antrenor sever, corect, punctual şi pretindea sportivilor aceleaşi lucruri. S-a dăruit în totalitate muncii şi avea un talent deosebit să motiveze sportivii pentru a face performanţă. Cu toată severitatea bine mascată, s-a despărţit de noi ca unul dintre cei mai iubiţi antrenori", se arată în comunicat. Alexander Schmaltzer a fost antrenor la Şcoala Sportivă nr. 2 Bucureşti şi a antrenat lotul naţional feminin de nataţie, iar în Germania a antrenat gruparea Freie Schwimmer Düsseldorf. În timpul cît a stat în ţară, Schmaltzer a comentat pentru TVR concursuri de nataţie.


Gestul rugbiştilor băimăreni


Jucătorii campioanei Romaniei la rugby CSM Ştiinţa Baia Mare donează sînge, pentru victimele exploziilor de la Sighetu Marmaţiei, care au avut loc în urmă cu două zile. Iniţiativa aparţine conducerii clubului, după o discuţie cu directorul DSP Maramureş, Rareş Pop. "Este un semn de solidaritate cu victimele exploziilor de la Sighetu Marmaţiei", au declarat oficialii băimăreni. Două explozii s-au produs într-o discotecă din Sighetu Marmaţiei. şapte persoane au fost rănite în urma unei explozii produse în noaptea de sîmbătă. O a doua explozie s-a produs duminică, în jurul orei 10.30, şi a dus la rănirea altor zece persoane.


Victorie pentru Schengen


Luptătorul ieşean de K1, Cătălin Moroşanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că vrea să-i învingă pe adversarii care se pregătesc în Olanda pentru "piramida" Galei Super Kombat de la Podgorica şi astfel să-i determine pe olandezi să acorde viza Schengen pentru Romania. "Eu nu am mai luptat pînă acum într-o «piramidă», dar sînt foarte pregătit. în primul meci voi lupta cu Utley Meriana, un colos negru dintr-o insulă din Marea Caraibelor, dar care locuieşte şi se pregăteşte în Olanda cu marele Remy Bonjasky. Dacă voi trece de el, în finală l-aş putea întîlni pe Anderson Silva, un brazilian care se pregăteşte tot în Olanda, la aceeaşi sală cu Daniel Ghiţă. Vreau să-i bat pe amîndoi şi să-i fac pe olandezi să ne primească în spaţiul Schengen!", a spus Moroşanu. Gala de la Podgorica va fi transmisă în direct, sîmbătă seară, de Pro TV şi Eurosport, putînd fi urmărită live în peste 80 de ţări.


Mutu are antrenor nou


Tehnicianul Daniele Arrigoni a fost demis, ieri, din funcţia de antrenor principal al echipei AC Cesena, unde este legitimat atacantul Adrian Mutu, după ce a pierdut şapte din ultimele nouă partide. Arrigoni, în vîrstă de 52 de ani, a fost numit antrenorul Cesenei în luna noiembrie, atunci cînd l-a înlocuit pe Marco Giampaolo. Noul antrenor al echipei Cesena este Mario Beretta, de aceeaşi vîrstă, care a mai pregătit în serie A formaţiile Chievo Verona, FC Parma şi AC Siena. Cesena este al treilea club din campionatul italian care îşi schimbă doi antrenori în acest sezon, după US Palermo şi Cagliari. După disputarea a 24 de etape, AC Cesena ocupă ultimul loc în campionatul Italiei, cu 16 puncte.


Nolan a fost schimbat la Tîrgu Mureş


Conducerea echipei de baschet feminin BC Nova Vita Tîrgu Mureş a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că l-a înlocuit pe tehnicianul american Stacey Nolan cu bosniacul Mladen Jojic. Preşedintele echipei de baschet feminin BC Nova Vita Tîrgu Mureş, Doru Borşan, l-a prezentat, ieri, pe noul antrenor al formaţiei, Mladen Jojic, arătînd că Stacey Nolan a fost înlocuit, în urmă cu cîteva zile, întrucît le lăsa prea multă libertate jucătoarelor. Jojici, care a mai antrenat de-a lungul timpului pe BC Tîrgovişte (fete), respectiv Asesoft, Elba Timişoara, Steaua şi Gaz Metan Mediaş (băieţi), a declarat că va încerca să formeze la Tîrgu Mureş o echipă competitivă, care să se bată pentru titlu în următorii ani.


Pluşenko se operează de două ori


Patinatorul rus Evgheni Pluşenko, campion olimpic în 2006 şi triplu campion mondial, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va suferi două intervenţii chirurgicale, la genunchi şi la spate. Medaliat cu aur la Campionatele Europene de la Sheffield, din ianuarie, Pluşenko a declarat că nu va participa la Mondialele de la Nisa (26 martie - 1 aprilie), deoarece va merge la München pentru a se opera la genunchiul stîng. Evgheni Pluşenko, în vîrstă de 29 de ani, a afirmat că după cele două operaţii se va pregăti pentru sezonul viitor. Revenit în competiţii în ianuarie, după o pauză de doi ani, patinatorul rus se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.